Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

bansz

Recommended Posts

Saskja często siadamy w czwórkę, aby obejrzeć jakąś bajkę w TV :) tak więc byłaby bitwa o miejsce, ale na wiosnę i lato i tak trzeba będzie przestawić ten fotel, który stoi przy oknie, tyłem do kominka, aby można wyjść do ogrodu ( kiedyś tam będzie ogród :) ). Tak więc będziemy mieli w salonie ustawienie letnie i zimowe :).

ellaj Czerwony pozostał jeszcze po świętach, na strychu mamy pomarańczowe dodatki ale chyba wyciągniemy je po walentynkach :)

• Odpowiedzi 4,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Z całą pewnością, na twoim miejscu, zmieniłabym obrusik na jakiś prosty bieżnik, to samo dotyczy zasłon - cięższy, grubszy materiał, ale nie błyszczący, raczej jednolity. Koniecznie wywaliłabym te rzeczy z witryny, dałabym tam książki i ewentualnie jakiś ładny bibelot. Ta pomarańczowa ściana bardzo szpeci w moim mniemaniu.

Dzięki jaksie za odzew :-)

Zamierzam zrobić tak jak radzisz -- zamiast obrusika bieżnik. Myślałam o takim samym materiale jak zasłony. Proszę podpowiedz mi czy ecru/smietanka (w kolorze krzeseł) o których pisała naberia będzie ok?

A co wtedy z firanami? Chciałabym białe, gładkie...

I czy ktoś ma jakiś pomysł odnośnie lampy nad stołem?

witam wszyskich :) bardzo mi się podoba wątek o salonach - uważam, ze jest bardzo przydatny! Przeczytałam wszystkie posty a ze szczególnym zainteresowaniem obejrzałam zamieszczone tu zdjęcia. Przede mna jeszcze długa droga do urzadzania salonu, ale juz teraz martwię się o jego wielkość - a raczej małość.

Terry: Czy mogłabyś podać wymiaru Twojego salonu? Jest bardzo ładnie urządzony, ale faktycznie przy tym ustawieniu jakby brakowało ok 1m przerwy między kanapą a stołem.

wiem, wiem... że to nie miejsce na takie zapytanie, ale ... poniekąd wiąże się z salonem. A mianowicie znalazłam takie przełączniki Legrand oznaczone jako MI i bardzo mi się one podobają. wiecie może czy występują w Polsce [może być sklep internetowy] i pod jaką nazwą. Coś nie udało mi się ich znaleźć na allegro ani na ceneo.

i myślę o tym, żeby coś takiego fundnąć sobie do salonu :D i może w fiolecie [jeśli są do kuchni... no dobra, biel też jest super!]

Dzięki wielkie!!!

http://img195.imageshack.us/img195/9329/legrandcelianeml.jpg

inne w tym typie też mile widziane.

Edytowane przez nicol21

Stół z fabryki mebli w Bydgoszczy, Eco Meble, krzesła robione przez lokalnego stolarza.

Terry, a co to za stół i krzesła?

witam wszyskich :) bardzo mi się podoba wątek o salonach - uważam, ze jest bardzo przydatny! Przeczytałam wszystkie posty a ze szczególnym zainteresowaniem obejrzałam zamieszczone tu zdjęcia. Przede mna jeszcze długa droga do urzadzania salonu, ale juz teraz martwię się o jego wielkość - a raczej małość.

Terry: Czy mogłabyś podać wymiaru Twojego salonu? Jest bardzo ładnie urządzony, ale faktycznie przy tym ustawieniu jakby brakowało ok 1m przerwy między kanapą a stołem.

Salon ma trochę ponad 28m2. Jest to projekt z muratora Ciekawy wersja II

Terry może faktycznie salon troszkę zapchany ale bardzo mi się podoba bo jest taki przejżysty. Mam podobny salon (ok ,5m dluższy) i jak patrze na swój z Twoimi meblami to faktycznie byłoby ciasnawo, ale jeśli nie musicie się tam ganiać to chyba ok. Bardzo ładna kanapa. Jaki to model i tapicerka? Pamiętasz?

Chciałam bardzo serdecznie podziękować jaksie i naberii za darmowe porady :) Jestem Wam ogromnie wdzięczna za cenne wskazówki!!

Jestem pewna że wymiana zasłon na jednolite, jasne zmieni wygląd pokoju -- "uspokoi" go nieco ;)

Zamierzam z tego samego materiału co zasłony zrobić bieżnik na stół.

No i wymiana lampy :)

Dziękuję raz jeszcze dziewczyny!

No to może teraz ja... monco nieśmiało...

Oto jadalnia, kolory w salonie zarówno ścian jak i podógi są identyczne...

153.JPG

113.JPG

i dumam nad okami... drewniane żaluzje + jasne załony czy białe firanki i ciemniejsze zasłony? materiał w obu przypadkach taki lnianopodobny

Hm... ?:confused::rolleyes: