Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

bansz

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

postaram się potem zrobić zdjecie, możesz je zobaczyć na stronie H&Y. W sklepie nieźle się ich naszukałam, zapytałam nawet ekspedientkę,ale ona nie wiedziała o jakie sowy pytam, znalazałm sama w jakimś kącie. Potem uświadomiłam paniom, że to są trzy różne sowy, postanowiły je wyeksponować w sklepie ;)

• 3 weeks później...

jestem w trakcie planowania i już zakupów wyposażenia do pokoju dziennego w domku, w którym mieszkam już 3 lata (po budowie było tylko malowanie i wstawienie niezbędnych mebli - czekałam na przypływ weny i środków)

i tak sobie oglądam, nawet kiedyś wątek założyłam, oglądam teraz te salony tutaj - kurcze, albo stetryczałam, albo mi się wydaje - ale wszystkie salony w nowych domach sa teraz takie same. różnią sie detalami, odcieniami - ale są identyczne. A może po prostu osoby majace "inaczej niz wszyscy" boją się ujawnić? Ktoś nawet napisał: "boję się, że nie trafię w gust." Czyj?

pokażcie cos oryginalnego, jestem....głodna pomysłów:lol2::lol2:

ale w takim minimalizmie to własnie wszystko musi być błyszczące, czyste i bez zarzutu. wyobrazasz sobie rzucona niedbale część garderoby nie "pod kolor" albo psa w kolorze gryzącym sie z beżem na lśniącym gresie? w zindywidualzowanych wnętrzach rozgardiasz łatwiej uchodzi.

Wizualnie tak,a co z praktyczną stroną?

Dywany,zasłony,firany,poduchy,narzuty,bibeloty, wymyślne meble tapicerowane-to czym podkreśla się charakter wnętrza jest najbardziej pracochłonne w sprzątaniu i zawsze najbardziej brudne.

Wszystkie wnętrza pozbawione tych rzeczy stają się do siebie podobne pomimo innych mebli.

A kolorystyka podłóg i mebli?Ileż to forumowiczów narzeka na ciemne podłogi i meble zarzekając się że nigdy więcej.I w ten sposób mamy same jasne salony.

jestem w trakcie planowania i już zakupów wyposażenia do pokoju dziennego w domku, w którym mieszkam już 3 lata (po budowie było tylko malowanie i wstawienie niezbędnych mebli - czekałam na przypływ weny i środków)

i tak sobie oglądam, nawet kiedyś wątek założyłam, oglądam teraz te salony tutaj - kurcze, albo stetryczałam, albo mi się wydaje - ale wszystkie salony w nowych domach sa teraz takie same. różnią sie detalami, odcieniami - ale są identyczne. A może po prostu osoby majace "inaczej niz wszyscy" boją się ujawnić? Ktoś nawet napisał: "boję się, że nie trafię w gust." Czyj?

pokażcie cos oryginalnego, jestem....głodna pomysłów:lol2::lol2:

I tu się trochę zgodzę...

Jak ktoś pokazał inny salon , był zlinczowany.., prawie.. to po co pokazywać coś innego... Mnie akurat się tamten ciut podobał.. no bez tapicerki, ale gościu powiedział, że taką miał i dokupił krzesła.. widocznie jemu się to podobało, a mnie nie musiała, ale jak coś jest dobre to po co na JUŻ zmieniać...

pewnie masz rację.......nie ma co główkować, w końcu to tylko pokój - do mieszkania.

wiadomo z góry, jaki pokój tu sie spodoba, a jaki nie. muszę odkopać podobne wątki sprzed 10 lat - ciekawe, jak wtedy ten jedyny słuszny gust wyglądał

ale nie neguję całości - pewne zasady są niezmienne bez względu na modę i dziękuję ludziom, którzy o nich mówią - np. jaki szeroki i na jakiej wysokości powinien być karnisz (tu raczej nie ma miejsca na fantazje ułańską - kłaniają sie pewnie jakies proporcje matematyczne)

Edytowane przez Zielony ogród