Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

bansz

Recommended Posts

taki misiowy materiał z dość długim włosiem baaardzo miły w dotyku, w realu kupiłam za grosze

malutki bo on tak zawsze jajka na podłodze chłodzi ;) więc tylko przednia połowa ciała spoczywa na futrze :D

a w nocy przyłazi do nas do sypialni i ściąga narzute...i na niej śpi...choć wcale nie jest misiowata ...wiec wychodzi na to że nieważne jak...ale z kim się śpi :D

• Odpowiedzi 4,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Mam podobnie jak queene, też uciekam w spokojne, rozmyte i rozbielone barwy. Upodobania naprawdę szybko mogą się zmienić. Niektórzy na tym forum już wiedzą o mojej obecnej nietolerancji dla soczyście czerwonych krzeseł. Teraz wolałabym, by tak nie biły po oczach i stopiły się z wnętrzem, które jest właśnie w spokojnej palecie. A przecież kupowałam je 2 lata temu i ten kolor sama wybrałam, by ożywić wnętrze. Byłam w nim zakochana przez rok. Teraz nie mogę patrzeć.

W pustych i spokojnych pod względem kolorystycznych wnętrzach odpoczywam. Nagromadzenie bibelotów oraz mocne kolory, które zdaniem niektórych ozywiają i ocieplają pomieszczenie, u mnie powodują zmęczenie. Czasem w innych domach podobają mi się takie klimaty, ale nie mogłabym w takim wnętrzu mieszkać, bo najzwyczajniej by mnie to przytłaczało.

A w poprzednim mieszkaniu też miałam fazę na kolorki - teraz wolę spokój i nawet pustkę, zwłaszcza, ze w starym malutkim mieszkaniu wszystko mieliśmy poupychane pod sufit i nie było żadnego pustego kąta, zadnej niezagraconej półki. Teraz cieszę się przestrzenią i wreszcie oddycham (choć mój dom nie jest taki duży), ale jest niezagracony i jasny. I to mnie wprowadza w dobry nastrój (z wyjątkiem krzeseł ;))

też mi się tak zadziałało od kilku miesięcy!!

ba..odnośnie salonu Queene-to powiem że dla mnie absolutnie nie jest ani sterylny, ani za jasny, a nawet....za dużo brązu-te krzesła!...a jeszcze za mało bieli...

no tak mam, pokochałam białe wnętrza, obecnie pracujemy nad wykańczaniem poddasza,

mam już wszystkie ściany białe, zasłony bialutkie, deski podłogowe modrzew chcę bielić, dodatki, pościel tylko białe, parapety chcę położyć dębowe bielone,

tylko TV nie mogę przemalowąć ;)

pozdrawiam miłośników bieli

TV możesz oprawić w białą ramę obrazową ;)

moja przyjaciółka ma oprawiony TV w powiedzmy taką ramę z kg wyłożoną trawertynem - też super to wygląda..

..oczywiście nie mam dostępu do zdjęć w tej chwili, bo męża komp jest wyłączony, ale gdyby kogoś interesowało jak to wygląda to mogę podesłać na priv (wieczorem) ;)

moja przyjaciółka ma oprawiony TV w powiedzmy taką ramę z kg wyłożoną trawertynem - też super to wygląda..

..oczywiście nie mam dostępu do zdjęć w tej chwili, bo męża komp jest wyłączony, ale gdyby kogoś interesowało jak to wygląda to mogę podesłać na priv (wieczorem) ;)

chciałam coś napisać, ale...... nie , bo mogę kogoś obrazić

mogła dać marmur, świece po bokach i miałaby super ołtarz.

Trochę dystansu, nie generalizujmy aż tak. Mam wrażenie, że każdy kto posiada tv w salonie popełnia straszny błąd i naraża się na nieprzychylne komenatrze. Powiedzcie mi co komu do tego czy chce miec tv w sypialni, salonie i czy robi sobie salę kinową w domu ? Każdy ma swoje zainteresowania i swoje przyzwyczajenia. Nie dajmy się zwariowac, to że człowiek posiada tv nie znaczy że jest nudny. Ja od prawie 4 lat nie oglądałam programów tv, zdecydowanie wolę komputer, ale lubię miec wybór i w kuchni specjalnie dla programów na zone club przewidziałam miejsce na tv.

Świeczki wcale nie świadczą o robieniu ołtarza, zależy jak przemyślana jest kompozycja. Takie komenatrze jak wyżej są zwyczajnie obraźliwe i nijak się mają do rzeczywistości.

P.S. Magduska czy ja również mogę liczyc na foto ołtarza? :lol:

Takie komenatrze jak wyżej są zwyczajnie obraźliwe i nijak się mają do rzeczywistości.

dokładnie, zwłaszcza że tak właściwie jak można się wypowiedzieć w jakikolwiek sposób nie widząc tego? :rolleyes:

..już nie chcę wszczynać dyskusji na temat sposobu komentowania, ale jak się czyta podobne wpisy to aż się "nóż w kieszeni otwiera"..

..ech..

P.S. Magduska czy ja również mogę liczyc na foto ołtarza? :lol:

wysłałam ;)

• 2 weeks później...
quenne mam pytanie - czy Twoja ściana z białej cegły to normalna cegła pomalowana na biało czy już taką białą kupiłaś?? Pytam bo mam ścianę z czerwonej cegły i mam ogromną ochote ja pomalować na biało, ale się trochę boję, że ją zepsuję - nie wiem czy tak można :(.

moją kupiłam gotową białą

ale wiem że są osoby na forum które malowały....tylko nie pamiętam kto ani czym, poszukaj w temacie "cegła we wnętrzach"

po zagruntowaniu malowałam cegłę zwykła farbą do ścian - akurat to był chyba dulux - czyli wcale nie najlepszą:p ten sam kolor kontynuowałam na otynkowanych ścianach, wyszło fajnie

tylko jaką Ty masz cegłę? bo ja piszę o najzwyklejszej pełnej do murowania kominów (nie klinkierze!) - zostawiłam odkrytą ścianę kominową ku zmartwieniu murarza, który nie mógł zrozumieć że mu o tym nie powiedziałam bo by ją wtedy ładnie wymurował:rolleyes: a tak ma wyszczerbione cegły i nadmiary zaprawy:p

a no i obawiam się że zamalowanie cegieł jest procesem trudnoodwracalnym ( w przeciwieństwie do zatynkowania) :rolleyes: