KamillaDeMon 25.11.2010 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2010 No niestetym nie mam na razie funduszy na wymianę tego mebla. Więc nikt nie doradzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaibartek 25.11.2010 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2010 Panele Balterio dąb tasmański, linia Tradition Elite pikne!!!! szkoda, że cena koło 100zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 25.11.2010 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2010 Ale warto! Struktura drewna wyczuwalna pod stopami, 4-stronna v-fuga, są ciepłe (cudnie nagrzewają się od rurek ogrzewania biegnących pod nimi czy pod wpływem słońca) i to wrażenie. Bezcenne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 26.11.2010 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2010 Ale warto! Struktura drewna wyczuwalna pod stopami, 4-stronna v-fuga, są ciepłe (cudnie nagrzewają się od rurek ogrzewania biegnących pod nimi czy pod wpływem słońca) i to wrażenie. Bezcenne joliska, zastanawiam się nad panelami, a też będę mieć ogrzewanie podłogowe - nie bałaś się strat ciepła? Nic się z panelami nie dzieje? (drewno podobno "pracuje" przy zmianie temperatur). Straszą też, że dużo ciepła się marnuje, bo panele nie "oddaja" ciepła tak jak płytki... Czy masz może jakieś obiekcje co do paneli na podłogówce czy szczerze polecasz? była na panelach jakaś adnotacja, że mogą być stosowane na ogrzewanie podłogowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 26.11.2010 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2010 Ja nie mam ogrzewania podłogowego - w podłodze są tylko rurki rozprowadzające wodę do grzejników Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 26.11.2010 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2010 aha a już miałam nadzieję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rataj75 26.11.2010 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2010 Skaba a co masz na stole w jadalni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamillaDeMon 29.11.2010 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2010 Może tutaj uzyskam pomoc. Szukam kanapy skórzanej, co prawda do kuchni, ale przecież w pokojach też miewacie skórę. W zasadzie chciałabym aby był to narożnik. Jedna ściana ma wymiar 245 cm a druga 200 cm, chciałabym aby oparcie zajmowało jak najmniej miejsca, aby zwiększyć płaszczyznę do siedzenia:) Może coś takiego, tyle, że w wersji narożnikowej: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/c30c92abab721ac8.htmlMoże ktoś potrafi pomóc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Lina_ 29.11.2010 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2010 Coś takiego ? http://allegro.pl/naroznik-kuchenny-i1329551531.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamillaDeMon 29.11.2010 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2010 _Lina_ dzięki Szukam jednak czegoś bardziej wygodnego:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
helism 29.11.2010 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2010 Kamilla, a może odwiedzisz tapicera i podrzucisz mu pomysł. I wymiary będziesz miała takie jak Ci pasują. Wszystkie narożniki jakie widziałam w sprzedaży wyglądają jak z Cepelii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ALUTKA W 29.11.2010 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2010 aha a już miałam nadzieję! NABERIA te np. można na podłogówce: http://www.leroymerlin.pl/produkty/panel-podlogowy-country-style-classen-dekor-dab-alaska,1103734572,1177422764.html , pewnie jakieś inne tez się znajdą. Te akurat są super, mamy je od 4 lat i do domu teraz tez kupimy - nic na nich nie widać, nawet smug po myciu a struktura drewna daje efekt naprawdę drewnianej podłogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 30.11.2010 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2010 Straszą też, że dużo ciepła się marnuje, bo panele nie "oddaja" ciepła tak jak płytki... A co się z tym 'marnowanym' ciepłem dzieje? zastanawiałaś sie? Panele układa się na specjalnych papierowych podkładach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 30.11.2010 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2010 Efilo, ale to nie był głos w dyskusji, jak za 20 PLN zmienić wnętrze, ale odpowiedź na powyższe stwierdzenie jakoby szarości były nudne sorki zafiksowałam się a wersji nie ma co porównywać na zdjęciach bo na wersji ciepłej jest słoneczna pogoda i zupełnie inaczej jest oddane pomieszczenie przez to. no i przyznaje - turkus klasa sama w sobie choc ja bym chyba jednak wybrala wersje energetyczną a a propos wklejonej propozycji admina już wiem co mam zrobić w sypialni - ciemne ściany, ciężkie meble i mięsiste tkaniny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 30.11.2010 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2010 Dziękuję, ALUTKA W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lavender 30.11.2010 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2010 joliska, zastanawiam się nad panelami, a też będę mieć ogrzewanie podłogowe - nie bałaś się strat ciepła? Nic się z panelami nie dzieje? (drewno podobno "pracuje" przy zmianie temperatur). Straszą też, że dużo ciepła się marnuje, bo panele nie "oddaja" ciepła tak jak płytki... Czy masz może jakieś obiekcje co do paneli na podłogówce czy szczerze polecasz? była na panelach jakaś adnotacja, że mogą być stosowane na ogrzewanie podłogowe? Balterio to panele laminowane a nie drewniane - nadają się bez problemów na podłogówkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 30.11.2010 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2010 A co się z tym 'marnowanym' ciepłem dzieje? zastanawiałaś sie? Panele układa się na specjalnych papierowych podkładach. Efilo, chodziło mi o to, że ciepło jest kumulowane przez panele podłogowe – bo gorzej przewodzą ciepło. Płytki lepiej przewodzą i oddaja ciepło, dlatego są cześciej stosowane na ogrzewanie podłowowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 30.11.2010 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2010 dziękuję lavender, faktycznie jest to dla mnie alternatywa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 30.11.2010 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2010 panele drewniane, np. baltic woods czy kahrs są również dedykowane do podłogówki naberiato że gorzej przewodzą nie oznacza że ciepło się 'marnuje' - moja uwaga odnosiła się dokładnie do tego twojego stwierdzenia które jest kuriozalne samo w sobie a nie do wyższości ceramiki nad drewnem przy podlogówce.swoją drogą w całym domu mam podlogówkę, w tym 100m2 parkietu i nie ma różnicy w temperaturze pomiędzy pomieszczeniami. no może poza sypialnią córki ale ona po prostu została spieprzona przez instalatora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 30.11.2010 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2010 (edytowane) hm... to ja juz nic nie rozumiem O co chodzi z tymi panelami? Bałam się, że właśnie trzeba będzie np dawać wyższą temperaturę na piecu aby było cieplej... Czyli tak nie będzie? Kurcze, wolałabym jakieś panele niż płytki... Dziękuję Wam dziewczyny Edytowane 30 Listopada 2010 przez naberia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts