Terry 07.02.2011 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2011 Saskja często siadamy w czwórkę, aby obejrzeć jakąś bajkę w TV tak więc byłaby bitwa o miejsce, ale na wiosnę i lato i tak trzeba będzie przestawić ten fotel, który stoi przy oknie, tyłem do kominka, aby można wyjść do ogrodu ( kiedyś tam będzie ogród ). Tak więc będziemy mieli w salonie ustawienie letnie i zimowe . ellaj Czerwony pozostał jeszcze po świętach, na strychu mamy pomarańczowe dodatki ale chyba wyciągniemy je po walentynkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tanis 07.02.2011 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2011 Przytulny salon.Terry, zdradź jeszcze, jaki to kamień na i ścianie ( szrawo-beżowo- brązowawy?) Panele- to moim zdaniem orzech sienna Eggera. pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 07.02.2011 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2011 A no faktycznie, ze to Walentynki niedlugo:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika3 08.02.2011 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 Z całą pewnością, na twoim miejscu, zmieniłabym obrusik na jakiś prosty bieżnik, to samo dotyczy zasłon - cięższy, grubszy materiał, ale nie błyszczący, raczej jednolity. Koniecznie wywaliłabym te rzeczy z witryny, dałabym tam książki i ewentualnie jakiś ładny bibelot. Ta pomarańczowa ściana bardzo szpeci w moim mniemaniu. Dzięki jaksie za odzew Zamierzam zrobić tak jak radzisz -- zamiast obrusika bieżnik. Myślałam o takim samym materiale jak zasłony. Proszę podpowiedz mi czy ecru/smietanka (w kolorze krzeseł) o których pisała naberia będzie ok? A co wtedy z firanami? Chciałabym białe, gładkie... I czy ktoś ma jakiś pomysł odnośnie lampy nad stołem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Terry 08.02.2011 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 Kamień kupiony w LM kolor żółty. Tak się nazywa ale faktycznie przewaga szarości. Przytulny salon.Terry, zdradź jeszcze, jaki to kamień na i ścianie ( szrawo-beżowo- brązowawy?) Panele- to moim zdaniem orzech sienna Eggera. pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 08.02.2011 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 monika3 pytasz o kolor bieżnika? Złamana biel, śmietanka będzie ok. A firany możesz dać w neutralnym kolorze, pośredni między śnieżną bielą a ecru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika3 08.02.2011 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 Cieszę się jaksie że nie omijasz moich postów Chodziło mi raczej o to czy zasłony w kolorze ecru czy też śmietanka nie będą za bardzo zlewać się z kolorem ścian. Jak pisałam ściany są w odcieniu jasnego ecru. Chyba że o to właśnie chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 08.02.2011 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 Mi się wydaje, że właśnie tak będzie lepiej - jak wcześniej pisałam - niebędzie tak pstrokato, a wręcz przeciwnie - harmonijnie, stonowanie lampę nad stołem też bym dała jakąś prostą potrójna (w rządku np. 3 proste klosze) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tanis 08.02.2011 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 Terry, a co to za stół i krzesła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 08.02.2011 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 Zasłony mogłyby być dwa tony ciemniejsze niż ściany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 08.02.2011 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 witam wszyskich bardzo mi się podoba wątek o salonach - uważam, ze jest bardzo przydatny! Przeczytałam wszystkie posty a ze szczególnym zainteresowaniem obejrzałam zamieszczone tu zdjęcia. Przede mna jeszcze długa droga do urzadzania salonu, ale juz teraz martwię się o jego wielkość - a raczej małość. Terry: Czy mogłabyś podać wymiaru Twojego salonu? Jest bardzo ładnie urządzony, ale faktycznie przy tym ustawieniu jakby brakowało ok 1m przerwy między kanapą a stołem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nicol21 08.02.2011 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 (edytowane) wiem, wiem... że to nie miejsce na takie zapytanie, ale ... poniekąd wiąże się z salonem. A mianowicie znalazłam takie przełączniki Legrand oznaczone jako MI i bardzo mi się one podobają. wiecie może czy występują w Polsce [może być sklep internetowy] i pod jaką nazwą. Coś nie udało mi się ich znaleźć na allegro ani na ceneo. i myślę o tym, żeby coś takiego fundnąć sobie do salonu i może w fiolecie [jeśli są do kuchni... no dobra, biel też jest super!] Dzięki wielkie!!! http://img195.imageshack.us/img195/9329/legrandcelianeml.jpg inne w tym typie też mile widziane. Edytowane 8 Lutego 2011 przez nicol21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Terry 08.02.2011 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 Stół z fabryki mebli w Bydgoszczy, Eco Meble, krzesła robione przez lokalnego stolarza. Terry, a co to za stół i krzesła? witam wszyskich bardzo mi się podoba wątek o salonach - uważam, ze jest bardzo przydatny! Przeczytałam wszystkie posty a ze szczególnym zainteresowaniem obejrzałam zamieszczone tu zdjęcia. Przede mna jeszcze długa droga do urzadzania salonu, ale juz teraz martwię się o jego wielkość - a raczej małość. Terry: Czy mogłabyś podać wymiaru Twojego salonu? Jest bardzo ładnie urządzony, ale faktycznie przy tym ustawieniu jakby brakowało ok 1m przerwy między kanapą a stołem. Salon ma trochę ponad 28m2. Jest to projekt z muratora Ciekawy wersja II Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana-76 08.02.2011 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 Terry może faktycznie salon troszkę zapchany ale bardzo mi się podoba bo jest taki przejżysty. Mam podobny salon (ok ,5m dluższy) i jak patrze na swój z Twoimi meblami to faktycznie byłoby ciasnawo, ale jeśli nie musicie się tam ganiać to chyba ok. Bardzo ładna kanapa. Jaki to model i tapicerka? Pamiętasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablosh 09.02.2011 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2011 Legrand oznaczone jako MI Na tej stronie http://www.electro-deco.com/index.asp można pooglądać cały asortyment są i ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika3 09.02.2011 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2011 Chciałam bardzo serdecznie podziękować jaksie i naberii za darmowe porady Jestem Wam ogromnie wdzięczna za cenne wskazówki!! Jestem pewna że wymiana zasłon na jednolite, jasne zmieni wygląd pokoju -- "uspokoi" go nieco Zamierzam z tego samego materiału co zasłony zrobić bieżnik na stół. No i wymiana lampy Dziękuję raz jeszcze dziewczyny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 09.02.2011 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2011 Powodzenia I nie zapomnij się pochwalić zmianami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 09.02.2011 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2011 No to może teraz ja... monco nieśmiało... Oto jadalnia, kolory w salonie zarówno ścian jak i podógi są identyczne... i dumam nad okami... drewniane żaluzje + jasne załony czy białe firanki i ciemniejsze zasłony? materiał w obu przypadkach taki lnianopodobny Hm... ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 09.02.2011 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2011 Ładnie ale troszkę za surowo wyszło. Ja bym optowałam za drewnianymi roletami w oknach, ale przy białych ramach... no nie wiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 09.02.2011 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2011 monika nie ma sprawy, pochwal się zmianami. nitubaga ja ostatnio wszędzie dawałabym jasne zasłony Chyba brakuje mi światła, wszystko bym rozbielała i rozjaśniała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts