Anulek2005 19.10.2011 04:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 A - ja chciałam dopisać, że akurat czarny fotel bardzo mi się podoba O pomyśle z podświetlonymi półeczkami k-g proszę - zapomnijmy. Joliska zaoszczędziła na kawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jussi82 19.10.2011 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 (edytowane) Dzięki za opinie część z nich postaram się stopniowo wprowadzać , najszybciej to chyba przeniosę tą jedną lampę stojącą - bo rzeczywiście jest ich tam za dużo a drugą wiszącą trochę opuszczę bo jest regulowana . A jeśli chodzi o tą pustą ścianę to koniecznie musi się coś na niej znaleźć , pytanie tylko co ? czy dobrym pomysłem biedzie jeśli dam 3 większe ramki a w nich tapetę która jest w wnęce ?a może jakieś obraz (y) ? Fotela raczej nie wywalę bo jest to mebel sentymentalny i najwygodniejszy w naszym domu Edytowane 19 Października 2011 przez jussi82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anulek2005 19.10.2011 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 jussi - absolutnie nie wywalaj fotela - jest świetny i wcale tam nie razi (ale ja mam awersję do mebli "z kompletu")Ramki z tapetą mogą być całkiem ok .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 19.10.2011 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 Stanowczo wolę sztukę w ramie niż tapetę .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asizo 19.10.2011 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 Fotela raczej nie wywalę bo jest to mebel sentymentalny i najwygodniejszy w naszym domu Ten fotel jest super, nie wywalaj. Moim zdaniem fajnie "rozbija" te komplety (lampy, 2 witryny). Mimo, ze ciemny i ciężki, swoją innością dodaje lekkości i nieco przekory temu wnętrzu. Bez niego zrobiłoby się nudno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asizo 19.10.2011 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 jussi - absolutnie nie wywalaj fotela - jest świetny i wcale tam nie razi (ale ja mam awersję do mebli "z kompletu") Ramki z tapetą mogą być całkiem ok .... Chyba razem pisałyśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anulek2005 19.10.2011 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 Stanowczo wolę sztukę w ramie niż tapetę .... Ja się bardzo nie znam na sztuce i nie potrafię jej docenić - po prostu do mnie "nie przemawia". Dlatego tapeta mnie nie przeraża asizo skończyłam szybciej pisanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asizo 19.10.2011 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 Szybciej, ale ja i tak Twego postu wcześniej nie widziałam. ;P Patzrząc na salon jussi coraz bardziej widzę tam lustro zamiast wnęki i obraz na przeciwległej ścianie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jussi82 19.10.2011 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 Mi też to lustro zapadło w głowie spodobał mi się ten pomysł być może za jakiś czas hmm ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 19.10.2011 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 Patzrząc na salon jussi coraz bardziej widzę tam lustro zamiast wnęki i obraz na przeciwległej ścianie. ja też, to było pierwsze skojarzenie. co do obrazu, również się zgadzam - tapeta w ramie do mnie nie przemawia. i wcale nie trzeba być wielkim znawcą sztuki, żeby wybrać coś fajnego. wrodzone poczucie estetyki wystarcza - no i byle tylko nie zostało namalowane przez komputer i nie udawało dzieła wielkiego malarza, którym nie jest (ale to już takie moje warunki) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 19.10.2011 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 A może po prostu wytapetuj tą pustą ścianę? Będzie nawiązywać do tapety we wnęce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 19.10.2011 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 delikatne zasłonki,jakis wazonik,wnękę wykorzystać do zrobienia półeczek z płyt gk podswietlanych.. to jest to co forumowe tygryski lubią najbardziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 19.10.2011 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 To i ja się dopiszę ale od razu zaznaczam, że się nie znam Mi się nie podoba. Nie wiem w sumie czemu ale jest taki zupełnie nijaki, zupełnie, zupełnie. Razi mnie kolor ścian, rażą mnie te panele - za ciężkie, za wielkie i mają brzydki kolor. Nie podobają mi się te meble wenge. Taki salon trochę bez stylui charakteru. Lampy ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 19.10.2011 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 mnie sie generalnie podoba tylko jakis element przykuwający wzrok bym wprowadziła...kolor jeden (turkus ? zieleń ?), tapeta ? tylko zeby nie przedobrzyc bo tak monochromatycznie jest fajnie też... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 19.10.2011 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 Mnie podoba się, mimo,że to nie moje klimaty. Na początku zgrzytały mi lampy, a teraz po raz n-ty oglądam ten salon i coraz bardziej mi sie podoba i ciągle do niego do niego wracam Jussi82 gratulacje !!!!! Twój salon wywołał poruszenie na forum PS A może tak byś kuchnię pokazała? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 20.10.2011 05:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2011 Co wy z ta krytyką,ja tylko wyrażam swoje zdanie.Salon jak dla mnie jest za smutny i należało by go trochę ożywić i unowocześnić.Fotel czarny gryzie mi sie z jasnym nowoczesnym wypoczynkiem.No ale to jest tylko moje zdanie.Samo zdjęcie z okien tych zasłon zmieni ten salon na korzyść.Poza tym jest super stół i stoliczek a kominek świetny.Parę trików i będzie super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kijanka9 20.10.2011 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2011 (edytowane) PrzejRZałam zdjęcia waszych salonów i mam pytanie. Jak wam się użytkują ciemne podłogi? Sama wybrałam do salonu i na schody ciemną lakierowaną podłogę. Teraz boję się, że nie był to dobry wybór. Wszyscy straszą mnie, że będzie problem z utrzymaniem w czystości, że będzie za ciemno ect. Salon nie jest jakiś ogromny. Ma 28 m2. Do tego mamy już ciemnobrązową sofę. Schody wychodzą z salonu, stąd pomysł na jednolity kolor (schody będą wtedy przedłużeniem podłogi w salonie).Ponieważ przed obrobieniem ścian, trzeba było zamontować słupek zrobiony na gotowo, zdecydowałam się na dąb bejcowany i lakierowany na taki kolor:http://lilek26.e-linki.pl/budowa1/22.jpghttp://lilek26.e-linki.pl/budowa1/23.jpgPodłoga w salonie ma łączyć się z korytarzem w taki sposób:http://lilek26.e-linki.pl/wykon/bud%20005.JPGhttp://lilek26.e-linki.pl/wykon/bud%20018.JPGStąd pomysł o ciemnej podłodze, żeby ładnie się odcinała przy płytkach. Teraz proszę o podpowiedzi i opinie póki mam jeszcze możliwość coś zmienić:Czy podłoga w tym kolorze, który wkleiłam to dobry pomysł na taki metraż? Czy nie będzie ciężko utrzymać jej w czystości? Czy lepszy do utrzymania jest mat, czy połysk? Czy dać ciemne schody a podłogę wybrać jasną rezygnując z tych ząbków? Czy zmienić całość na jasną? Wtedy słupek byłby do wymienienia. Proszę doradźcie coś! Edytowane 20 Października 2011 przez kijanka9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 21.10.2011 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2011 Bardzo ładne płytki i podobny układ wewnątrz jak u mnie z tym że mój salon ma 23,5m i zastanawiam się czy go nie powiększyć kosztem pokoju.Też się zastanawiam nad jasną podłogą i ciemnymi schodami i chyba wybiorę jasne,aby powiększyć wnętrze.Też mam wąski hol więc wszędzie podłoga będzie napewno jasna bez podziałów panele Classenn grusza comano. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 21.10.2011 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2011 kijanko, noim zdaniem to nie jest "ciemne" drewno wyglada na średni kolor, a na ekranie wpada w czerwień z kaflami się to bardzo fajnie zgra, ale będzie czerwono. musisz być chyba przygotowana na jej tonowanie (chłodnym kolorem ścian, dodatkami...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kijanka9 21.10.2011 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2011 Dzięki dziewczyny za odpowiedzi. Żeczywiście trochę czerwono wypada Zastanawiam się czy nie lepiej prezentowało by się to w pół macie zamiast w połysku. Ehhh sama nie wiem co robić. Jeśli chodzi o kolory ścian to myślałam o szarościach, brązach (sofa, którą zabieramy se sobą), limonce, turkusie, amarancie... To jest jedna z moich ulubionych inspiracji: http://lilek26.e-linki.pl/wykon/dekoratornia-salon.jpg http://lilek26.e-linki.pl/wykon/dekoratornia-salon2.jpg http://lilek26.e-linki.pl/wykon/dekoratornia-salon3.jpg Ale nie wiem jak z tą czerwoną podłogą będzie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts