nitubaga 11.02.2011 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2011 Ja tez bardzo lubie swój wykusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 11.02.2011 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2011 Alutka, nie do końca, bo u mnie byłoby za mało miejsca w łazienkach na takie dylematy Ewanz, to zależy jak będzie wyglądał dom, bo według mnie nie do każdego stylu wykusz będzie pasował. Ale abstarhując od tej kwestii, dziś mogę powiedzieć, że chętnie dodałabym miejsca u siebie i w salonie i w jadalni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 11.02.2011 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2011 (edytowane) mój małż twierdzi, ze zwiększą się koszty, bo murarz waźmie więcej za robociznę ( okazja do wyrwania trochę kasy), trzy okna to drożej niż jedno szersze, do tego dodatkowe koszty żaluzji lub rolet ( dodatkowe dwa mechanizmy) poza tym bardziej skomplikowane wykończenie podłogi, skomplikowane ocieplenie ściany, duży mostek termiczny, ryzyko przeciekania... a co do dwóch umywalek, to chętnie takie zrobię jeśli miejsca wystarczy, bo mam dwie córki prawie w tym samym wieku i już widzę te problemy przy szykowaniu się do wyjścia ( no i ja trzecia oczywiście Edytowane 11 Lutego 2011 przez ewanz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anulek2005 11.02.2011 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2011 mówiłam, że warto poczekać. może się podobać lub nie, ale efekt zdecydowanie jest zaskakujący (ah te reakcje, jak ktoś wchodzi skorzystać hyhy) powiem ci, że drzwi od mojego wc są od wczoraj non stop otwarte i tak sobie z "bombą" rozmawiamy (mój ukochany ma fajną pracą i znów wybył). jak się wyciągnę na kanapie to jesteśmy twarzą w twarz. chwilowo debatujemy o lustrze i kinkiecie. strasznie się polubiliśmy. czaaaad! duś piękna ta twoja bomba - a mnie się marzy taka żywa - niekoniecznie w wc Ale moja rodzina w rozmowach na ten temat używa mocno niecenzuralnych słów opisując mój stan umysłu, więc raczej bębę miała. He he Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 11.02.2011 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2011 Ewanz Ja akurat w wykuszu nie mam rolet. mam w całym domu, a w wykuszu mam fixy z szybami antywłamaniowymi. I bardzo się cieszę, bo rolety wychodząc zasłaniamy i już wcale nie miałabym gdzie kwiatków przezimować . Co do kosztow- murarz nie wziął więcej, bo i dlaczego? To znaczy jest troszkę więcej metrów ściany ale żeby to byl jakiś olbrzymi koszt, to nie wiem. Co do izolacji to problem jest tylko wtedy, jak masz nad nim balkon. ja mam dach a pod nim napchane styropianu (trzeba było pamiętać o styropianie przed położeniem dachu i tyle). A koszt okien - czasem 3 mniejsze fixy mogą być taniej niż jedno wielkie, bo niestandatdowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 11.02.2011 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2011 Dorben u nas obowiązkowo musi się stół zmieścić, w kuchni zupełnie nie ma miejsca na większy stół dlatego tak Terry męczyłam żeby sobie to jakoś zobrazować... I teraz tak: Terry ma 6,8 ale odjąć 0,8 na telewizor zostaje 6 (a ja mam 5,5) więc jak dam mniejsze meble to może to jakoś wyjdzie... Naberia mnie tu pociesza, że mam szerzej trochę Duś z tym tajniaczeniem mnie rozwaliłaś:) I ta bomba:) Efekt NIESAMOWITY... A tak w ogóle to postulat mam: Może by utworzyć wątek projekty salonów, żeby tego nie zaśmiecać? Bo tu czasami więcej dywagacji jest na temat salonów które mają powstać niż faktycznie już istniejących:) Jak są już łazienki i kuchnie... Lukarna widzę, ze mamy podobny problem; tak to jest, gdy w salonie ma się zmieścić część wypoczynkowa z jadalnią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 11.02.2011 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2011 EZS pocieszasz mnie trochę u nas właśnie nad wykuszem jest balkon... a murarz jest taki, że jak proste linie - to no problem, a jak wykusz, to już więcej jego roboty... i kasy dorzucić trzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 11.02.2011 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2011 Ewanz, to może warto poszukać innego murarza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 11.02.2011 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2011 (edytowane) można by i było, ale jego ekipa z tych niepijących :lol2:i sprawdzonych, trochę by nam było szkoda .... chociaż do tanich nie należy Edytowane 11 Lutego 2011 przez ewanz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 11.02.2011 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2011 ewanz początkowo salon miał mieć 6,5x5,8 i wtedy byłoby w miarę... niestety potem dom zmniejszaliśmy i zmniejszaliśmy i szczerze mówiąc nie zwróciłam uwagi na dokładne wymiary w wersji ostatecznej salonu. Patrzyłam na kuchnię, na sypialnie a salon jakoś mi umknął:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 11.02.2011 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2011 (edytowane) Lukarna no to ze mna było podobnie według mnie na długości ściany 5,5m zmiescisz stół i narożnik ( ale o normalnych wymiarach, a nie 3m x3m) + na drugiej ścianie zaryzykowałabym jeden fotel; na układ wypoczynku składającego się z dwóch kanap raczej bym nie liczyła, bo musiałabyś postawić jedną kanapę w świetle drugiej, a to raczej zły układ. Generalnie na takim metrażu najlepiej ograniczyć się do jednej ładnej kanapy. Edytowane 11 Lutego 2011 przez ewanz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prawdziwy.anika 11.02.2011 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2011 dus,nie odtajnisz galerii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorota21 11.02.2011 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2011 Też bym z przyjemnością podejrzała te BOMBOWE wnętrza duś. Straszyła, że kończy, pokaże, a tu niespodzianka. Nie śmialam nawet prosić o hasło, ale może kiedyś zobaczymy chociaż parę fotek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joanika 11.02.2011 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2011 dus,nie odtajnisz galerii? ja też poproszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ALUTKA W 11.02.2011 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2011 można by i było, ale jego ekipa z tych niepijących :lol2:i sprawdzonych, trochę by nam było szkoda .... chociaż do tanich nie należy Jak sprawdzeni to ich bierz, te trochę kasy mozna dołożyć (może nowoczesny, prosty wykusz?) potem i tak się juz nie pamięta, serio, serio a lepiej załowac, ze się zrobiło niż później sobie w brodę pluć. U mnie powiększyłam dwa okna wykuszowe do ziemi - efekt rewelacyjny ale zrobiłam fixy więc koszt się zrównał. Naprawdę lepiej dołożyć trochę kasy.. ja np. czekałam na ekipę wykończeniowców bo widziałam jak robią, drodzy w pień, ze tylko na dół - reprezentacyjny ich wzięliśmy z pełną świadomością, ze może kasy na górę nie starczy. Trzeba robic raz a porzadnie!! Mam teraz dwoch braci na budowie - robią wszystko!!! W łzienkach nawet sami sobie instalacje przerabiają!! Są 3 tygodnie i już zaczynają kłaść podłogi znaczy kończyć pracę (jakby ktoś potrzebowal wykończeniowców z Poznania to dam namiar) Szybsi od prądu ja cos tam im powiem, idę zrobić kawę, wracam a tu gotowe.. a kawy dlugo nie robię więc się teraz liczę ze slowami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skibusia 11.02.2011 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2011 ja też poproszę I ja też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nicol21 11.02.2011 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2011 dus super bomba. ciemna łazienka, a to stworzenie ją zupełnie fajnie rozświetla !! ale rozumiem, ze to luby był tym nie do końca przekonanym i to Ty stawiałaś na swoim. a powiesz coś więcej o wykonaniu? u siebie nie planuję, ale ciekawam jest istota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 11.02.2011 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2011 Alutka wielkie dzięki za twój post własnie jestem po rozmowie z budowlańcem i architektem - decyzja za wykuszem w celu powiększenia powierzchni uzytkowej - TAK! Trzeba być cool i " z żywymi na przód iść" ( to za wieszczem - może ktoś jeszcae pamięta) Bo ja trochę taka szara myszka jestem i ten wykusz wydawał mi się zanadto HIGH ale dzięki WAM wiem, że nie można się czaić ( miałam jakieś uprzedzenia co do wykusza) i trzeba zrobić wszysktko, żeby dom był funkcjonalny - na maxa!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 11.02.2011 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2011 o jerunia! duś! bomba to za mało powiedziane! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia4444 11.02.2011 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2011 Ja zrezygnowałabym z łuków , tej" ozdoby " na suficie , tej ściany w bordowym kolorze , z tego " kamienia " na ścianie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts