Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

bansz

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

ewelkae - ja się w domu muszę wyciszyć, bo inaczej bym domowników po kątach rozstawiała ( w twoim salonie byłabym jak wściekły byk ;-)) ale ogólnie mi się podoba konsekwencja w jego urządzeniu

Mam tylko pytanie dlaczego w "zimowym" ustawieniu mebli kanapa jest ustawiona tyłem do kominka?

ewelkae - ja się w domu muszę wyciszyć, bo inaczej bym domowników po kątach rozstawiała ( w twoim salonie byłabym jak wściekły byk ;-)) ale ogólnie mi się podoba konsekwencja w jego urządzeniu

Mam tylko pytanie dlaczego w "zimowym" ustawieniu mebli kanapa jest ustawiona tyłem do kominka?

Po pierwsze salon jest mega nieustawny. To jest kolejne z ustawień. Postawiliśmy tak ponieważ w zimę oglądamy więcej tv i to jest najlepsze ustawienie do tego celu. Nie może tak stać na lato ponieważ mielibyśmy utrudnione wyjście na taras. Też żałuję, że kanapa stoi tyłem do kominka ale ponieważ to kominek z płaszczem wodnym i mam wieczne czarną szybę więc wiele nie tracę bo i tak nic nie widać czy się pali czy nie!!! Jeżeli dojdzie do remontu to pomniejszam kuchnię i tym samym zyskuję trochę salonu, mam plan wymienić narożnik na 2 sofy i może będzie lepiej. Na razie musi być tak.

Magda WOJTEK - co to za płytki na podłodze? Bardzo mi się podobają. Jak z ich czyszczeniem? Widać brudy?

Płytki to arkesia beige poler z Paradyża ,dodam ,ze to drugi gatunek i polecam ,bo nie widze w nich nic złego! Brudzą sie ,jak kazde jasne płytki,ale ''przelecenie '' ich mopem to max 4 min ,czyli minuta na każde 10 m2. W zimie to myje je max 3 razy w tygodniu ,ale latem jak taras jest stale otwarty to bywa ,ze 2 razy dziennie.Mimo to polecam ,bo pasują do każdego rodzaju wnetrza.Pasuje do nich wysoki drewniany cokół.

Magda Wojtek - pisałam do Ciebie na prv ale nie dostałam odpowiedzi;)

interesują mnie meble - bo zamierzam takie kupić - czy możesz coś więcej o nich powiedzieć?

zamierzam kupić stół z krzesłami i skrzynię, którą potraktuję jako stolik kawowy

Jakiej są jakości - jak w utrzymaniu?

Są to meble sosnowe - więc czy rzeczywiście każde wgniecenie szybko się robi?

Proszę o szczerą opinię:)

Magda Wojtek - pisałam do Ciebie na prv ale nie dostałam odpowiedzi;)

interesują mnie meble - bo zamierzam takie kupić - czy możesz coś więcej o nich powiedzieć?

zamierzam kupić stół z krzesłami i skrzynię, którą potraktuję jako stolik kawowy

Jakiej są jakości - jak w utrzymaniu?

Są to meble sosnowe - więc czy rzeczywiście każde wgniecenie szybko się robi?

Proszę o szczerą opinię:)

Meble są ładne ,solidne ,łatwe w utrzymaniu w czystośći.Oczywiście wgniecenia sie zdażają ,bo to sosna ,ale to tylko dodaje uroku tym meblom.Należy je woskować ,firma SEART sprzedaje kolorowe i neutralne woski.Tam tez kupiłam stolik kawowy i stolik rtv.Pozostałe meble kupiłam na miejscu ,ale te meble nie sa od nich ,choć wzory sa identyczne.Ja na stoliku kawowym i stole mam tkz Babcine obrusy ,zakupione w jysk(polecam)Chronią stoły.Nie polecam stawiania goracych kubków bezpśrednio na stole ,może sie odbic ,jeżeli powierzchnia dawno nie była woskowana.

.