Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

bansz

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

niezapomnijka

tapeta fajna - w ogóle co to za model i firma?

tylko kurcze te meble - stół i krzesła jakoś mi do niej nei pasują. niby podobny styl, ale jakiś zgrzyt mi się wydaje.

ale tapetka fajna :)

-AdamG- fajne półeczki :)

a co planujecie mieć w okolicy wieży? bo czasem cieżko jest zagospodarować takie malowidła.

Przepraszam, ze Was tak zamęczam ale potrzebuję jeszcze jednej rady/opinii.

Po debacie z mężem stwierdziliśmy, ze skoro na szarej ścianie ma w przyszłości zawisnąć telewizor dobrze byłoby stworzyć jakieś tło dla niego by się tak bardzo nie rzucał w oczy. No i mamy teraz taką oto tapetę;)

Jest ok czy nie za bardzo? Mężowi się podoba mi trochę mniej..

Mnie się bardziej podobało z jednolitą szarą ścianą. Ale ja ogólnie nie przepadam za wzorami, więc może dlatego.

pomysł tapety w ogóle tak, ta wybrana przez was tez tak.

tylko jak 8 mies szukałam swojej idealnej tapety na scianke z tv, ktoś mi uświadomił (jak sie poszielilam 1 z bardziej odważnych pomysłów), ze dobrze żeby tło za tv było dosyć stonowane - na Twojej tapecie bardzo dużo sie dzieje, do tego kontrast czerni i bieli bedzie dostrzegalny nawet po zmroku. bałabym sie ze to zmeczy oko.

(wybrałam zdecydowanie spokojniejszy wzór)

niezapomnijka - czy stół będzie wymieniany? Jakoś mi zupełnie nie pasuje do powstającego wnętrza:(

stół dopiero co kupiliśmy:( szukaliśmy jakiegoś czarnego na wysoki połysk i ten chociaż szklany okazał się idealny jeśli chodzi o wymiary i możliwość rozkładania. No i był przystępny cenowo. Może by mu przemalować nogi na czarno? czy to coś pomoże?:D

Marzył mi się czarny stół z rzeźbionymi nogami ale niestety wszystkie miały zaporowe ceny.

Tapetę specjalnie wzięliśmy taką wzorzystą bo tak naprawdę chcemy by tv się nie rzucal w oczy. Gdyby nie to, że niestety czasem ktoś do nas przyjdzie i wtedy coś oglądamy na tv- jakies rodzinne nagrania z uroczystości itp. to w ogóle byśmy nie kupowali telewizora:( Jak już wcześniej pisałam, my głównie oglądamy telewizję w sypialni.

Może faktycznie ten nasz "salonik" zamiast lepiej to wygląda coraz gorzej:(

Niezapominajko,

mnie najbardziej razi tapicerka na krzesłach: ona równocześnie i zbyt mocno nawiązuje do tapety, i różni się od niej :( Pozwoliłam sobie pomalować troszkę Twój salonik, uwzględniając planowane zmiany w kuchni:

aaa.jpg

tak - joliska ma racje.

tapicerka na krzeslach za bardzo sie rzuca w oczy. gbyby była czarna i czarne nogi od stołu to byłoby fajniej. tylko kurcze nie wiem czy dasz radę czymś pomalować to tworzywo z którego nogi są zrobione. Farba i pędzel pewnei zostawią ślady a w ogóle to nie wiem jak farba by się trzymała tego tworzywa.

Ja bym dała ciemnoszary pas przez środek ściany, który będzie spokojnym tłem dla TV i dodatkowo białą, prostą sztukaterię przy suficie. Sztukateria mogłaby nieco odstawać od ściany i ukrywać pasek LED do podświetlenia tapety:

http://img844.imageshack.us/img844/5930/agacr.jpg

mi tez, tyle ze moim zdaniem to sie sprawdzi (w sensie bedzie dobrze wyglądało) tylko o ile pasek bedzie na środku tapety.

nie widzimy na zdjęciach całego wnętrza, ale domyslam sie ze zdjecie jest robione z perspektywy kanapy. dlatego tez uwazam, ze wieszanie tv za stołem i oglądanie go (nawet sporadyczne) "przez krzesla" nie jest zbyt szczęśliwym miejscem. z racji sąsiedztwa kuchni miejsce dla stołu jest natomiast jak najbardziej w porządku.

mi tez, tyle ze moim zdaniem to sie sprawdzi (w sensie bedzie dobrze wyglądało) tylko o ile pasek bedzie na środku tapety.

nie widzimy na zdjęciach całego wnętrza, ale domyslam sie ze zdjecie jest robione z perspektywy kanapy. dlatego tez uwazam, ze wieszanie tv za stołem i oglądanie go (nawet sporadyczne) "przez krzesla" nie jest zbyt szczęśliwym miejscem. z racji sąsiedztwa kuchni miejsce dla stołu jest natomiast jak najbardziej w porządku.

Pasek fajny z tymże na wizualizacji tv musiałby być wielkości monitora czyli mieć 21 cali co przy odległości ok. 5 m od ściany raczej nie jest dobrym rozmiarem telewizora. Muszę chyba jednak zostać przy tym co jest.

Zabiorę się jedynie za przemalowanie nóg stołu i ewentualnie wymienię (po raz drugi już) tapicerki krzeseł;) a tyle pracy mnie kosztowało ich przetapicerowywanie:)

jeśli zaś chodzi o modę na wnętrza o której napisała jedna z osób to ja jestem laikiem w tych sprawach i nawet nie wiem jaka teraz jest moda o ile w ogóle można mówić o czymś takim w urządzaniu mieszkania. Według mnie każdy urządza swoje M w stylu w którym się dobrze czuje. Ja sie dobrze czuję w takich tapetach, żyrandolach i stylizowanych meblach chociaż takich jeszcze nie posiadam (a szkoda). Koncepcja wyłaniała mi się powoli dlatego też coraz bardziej wiem czego szukam. Nie jest to wnętrze moich marzeń ale mam nadzieję, ze dzięki radom innych i dzięki nauce na własnych błędach wreszcie stworzę z mężem przytulny, zdobny pokoik w którym będzie się miło spędzało czas. Ot taki mam przyziemny cel:)

Pytanie do -AdamaG-

Nie wiem czy ten wątek był już tu poruszany bo jestem świeżynką na forum, ale interesuje mnie ten wypoczynek- co to za firma, gdzie go można znależc, orientacyjna cena i czy to jest ekoskóra??? I najważniejsze chyba czy ma funkcję spania?

Będę wdzięczna za odpowiedź.

Ps. ładne wnętrza, zwłaszcza kuchnia!