Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

bansz

Recommended Posts

asizo dzięki, choć trochę obawiam się już tych brązów (i tak jest tu dość mroczno :( ). O takim kominku jak na zdj. 1 myślałam ale mój jest wysunięty na pokój i boję się, że zbyt przytłoczę go (chodzi o boki kominka) .Cholerka, podobają mi się te belki nad kominkami ale nie podoba mi się już gdy gzyms otula trzy ścianki. Co zrobić?

• Odpowiedzi 4,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Basiu (piękne imię, jak będę kiedyś miała córkę, to na pewno otrzyma takie na chrzcie :yes:), krzesła to włoska firma Effezzeta model Sinua. Są świetne - wygodne, nie wiem jakim cudem, ale wcale się nie brudzą (ani razu ich nie czyściłam, dla porównania naszą - również białą, skórzaną - kanapę przecieram raz w tygodniu), ich jedyną wadą jest to, że są dosyć ciężkie, no i cena :(

Oooo, jak miło :)

Dziękuję za informację. Czyli to skóra naturalna? Wyglądają świetnie! Widzę je w mojej jadalni - świetnie by się komponowały. Gdzie je kupowałaś?

Basiu, to skóra, ale występują też w ekoskórze. Ja kupowałam w sieci sklepów Ekoline.

Effezeta ma również inne, podobne modele, można sprawdzić na ich stronie: http://www.effezeta.it/products/products.php?idL=2&lb=en&codColl=W&codCat=H01

aha26, azusa dziękuję w imieniu stolarza :) Jest naprawdę fachowcem przez duże F.

• 2 weeks później...

Obraz znad kanapy w najbliższej przyszłości do wymiany, okno przy kanapie do zagospodarowania (ktoś ma jakieś pomysły?), a wazoniki ze stolika kawowego powędrowały już gdzie indziej :yes: (co widać na późniejszych zdjęciach). Fotki w pełni nieprofesjonalne (nie dorobiliśmy się jeszcze porządnego aparatu :():

ja mam pytanko dotyczące koloru Twojej ściany- czy możesz powiedzieć cóż to za farba i jaki dokladnie to kolor?

a możesz Alutka zdradzić jaką farbę masz w salonie na ścianach (i chyba też suficie)?Jaki producent i numer koloru?

• 1 month później...
  • 2 weeks później...

Jakiś czas temu pokazywałam mój salon.

Teraz druga odsłona - po liftingu (pozbyłam się w końcu magnolii ze ścian). Druga strona do pokazania po zrobieniu kuchni.

http://img29.imageshack.us/img29/5367/dsc1205v.jpg

Uploaded with ImageShack.us

http://img198.imageshack.us/img198/1421/dsc1204n.jpg

http://img839.imageshack.us/img839/2394/dsc1201y.jpg

http://img696.imageshack.us/img696/3236/dsc1200f.jpg

Dziewczyny, dzięki. Męczyłam sie trochę z tym moim salonem, ale w końcu chyba wybrnęłam. Przede wszystkim dzięki Forumowiczkom, lekturze forum i oglądaniu, oglądaniu i jeszcze raz oglądaniu setek zdjęć i inspiracji :)

Co do rolet i zasłon, to miałam je już wcześniej i pokazywałam mój salon z nimi, ale widać, ze dopiero z tym kolorem ścian zagrały, bo nagle wszyscy zaczęli zwracać na nie uwagę. Przyznam, ze sama widzę, ze jest o niebo lepiej, a tak naprawdę zmieniłam tylko kolor ścian. Była magnolia Duluxa, od której żółkło mi w oczach, a jest kolor z wzornika Tikkurili. Farba w puszcze wygląda prawie jak biała, na ścianie zaś to bardzo delikatny, chłodny beż z nutą szarości. Też się namęczyłam, zęby trafić z kolorem.

Zasłony i rolety (już drugi komplet zresztą) zamawiałam w sklepie stylus.pl. Szyte na wymiar. Polecam, bo ładnie i dokładnie szyją i mają dobre ceny.

Naberia, lampa mogłaby być inna, ale ta mi pasuje do całości oświetlenia (blisko są prostokątne podwójne halogenki,i do wielu dodatków ze stali, jakie mam w kuchni (otwarta na salon), i innych dupereli, których akurat na tych zdjęciach nie widać. Nie wiem, też się kiedyś zastanawiałam, czy jej nie zmienić, ale ta ma fajną opcję oddzielnych 2 rodzajów światła i w sumie z takich plafonów mało rzucających się w oczy, niewiele mogłam znaleźć. Nad stołem kuchennym jest lampa wisząca i zależało mi na tym, żeby to ona zwracała uwagę. Może kiedyś znajdę coś ciekawszego. A moze ktoś mi coś doradzi? :)

Przyznam, ze sama widzę, ze jest o niebo lepiej, a tak naprawdę zmieniłam tylko kolor ścian. Była magnolia Duluxa, od której żółkło mi w oczach, a jest kolor z wzornika Tikkurili. Farba w puszcze wygląda prawie jak biała, na ścianie zaś to bardzo delikatny, chłodny beż z nutą szarości. Też się namęczyłam, zęby trafić z kolorem.

Asizo po twoim salonie teraz widzę, że skoro u mnie są ściany w takim dziwnym odcieniu bieli też wzornik tikkurili, spokojnie mogę sobie "zapodać takowe" szare zasłonki ufff kamień z serca;) u mnie będzie ciemniejsza podłoga więc pasowałoby wstawić kanapy jasne albo białe albo szare

Asizo a wrzucałaś zdjęcie na kuchnie? Bo jeżeli nie to poprosimy żeby zobaczyć te twoje lampy w kuchni. Ja też mam ból jak zgrać lampy nad barkiem i w salonie

Edytowane przez Synthia

Asizo a wrzucałaś zdjęcie na kuchnie? Bo jeżeli nie to poprosimy żeby zobaczyć te twoje lampy w kuchni. Ja też mam ból jak zgrać lampy nad barkiem i w salonie

W kuchni mam Ikeowską Knappę

http://www.ikea.com/pl/pl/images/products/knappa-lampa-wiszaca__36265_PE127360_S4.jpg

Nie wiem, czy coś do tego pasuje ;)

Asizo ;) Właśnie do tej lampy z Ikei (kwiatuszek jak ja to mawiam) pasują elementy stalowe, bo reszta jest "neutralna" a kwiatuszek najbardziej wyeksponowany...nie wiem natomiast czy nie pokusiłabym się o ten kwiatuszek właśnie w salonie (ale może się gryźć z tym listkiem w kominku).

A zasłony i roleta cudne ;) Też zamówię w stylusie ^^

Dziewczyny, dzięki. Męczyłam sie trochę z tym moim salonem, ale w końcu chyba wybrnęłam. Przede wszystkim dzięki Forumowiczkom, lekturze forum i oglądaniu, oglądaniu i jeszcze raz oglądaniu setek zdjęć i inspiracji :)

Co do rolet i zasłon, to miałam je już wcześniej i pokazywałam mój salon z nimi, ale widać, ze dopiero z tym kolorem ścian zagrały, bo nagle wszyscy zaczęli zwracać na nie uwagę. Przyznam, ze sama widzę, ze jest o niebo lepiej, a tak naprawdę zmieniłam tylko kolor ścian. Była magnolia Duluxa, od której żółkło mi w oczach, a jest kolor z wzornika Tikkurili. Farba w puszcze wygląda prawie jak biała, na ścianie zaś to bardzo delikatny, chłodny beż z nutą szarości. Też się namęczyłam, zęby trafić z kolorem.

Zasłony i rolety (już drugi komplet zresztą) zamawiałam w sklepie stylus.pl. Szyte na wymiar. Polecam, bo ładnie i dokładnie szyją i mają dobre ceny.

Naberia, lampa mogłaby być inna, ale ta mi pasuje do całości oświetlenia (blisko są prostokątne podwójne halogenki,i do wielu dodatków ze stali, jakie mam w kuchni (otwarta na salon), i innych dupereli, których akurat na tych zdjęciach nie widać. Nie wiem, też się kiedyś zastanawiałam, czy jej nie zmienić, ale ta ma fajną opcję oddzielnych 2 rodzajów światła i w sumie z takich plafonów mało rzucających się w oczy, niewiele mogłam znaleźć. Nad stołem kuchennym jest lampa wisząca i zależało mi na tym, żeby to ona zwracała uwagę. Może kiedyś znajdę coś ciekawszego. A moze ktoś mi coś doradzi? :)

A możesz napisać która jaka to konkretnie farba tikkurili na ścianach, też o taką mi chodzi.

• 2 weeks później...

jestem w trakcie urządzania naszego "salonu" w małym 50 m mieszkanku. I już zaczęły sie pierwsze schody:( Nie mam pomysłu co dać na jedną ze ścian. A może ją tak zostawić? Na jednej wisi obrazek, na drugiej jest biała tapeta w delikatny wzór- nie chcę więc przesadzić ale czegoś mi tu brakuje.

Może macie jakieś pomysły?

IMG_9321.jpg

IMG_9319.jpg

IMG_9322.jpg