queene 12.12.2011 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2011 taki misiowy materiał z dość długim włosiem baaardzo miły w dotyku, w realu kupiłam za grosze malutki bo on tak zawsze jajka na podłodze chłodzi więc tylko przednia połowa ciała spoczywa na futrze a w nocy przyłazi do nas do sypialni i ściąga narzute...i na niej śpi...choć wcale nie jest misiowata ...wiec wychodzi na to że nieważne jak...ale z kim się śpi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNNJA 13.12.2011 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 Mam podobnie jak queene, też uciekam w spokojne, rozmyte i rozbielone barwy. Upodobania naprawdę szybko mogą się zmienić. Niektórzy na tym forum już wiedzą o mojej obecnej nietolerancji dla soczyście czerwonych krzeseł. Teraz wolałabym, by tak nie biły po oczach i stopiły się z wnętrzem, które jest właśnie w spokojnej palecie. A przecież kupowałam je 2 lata temu i ten kolor sama wybrałam, by ożywić wnętrze. Byłam w nim zakochana przez rok. Teraz nie mogę patrzeć. W pustych i spokojnych pod względem kolorystycznych wnętrzach odpoczywam. Nagromadzenie bibelotów oraz mocne kolory, które zdaniem niektórych ozywiają i ocieplają pomieszczenie, u mnie powodują zmęczenie. Czasem w innych domach podobają mi się takie klimaty, ale nie mogłabym w takim wnętrzu mieszkać, bo najzwyczajniej by mnie to przytłaczało. A w poprzednim mieszkaniu też miałam fazę na kolorki - teraz wolę spokój i nawet pustkę, zwłaszcza, ze w starym malutkim mieszkaniu wszystko mieliśmy poupychane pod sufit i nie było żadnego pustego kąta, zadnej niezagraconej półki. Teraz cieszę się przestrzenią i wreszcie oddycham (choć mój dom nie jest taki duży), ale jest niezagracony i jasny. I to mnie wprowadza w dobry nastrój (z wyjątkiem krzeseł ) też mi się tak zadziałało od kilku miesięcy!! ba..odnośnie salonu Queene-to powiem że dla mnie absolutnie nie jest ani sterylny, ani za jasny, a nawet....za dużo brązu-te krzesła!...a jeszcze za mało bieli... no tak mam, pokochałam białe wnętrza, obecnie pracujemy nad wykańczaniem poddasza, mam już wszystkie ściany białe, zasłony bialutkie, deski podłogowe modrzew chcę bielić, dodatki, pościel tylko białe, parapety chcę położyć dębowe bielone, tylko TV nie mogę przemalowąć pozdrawiam miłośników bieli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 13.12.2011 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 TV możesz oprawić w białą ramę obrazową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magduska 13.12.2011 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 TV możesz oprawić w białą ramę obrazową moja przyjaciółka ma oprawiony TV w powiedzmy taką ramę z kg wyłożoną trawertynem - też super to wygląda.. ..oczywiście nie mam dostępu do zdjęć w tej chwili, bo męża komp jest wyłączony, ale gdyby kogoś interesowało jak to wygląda to mogę podesłać na priv (wieczorem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
urga 13.12.2011 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 moja przyjaciółka ma oprawiony TV w powiedzmy taką ramę z kg wyłożoną trawertynem - też super to wygląda.. ..oczywiście nie mam dostępu do zdjęć w tej chwili, bo męża komp jest wyłączony, ale gdyby kogoś interesowało jak to wygląda to mogę podesłać na priv (wieczorem) chciałam coś napisać, ale...... nie , bo mogę kogoś obrazić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 13.12.2011 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 moja przyjaciółka ma oprawiony TV w powiedzmy taką ramę z kg wyłożoną trawertynem - też super to wygląda.. ..oczywiście nie mam dostępu do zdjęć w tej chwili, bo męża komp jest wyłączony, ale gdyby kogoś interesowało jak to wygląda to mogę podesłać na priv (wieczorem) mogła dać marmur, świece po bokach i miałaby super ołtarz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magduska 13.12.2011 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 mogła dać marmur, świece po bokach i miałaby super ołtarz. no mogła, ale dała trawertyn, bez świec po bokach i nie ma ołtarza ..nie widzicie różnicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 13.12.2011 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 pewnie coś w tym stylu: http://www.dobrzemieszkaj.pl/img/imagecache/511x340__media_307_wm mnie sie takie coś podoba i ani troche nie kojarzy sie z ołtarzem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magduska 13.12.2011 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 queene, nie takie - ona ma taką opaskę z trawertynu zrobioną wokół kominka i takiej samej szerokości ma taką ramę z kg obłożoną właśnie tym trawertynem. Prześlę Ci na priv zdjęcie, później Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 14.12.2011 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 pewnie coś w tym stylu: http://www.dobrzemieszkaj.pl/img/imagecache/511x340__media_307_wm mnie sie takie coś podoba i ani troche nie kojarzy sie z ołtarzem oj tam, oj tam Queene w nowoczesnych kościołach tak właśnie wygląda ołtarz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magduska 14.12.2011 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 queene, właśnie wysłałam Ci wiadomość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 14.12.2011 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 oj tam, oj tam Queene w nowoczesnych kościołach tak właśnie wygląda ołtarz. chyba cos Ci sie pomylilo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 14.12.2011 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 Trochę dystansu, nie generalizujmy aż tak. Mam wrażenie, że każdy kto posiada tv w salonie popełnia straszny błąd i naraża się na nieprzychylne komenatrze. Powiedzcie mi co komu do tego czy chce miec tv w sypialni, salonie i czy robi sobie salę kinową w domu ? Każdy ma swoje zainteresowania i swoje przyzwyczajenia. Nie dajmy się zwariowac, to że człowiek posiada tv nie znaczy że jest nudny. Ja od prawie 4 lat nie oglądałam programów tv, zdecydowanie wolę komputer, ale lubię miec wybór i w kuchni specjalnie dla programów na zone club przewidziałam miejsce na tv. Świeczki wcale nie świadczą o robieniu ołtarza, zależy jak przemyślana jest kompozycja. Takie komenatrze jak wyżej są zwyczajnie obraźliwe i nijak się mają do rzeczywistości. P.S. Magduska czy ja również mogę liczyc na foto ołtarza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magduska 14.12.2011 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 Takie komenatrze jak wyżej są zwyczajnie obraźliwe i nijak się mają do rzeczywistości. dokładnie, zwłaszcza że tak właściwie jak można się wypowiedzieć w jakikolwiek sposób nie widząc tego? ..już nie chcę wszczynać dyskusji na temat sposobu komentowania, ale jak się czyta podobne wpisy to aż się "nóż w kieszeni otwiera".. ..ech.. P.S. Magduska czy ja również mogę liczyc na foto ołtarza? wysłałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 14.12.2011 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 Ja mam takie pobożne życzenie aby mój post przeczytac i nie rozwodzic się nad tym przez następne 5 stron w końcu to wątek do pokazywania swoich salonów. Magduska bardzo Ci dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magduska 14.12.2011 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 więc Venus_m EOT ..i nie ma za co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniula_bl 25.12.2011 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2011 a oto przemeblowanie salonu na poczet Wigilii i Świąt kanapa tymczasowa, więc jakby jej nie było Pogodnych i radosnych Świąt Bożego Narodzenia życzę wszystkim:lol2:choinka+stchoinka+st Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tatridung 26.12.2011 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2011 quenne mam pytanie - czy Twoja ściana z białej cegły to normalna cegła pomalowana na biało czy już taką białą kupiłaś?? Pytam bo mam ścianę z czerwonej cegły i mam ogromną ochote ja pomalować na biało, ale się trochę boję, że ją zepsuję - nie wiem czy tak można . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 26.12.2011 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2011 quenne mam pytanie - czy Twoja ściana z białej cegły to normalna cegła pomalowana na biało czy już taką białą kupiłaś?? Pytam bo mam ścianę z czerwonej cegły i mam ogromną ochote ja pomalować na biało, ale się trochę boję, że ją zepsuję - nie wiem czy tak można . moją kupiłam gotową białą ale wiem że są osoby na forum które malowały....tylko nie pamiętam kto ani czym, poszukaj w temacie "cegła we wnętrzach" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koga 27.12.2011 00:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2011 po zagruntowaniu malowałam cegłę zwykła farbą do ścian - akurat to był chyba dulux - czyli wcale nie najlepszą ten sam kolor kontynuowałam na otynkowanych ścianach, wyszło fajnie tylko jaką Ty masz cegłę? bo ja piszę o najzwyklejszej pełnej do murowania kominów (nie klinkierze!) - zostawiłam odkrytą ścianę kominową ku zmartwieniu murarza, który nie mógł zrozumieć że mu o tym nie powiedziałam bo by ją wtedy ładnie wymurował a tak ma wyszczerbione cegły i nadmiary zaprawy:p a no i obawiam się że zamalowanie cegieł jest procesem trudnoodwracalnym ( w przeciwieństwie do zatynkowania) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts