pola08 09.02.2011 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2011 Ja bym dała same zasłony na oknie balkonowym, a na wykuszowych rolety rzymskie.. nie koniecznie białe?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 09.02.2011 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2011 Ładnie ale troszkę za surowo wyszło. Ja bym optowałam za drewnianymi roletami w oknach, ale przy białych ramach... no nie wiem... Surowo, bo jeszcze paru szczegółów brakuje, ale jak przyjdą dekoracje okienne to będzie bardzo przyjemna jadalnia - super, że tak doświetlona. Nitu, ja mam w dwóch łazienkach drewniane żaluzje pomalowane na biało, ale w trzeciej przy białych ramach dałam w kolorze orzecha i według mnie nie wygląda to źle. Poza tym nawet jak zdecydujesz się na drewniane żaluzje w kolorze "drewna" (bosszzz, jak to brzmi ) to zawsze można je zamocować do sufitu a nie do okna i będzie też ok. A co masz za oknami? Tzn czy to jest widok na ulicę, czy na ogród i ludzi za płotem nie łażą? BO jeśli to drugie, to dałabym same jasne zasłony, nieco jaśniejsze niż podłoga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bdan 09.02.2011 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2011 nitubaga - jakie płytki masz w jadalni i co o nich sadzisz - utrzymanie w czystości, praktyczność? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ALUTKA W 09.02.2011 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2011 zgadzam sie z polą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 09.02.2011 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2011 Strasznie się ciesze, że mówicie że jest tam jasno bo to nie raz mi spedzało sen z powiek. Wykusz jest od strony północnej, a okno balkonowe od wschodu - więc wiadomo nigdy nie ma otwartego słońca w jadalni oprócz poranków, i troszkę wieczorów letnich kiedy wpada kilka promyków z zachodniego okna w kuchni i stąd te kolory takie strasznie, do bólu jasne. I teraz jak mówicie że jasne załony nie zrobi sie tam za mdło? chciałabym by ta "jasność" została, ale boje się że będzie po prostu za dużo tego dobrego. Znalazłam zasłone ze starym złotem, do tego ciut wenge i srebrna nitka myślałam to uwiesić na początku wykusza, drugą na łączeniu wykusza i balkonu i trzecią na końcu balkonu... czyli tylko 3 zamiast 4. A może w ogóle tylko 2 - lewa wykusz i prawa balkonu? a w oknach rolety rzymskie na delikatnie ecrue organzie - czy cuś To ten zestaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 09.02.2011 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2011 Dla mnie stanowczo za ciemne, no ale jak pisałam wyżej, ja bym wszystko rozjaśniała Gdybym mogła, zrobiłabym sobie biały dom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 09.02.2011 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2011 Jaksie, ja całkiem odwrotnie gdyby nie protesty męża to w domu byłoby ciemno jak w bunkrze, a tak chociaż ściany są jasne Nitu, mimo tego mojego zamiłowania do mrocznych klimatów i faktu, że sama mam grafitowe zasłony w salonie i jadalni to u Ciebie widzę jasne Masz ciemne wyraziste meble i wydaje mi się, że jadalnia zyska na przestrzeni i ogólnym odbiorze, jak reszta pozostanie jasna. No ale Ty tam urządzasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 09.02.2011 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2011 (edytowane) nitubaga - jakie płytki masz w jadalni i co o nich sadzisz - utrzymanie w czystości, praktyczność? płytki to jeden z lepszych zakupów jaki poczyniłam... ścierają sie na mokro bez mazaków, syfu nie widać bo ciapate, jedyne "ale" to fugi - musza być jasne bo inne nie pasują... Płytki to ceramika campogaliano, kolekcja sandstone, kolor beige. http://www.ceramichecampogalliano.it/gres/sandstone_beige.htm Nam sie o tyle udało, że nasza partia nie jest tak piaskowa jak próbnik który widzialiśmy i pożyczyliśmy do domu. Sa bardziej zimne w odbiorze, jakby wpadały w szarość co nam strasznie "leżało" wzór ułożony z małych i dużych kwadratów we wzór holenderski ps jako, ze teraz szarośći w modzie to w tej kolecji też sa http://www.ceramichecampogalliano.it/gres/sandstone_grey.htm Edytowane 9 Lutego 2011 przez nitubaga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 09.02.2011 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2011 Dla mnie stanowczo za ciemne, no ale jak pisałam wyżej, ja bym wszystko rozjaśniała Gdybym mogła, zrobiłabym sobie biały dom Jaksie, ja całkiem odwrotnie gdyby nie protesty męża to w domu byłoby ciemno jak w bunkrze, a tak chociaż ściany są jasne Nitu, mimo tego mojego zamiłowania do mrocznych klimatów i faktu, że sama mam grafitowe zasłony w salonie i jadalni to u Ciebie widzę jasne Masz ciemne wyraziste meble i wydaje mi się, że jadalnia zyska na przestrzeni i ogólnym odbiorze, jak reszta pozostanie jasna. No ale Ty tam urządzasz kurrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrtyna w góre hm... czyli co lny? kremowe tafty? ale jeśli tak, to co? jaśniejsze od podłogi czy lekko ciemniejsze (kawa z mlekiem)? a może hard core - i jakiś przyszarzony turkus? na fotce tego nie widać, ale to turkus... czy tylko jasne i jasne,,,, ma ktoś coś na myśli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 09.02.2011 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2011 Terry fajny ten salon, podoba mi się A Możesz podać dokładne wymiary (długość x szerokość)?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 09.02.2011 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2011 Nitubago, dałabym zasłony i ew. rolety rzymskie w tej samej tkaninie, ale zróżnicowane o ton odcieniem, lub identyczne, ale o odmiennej fakturze. Jakieś greige lub taupe tam widzę http://www.veranda.com/cm/veranda/images/homes-paris-inpsired-pebble-beach-6-0409-lg.jpg http://eclecticrevisited.files.wordpress.com/2010/06/french-gray-room-curtains-chandelier-chairs.png?w=494&h=622 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nicol21 09.02.2011 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2011 pablosh dzięki. znalazłam wczoraj tą stronę i pytałam na forum mając nadzieję, że są też jakieś Polskie strony. piękne te gniazdka/włączniki ale droooogie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 09.02.2011 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2011 Dzięki Dziewczyny za porady, muszę jeszcze zatem przemyśleć, znów się zakopać w tych tkaninach i moze się uda nie popsuć tego co juz jest jak skończe się pochwale o ile będzie czym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bdan 09.02.2011 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2011 dziękuje za informację o płytkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Terry 09.02.2011 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2011 Dzięki, długość 6,8 szerokość 4,2. Trzeba odjąć na kominek 1,85 na 0,5. Terry fajny ten salon, podoba mi się A Możesz podać dokładne wymiary (długość x szerokość)?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tanis 09.02.2011 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2011 Terry, pamiętasz nazwę tego kamienia z LM, który naściennie sobie wymyśliłaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pakom 10.02.2011 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 Terry, bardzo ładny salon, taki w moim typie:) możesz napisać co to za wypoczynek, bo bardzo mi się podoba... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ALUTKA W 10.02.2011 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 Dzięki Dziewczyny za porady, muszę jeszcze zatem przemyśleć, znów się zakopać w tych tkaninach i moze się uda nie popsuć tego co juz jest jak skończe się pochwale o ile będzie czym A gdyby tak przezroczysty pastelowy róż? Wiem wiem teraz inne trendy... chodzi mi o biel złamaną różem, ewentualnie pomarańczem.. ale tylko złamana... kurczę wstawiłabym fotki ale to będzie jak ze ślepym o okolorach na widok ostatniej zasłonki wzdechłam... a potem przeczytała, ze to turkus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 10.02.2011 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 Nitka, utrafiłaś skojarzeniem z kurtyną właśnie takie miałam pierwsze wrażenie, jak zawiesiliśmy zasłony Pisząc o jasnych tkaninach miałam na myśli coś w ten deseń jak wrzuciła Joliska, ale widzę, że skłaniasz się jednak bardziej ku ciemniejszym i wzorzystym tkaninom? Według mnie wzory tak, jeśli dekoracje okien maja grać pierwsze skrzypce, ale jeśli mają stanowić tło to lepiej coś stonowanego właśnie? Może lepiej z faktura tkaniny coś pokombinować? A myślałaś w ogóle, żeby wypożyczyć z jakiegoś salonu zajmującego się sprzedażą tkanin wzorniki i poprzymierzać na miejscu? Ja woziłam się z materiałami w jedną i w drugą stronę, a finał jest taki, że wszędzie tam, gdzie mam już zasłony to i tak jest jeden kolor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 10.02.2011 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 Dzięki, długość 6,8 szerokość 4,2. Trzeba odjąć na kominek 1,85 na 0,5. Terry, trochę mnie zmartwiłaś u nas jest długość 5,5 szerokość 5 a układ mebli ma być taki sam... Jedyna różnica że kominek będzie narożnikowy i telewizor na tej ścianie co kominek, więc trochę na długości zaoszczędzimy. Możesz jeszcze napisać jaką odległość masz od fotela do ściany na której jest telewizor?? Sorry, że Cię tak męczę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts