Lilutek 03.01.2012 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 a propos białych listew do brązowych drzwi - jakoś się samo tak stało, że tak mam. Niewątpliwie jest to efekt wprowadzenia sie do niewykończonego domu i nadmiaru inspiracji. Wygląda to jak niżej - jednym pasuje, innym nie - ale po roku mieszkania jakoś mi już chyba wszystko jedno. Na pierwszym zdjęciu - jeszcze z dekoracjami świątecznymi.http://img705.imageshack.us/img705/2530/dsc00533yg.jpg a tak w drugą stronę http://img97.imageshack.us/img97/8181/82264670.jpg http://img266.imageshack.us/img266/1125/24705718.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 03.01.2012 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 Lilutek mi się podoba Sama tak planuję od początku P.S. Śliczny salon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 03.01.2012 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 nemi, Venus mój stolarz ma takie obładowanie terminów, że listwy sie nie bawi. Czasu brak. a w necie jak to w necie jak już znalazłam takie które nam odpowiadają, to gość na urlopie.Mebli w domu przybywa a podłoga bez wykończenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gahan 03.01.2012 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 Lilutek, ładny salon i moja kuchnia:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piu 03.01.2012 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 Lilutek u Ciebie akurat ładnie to wygląda, ale masz bardzo jasne ściany, jasną podłogę, białe meble, lampy, zasłony i dodatki. Listwy nie skracają optycznie pomieszczenia i nie rzucają się w oczy, nie tworzą "ramek", są kolejnym elementem dekoracyjnym. Piękny, elegancki kominek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alladyn71 03.01.2012 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 Też mam białe listwy do brązowych drzwi i uważam, ze wyglądają swietnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magduska 03.01.2012 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 Też mam białe listwy do brązowych drzwi i uważam, ze wyglądają swietnie a mogłabyś zrobić zdjęcie i pokazać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaliko 03.01.2012 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 a oto przemeblowanie salonu na poczet Wigilii i Świąt kanapa tymczasowa, więc jakby jej nie było Pogodnych i radosnych Świąt Bożego Narodzenia życzę wszystkim:lol2: pięknie,naprawde:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaliko 03.01.2012 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 oj tam, oj tam Queene w nowoczesnych kościołach tak właśnie wygląda ołtarz. mi nie kojarzy się to z ołtarzem:)jak na mój gust ślicznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piu 03.01.2012 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 a ja nawet nie wiem jak wygląda ta podróbka, nigdy tego nie widziałam... - to jest zrobione ze styropianu? zawsze myślałam, że raczej te sztukaterie były.. gipsowe, nie? czy to też była podróba? Venus, widziałam u Ciebie w dzienniku listwy przy schodach - rozumiem, że o tych listwach piszesz... U mnie są schody z podstopnicami z kg, koleś mi sugerował właśnie mdf malowany na biało, nie wiem jak na żywo u Ciebie wygląda ten mdf (na zdjęciu fajnie), ale to co On mi pokazywał strasznie było tandetne (stąd zdecydowałam się na kg). oj zastanowię się nad takimi listwami (chodzi mi głównie o te przypodłogowe) - szczerze powiedziawszy za taką cenę wolałabym kupić drewniane, wysokie listwy w kolorze.. drzwi Drewno to drewno, zawsze piękne Nawet, jeśli się porysuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 05.01.2012 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 jaliko mnie sie wszystko kojarzy z ołtarzami, trumnami albo prosektorium;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 05.01.2012 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 Lilutek co to za lampy w salonie?-możesz podać nazwę, czy wystarczającą dają ilość światła? Masz piękny salon- całkowicie w moim stylu- tez mam cegłę taką podobna w swoim salonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piu 06.01.2012 01:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 żona m ja swoje przypodłogowe (jeżeli o tych mówisz) zamawiałam u stolarza schodowego, mdf malowany na biało, wysłałam zdjęcie i zrobił dokładnie tak jak chciałam 14zł/mb magduska to jak 25zł/mb przy takiej wysokości listwy i rzeźbieniu uważam że nie jest strasznie drogo mdf bardzo łatwo się rysuje, prześwituje potem spod spodu kolor tektury. Jak to się sprawuje po czasie w użytkowaniu? Mnie fachowiec od podłóg odradził nawet takie w okleinie drewnopodobnej, bo - łatwo je porysować - są mało sprężyste i w przypadku nierównych ścian po czasie się odklejają - te klejone są bardzo niepraktyczne w razie kolejnego malowania - trzeba je obklejać taśmami i nigdy nie wygląda to ładnie ( radził tylko zdejmowane). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 06.01.2012 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 Hmn...mamy listwy ok pół roku i na razie jestem zadowolona ani zarysowań, ani prześwitów tektury. No cóż nie każdemu musi się podobać, ja jestem zadowolona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piu 06.01.2012 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 Ja miałam kiedyś takie w mieszkaniu do paneli pergo, z tym, że podłogi były oryginalne i bardzo trwałe ( klejone i nawet zalanie im nie zaszkodziło), a listwy już nie. Zwykły mdf foliowany z Komfortu. Po czasie były bardzo porysowane, głównie odkurzaczem. Te białe z tworzywa wyglądają mi dlatego solidnie, bo są białe w masie. No ale ta cena, 50 zł , masakra Wykończeniówka może wykończyć hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anutka2 06.01.2012 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 Lilitek przede wszystkim piękny masz salon:) czy możesz napisać co to za żyrandole?gdzie je można zakupić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wkwb 07.01.2012 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2012 Salon w naszym świeżo zbudowanym domu: http://i42.tinypic.com/iokbi9.jpg Jeszcze jest tu trochę do zrobienia. Kwietnik, zagospodarowanie szafki pod TV (prawa strona zdjęcia), sprzęt RTV itp... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lilutek 09.01.2012 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 Anutka2 , dopiero teraz jestem na forum, lampy w salonie to Kulla z Ikei. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asizo 09.01.2012 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 wkwb, ładna kolorystyka, ale razi mnie trochę zestawienie stylów. Żyrandol i zasłony eleganckie i stylowe - OK, prosta sofa, puf i regał - jakoś mało mi do zasłon i żyrandola pasują. Krzesła w jadalni i stolik w kąciku wypoczynkowym też z innej bajki, choć bliżej im do stylu zasłon i żyrandola. Taki salon jakby IKEA z elementami bardzo eleganckimi, co jak dla mnie, bardzo rzuca się w oczy. Sama kolorystyka - bardzo bardzo Uwielbiam takie zestawienia. Podłoga bardzo ładna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piu 09.01.2012 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 Anutka2 , dopiero teraz jestem na forum, lampy w salonie to Kulla z Ikei. pięknie dobrane, też bardzo mi się podobają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts