Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

bansz

Recommended Posts

a propos białych listew do brązowych drzwi - jakoś się samo tak stało, że tak mam. Niewątpliwie jest to efekt wprowadzenia sie do niewykończonego domu i nadmiaru inspiracji. Wygląda to jak niżej - jednym pasuje, innym nie - ale po roku mieszkania jakoś mi już chyba wszystko jedno. Na pierwszym zdjęciu - jeszcze z dekoracjami świątecznymi.

http://img705.imageshack.us/img705/2530/dsc00533yg.jpg

a tak w drugą stronę

http://img97.imageshack.us/img97/8181/82264670.jpg

http://img266.imageshack.us/img266/1125/24705718.jpg

• Odpowiedzi 4,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Lilutek

u Ciebie akurat ładnie to wygląda, ale masz bardzo jasne ściany, jasną podłogę, białe meble, lampy, zasłony i dodatki. Listwy nie skracają optycznie pomieszczenia i nie rzucają się w oczy, nie tworzą "ramek", są kolejnym elementem dekoracyjnym.

Piękny, elegancki kominek :)

a ja nawet nie wiem jak wygląda ta podróbka, nigdy tego nie widziałam... - to jest zrobione ze styropianu? zawsze myślałam, że raczej te sztukaterie były.. gipsowe, nie? czy to też była podróba?:jawdrop:

Venus, widziałam u Ciebie w dzienniku listwy przy schodach - rozumiem, że o tych listwach piszesz...

U mnie są schody z podstopnicami z kg, koleś mi sugerował właśnie mdf malowany na biało, nie wiem jak na żywo u Ciebie wygląda ten mdf (na zdjęciu fajnie), ale to co On mi pokazywał strasznie było tandetne (stąd zdecydowałam się na kg).

oj zastanowię się nad takimi listwami (chodzi mi głównie o te przypodłogowe) - szczerze powiedziawszy za taką cenę wolałabym kupić drewniane, wysokie listwy w kolorze.. drzwi ;)

Drewno to drewno, zawsze piękne :) Nawet, jeśli się porysuje.

żona m ja swoje przypodłogowe (jeżeli o tych mówisz) zamawiałam u stolarza schodowego, mdf malowany na biało, wysłałam zdjęcie i zrobił dokładnie tak jak chciałam 14zł/mb

magduska to jak 25zł/mb przy takiej wysokości listwy i rzeźbieniu uważam że nie jest strasznie drogo ;)

mdf bardzo łatwo się rysuje, prześwituje potem spod spodu kolor tektury. Jak to się sprawuje po czasie w użytkowaniu?

Mnie fachowiec od podłóg odradził nawet takie w okleinie drewnopodobnej, bo

- łatwo je porysować

- są mało sprężyste i w przypadku nierównych ścian po czasie się odklejają

- te klejone są bardzo niepraktyczne w razie kolejnego malowania - trzeba je obklejać taśmami i nigdy nie wygląda to ładnie ( radził tylko zdejmowane).

Ja miałam kiedyś takie w mieszkaniu do paneli pergo, z tym, że podłogi były oryginalne i bardzo trwałe ( klejone i nawet zalanie im nie zaszkodziło), a listwy już nie. Zwykły mdf foliowany z Komfortu. Po czasie były bardzo porysowane, głównie odkurzaczem.

Te białe z tworzywa wyglądają mi dlatego solidnie, bo są białe w masie. No ale ta cena, 50 zł , masakra :) Wykończeniówka może wykończyć hehe

wkwb, ładna kolorystyka, ale razi mnie trochę zestawienie stylów. Żyrandol i zasłony eleganckie i stylowe - OK, prosta sofa, puf i regał - jakoś mało mi do zasłon i żyrandola pasują. Krzesła w jadalni i stolik w kąciku wypoczynkowym też z innej bajki, choć bliżej im do stylu zasłon i żyrandola. Taki salon jakby IKEA z elementami bardzo eleganckimi, co jak dla mnie, bardzo rzuca się w oczy.

Sama kolorystyka - bardzo bardzo :) Uwielbiam takie zestawienia.

Podłoga bardzo ładna :)