Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

prosze o pomoc

Gość

Recommended Posts

• Odpowiedzi 83
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

2 + 2 = 11 (tylko, że w systemie trójkowym).

Do kawałau dodałbym, że w wersji którą ja słyszałem to cała klasa z kursu zgodnym chórem szeptała: "zmień granicę całkowania".

Muszę przyznać, że dopiero dziś wpadłem na ten cudowny wątek - przez Was bolał mnie brzuch (od śmiechu)

Aby jednak wnieść coś do tej naukowej debaty przypomnę tylko że z powodu głupiego nieprzeliczenia cali na centymetry amerykanie stracili sondę wartą kilkaset milionów zielonych, więc kto pyta ten nie błądzi.

niezalogowany Krzysio

Szanowny panie Bilbo "inąd" znaczy poprostu beczka, to proste skądinąd...................... z innej beczki.

P.S.I prosze nie "wtryniać" sie w obce kompetencje, od błędów na tym Forum mamy Inkwizycję i p.Henryka MTADORA.

Pozdrawiam czule! MIDHPZ

Szanowny panie Bilbo "inąd" znaczy poprostu beczka, to proste skądinąd...................... z innej beczki.

P.S.I prosze nie "wtryniać" sie w obce kompetencje, od błędów na tym Forum mamy Inkwizycję i p.Henryka MTADORA.

Pozdrawiam czule! MIDHPZ

Przepraszam!

OCZYWIŚCIE MATADORA

Ale altanka ze "steropianu" została,............. to bardzo trwały materiał i tak łatwo zniszczyć się nie da.

P.S.Czytałem już gdzieś na Forum że są już w przyrodzie zwierzęta chętnie jedzące, ten materiał budowlany, może natura się w ten sposób broni?

Wiecie jak wygląda po wojskowemu wyjaśnienie pojęcia czasoprzestrzeni?

Szeregowy Kowalski!!! Będziecie kopali okop od tego drzewa aż do zmroku ...

Jeszcze jeden kwiatek ze Studium Wojskowego na UŚl. Pułkownik S (absolwenci licznych roczników UŚl z lat 70 i 80-tych doskonale wiedza o kogo chodzi) Tłumaczył nam balistykę lotu wystrzelonego pocisku rakietowego w następujący sposób: pocisk leci do celu najpierw wzosząc się do góry ale potem opada w dół. Dzieje sie to z powodu "kulistości kuli" ziemskiej. Na pytanie dociekliwego studenta- a jak zachowuje się pocisk rakietowy wystrzelony z morskiej jednostki pływającej gdyż przecież wiemy z fizyki, że woda zwsze przyjmuje kształ naczynia i rozlewa sie płasko?

Komendant Studium - Płk. S. Najpierw zmarszczył brwi a potem odpowiedział - To już jest problem Marynarki Wojennej

Czekam na Wasze wspomnienia z "zielonego" mundurka.

I prosze nie "wtryniać" sie w obce kompetencje, od błędów na tym Forum mamy Inkwizycję i p.Henryka MTADORA.

Przepraszam!

OCZYWIŚCIE MATADORA

Czyję się "wywołany do tablicy" - granice całkowania zostawię innym, ale za "steropiany" połączę 15 kV do klawiaturki ! Od razu się odechce hodowcom "byków".

PS. Wszystko już było : Ile mkw. styropianu w metrze sześciennym? , chociaż muszę przyznać, że ten wątek jest na dużo wyższym poziomie naukowym.