jaksie 16.11.2010 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2010 Jaksie, przyszedł mi do głowy pomysł na lustro Sebastian ... w innej cenie niż oryginalna - trzeba je zamówić u jakiegoś artystycznego kowala albo wyciąć z MDF-u (JUAN takie rzeczy robi) i pomalować dzięki, pomyślę o tym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 16.11.2010 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2010 Dziękuję dziewczyny Jolisko - narazie za docelowe meble muszę uważać te co mam. Odradzałaś mi "meblościanke". Myslisz że tam bedzie ca ciasno? masz pomysł, których mebli nie dawać? Czy jednak nie wygląda to tak źle...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 16.11.2010 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2010 Myślę, że nie o ciasnotę chodzi, tylko o całokształyt. Nieciekawie to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Polaczka 16.11.2010 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2010 hej, dziewczyny - ja mam pytanie: Która z Was ma merbau w salonie na podłodze i jak on się sprawuje??? Pomóżcie, bo muszę szybko podjąć decyzję. Ja jestem za parkietem dębowym tradycyjnym a mój mąż drewno egzotyczne preferuje i namawia mnie do marbau lub też innego. A może ktoś ma dąb parzony??? Proszę o opinie!!! Chodzi mi najbardziej o to czy na takim ciemnym nie widać kurzu już na drugi dzień po umyciu. Bo codziennie biegać na szmacie, to mi się nie uśmiecha... Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pavis 16.11.2010 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2010 PAVIS - super salon!!! Schody i podłoga... Boskie. Od razu poproszę o producenta drzwi, które widać przy schodach i podłoga - jekie to drewno i kolor. Dzięki dzięki Drzwi robiliśmy tu: http://www.forma.katowice.pl/drzwi.html a jeśli chodzi o podłogę, to jest to olejowany merbau. W użytkowaniu nie jest problematyczny, choć, jak to na ciemnej podłodze, widać np. ścieżkę, którędy szło moje dziecko z herbatnikiem Myję raz w tygodniu, dwa razy w tygodniu odkurzam i codziennie zmiotka w użyciu. No, ale mając małe dziecko, to chyba tak jest niezależnie od tego, jaką ma się podłogę. W mieszkaniu miałam parkiet dębowy i w użytkowaniu naprawdę niewielka różnica (jak dla mnie). Na olejowanym merbau nawet mniej kurz widać niż na tym moim wcześniejszym dębowym lakierowanym. Jedynie te okruszki... Gdybym urządzała dom raz jeszcze, to zauroczona salonem efilo, poszłabym w jesion. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 16.11.2010 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2010 to co radzicie? ja też kcę mieć piękny salon! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bdan 16.11.2010 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2010 Sama mam ten dylemat i tez dopytuję, odpowiedzi różne, ale ogólnie, że jednak mimo wszystko bardziej widać. Tyle, że nie ma zbyt duzej ilości zdjęć salonów z jasnymi podłogami(zeby nas zainspirowały), a tych z ciemnymi trochę jest . Może zaczną się pojawiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skaba 16.11.2010 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2010 u mnie też merbau.. gotowa deseczka z DLH.. bardzo jestem zadowolona z tej podłogi.. w mieszkaniu miałam jasny dąb - rzeczywiście widać na nim mniej, ale częstotliwość mycia była taka sama, bo przecież kurz zbierał się tam tak samo..za to schody mam z jakiegoś tam egzotyku w bardzo podobnym kolorze i najchętniej zmywałabym je po każdym przejściu.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 16.11.2010 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2010 u mnie schody to mała tragedia bo na dole jest wełniany nowy dywan u córki bardzo blisko schodów który jeszcze sie 'leni; Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Polaczka 16.11.2010 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2010 dzięki Drzwi robiliśmy tu: http://www.forma.katowice.pl/drzwi.html a jeśli chodzi o podłogę, to jest to olejowany merbau. W użytkowaniu nie jest problematyczny, choć, jak to na ciemnej podłodze, widać np. ścieżkę, którędy szło moje dziecko z herbatnikiem Myję raz w tygodniu, dwa razy w tygodniu odkurzam i codziennie zmiotka w użyciu. No, ale mając małe dziecko, to chyba tak jest niezależnie od tego, jaką ma się podłogę. W mieszkaniu miałam parkiet dębowy i w użytkowaniu naprawdę niewielka różnica (jak dla mnie). Na olejowanym merbau nawet mniej kurz widać niż na tym moim wcześniejszym dębowym lakierowanym. Jedynie te okruszki... Gdybym urządzała dom raz jeszcze, to zauroczona salonem efilo, poszłabym w jesion. Dzięki serdeczne za odpowiedź. Ale to jaka jest właściwie różnica w olejowaniu a lakierowaniu parkietu??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skaba 16.11.2010 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2010 naberia nie za bardzo czuję się kompetentna, żeby doradzać innym w sprawie wnętrz ale spróbuj małymi kroczkami - nanoś stopniowo te zmiany, o których pisza dziewczyny: tzn. zostaw w salonie tylko szafkę rtv, telewizor, stolik i wypoczynek.. i zobacz jak to wygląda.. a czy meble kuchenne też już masz? pytam w kontekście tej ścianki pomiędzy salonem a kuchnią.. czy ona tam musi być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 16.11.2010 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2010 dzięki skaba. Mebli kuchennych jeszcze nie mam. Tylko wstępny projekt. Zastanawiam się jeszcze czy robić ciemne czy czasem nie nada lekkości jak zrobie jednak jasne kuchnię. Na zamieszczonej wizualizacji kolory wyszły dziwnie. Może to też robi taki bałagan. Wszystkie meble są wenge. Kanapa ciemny beż. Co do ścianki - obawiam się, że jak by jej nie było (choć już jest) to salon byłby bardziej nieustawny... Spróbowałam zamienić stronami - tam gdzie ścianka barowa - dać tv, ale jakoś nie bardzo mi się widzi żeby siedząc patrzeć na kuchnie.... Jak myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 16.11.2010 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2010 Dzięki serdeczne za odpowiedź. Ale to jaka jest właściwie różnica w olejowaniu a lakierowaniu parkietu??? jest cały wątek (ponad 100 stron) o wyższości jednego nad drugim http://forum.muratordom.pl/showthread.php?35424-Parkiet-olejowany-czy-lakierowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario31 17.11.2010 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2010 Pewnie dlatego, że zdjęcie było robione wieczorem, przy ledowym oświetleniu. Zasłony są jasno szare i mają stalowy i beżowy ornament. Nie mam nowego zdjęcia na kompie. Tu staroć, jeszcze z starą wersją krzeseł. Też są częściowo za narożikiem. http://images50.fotosik.pl/383/8731bed2d4302a49med.jpg Jaksie czy masz w salonie ten materiał - pierwszy wzór od góry....?! http://lh4.ggpht.com/_AiWOYseGZjI/TBqPNrPLEBI/AAAAAAAAaqw/NCJyH8n-Wd4/s576/Obraz%20305.jpg Jeśli tak, to napisz proszę jak się układa, bo z tego co widzę na zdjęciach, to mam wrażenie, że jest dość sztywny...!? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 17.11.2010 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2010 Tak, to ten górny.Układa się dobrze, jest sztywny, a zasłony mam jeszcze podszyte szaro-srebrnym materiałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anjazzielonego 17.11.2010 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2010 Skąd ci on??? (ten materiał Jaksie) - dajcie znać proszę!!!Jaksie, to w realu taka zimna tonacja jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 17.11.2010 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2010 zimna A zasłony z salonu Eurofiran. Jakiś rabat powinnam następnym razem od nich dostać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anjazzielonego 17.11.2010 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2010 Powinnaś, zdecydowanie! A możesz napisać tu albo na pw ile kosztuje m? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 17.11.2010 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2010 zabij, nie pamiętam. Kupowałam go pół roku temu i to nie oddzielnie, bo szyłam firany i zasłony do całego domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 17.11.2010 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2010 a można prosić linka do tych zasłon? bo byłam na stronie eurofirany.com.pl i tam ich jakoś nie widac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts