Elfir 19.07.2010 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2010 chlor - przede wszystkim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 20.07.2010 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2010 Chlor plus preparat antyglonowy - sam chlor nie da rady, no chyba, żeby wrzucać duże ilości (podobno glony przyzwyczajają się do obecności chloru). Chlor kupowałam rok temu - nie pamiętam ceny, ale wystarcza na długo. Preparat antyglonowy chyba 25 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prinston_girl_818 16.10.2010 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2010 i czy jest możliwość zrobienia go na tarasie w domu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
egry 16.10.2010 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2010 i czy jest możliwość zrobienia go na tarasie w domu ? Basen kąpielowy przelewowy. Możliwość zrobienia zależy od wielkości tarasu - potrzeba więcej miejsca na taki basen (zbiornik przelewowy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blechert 16.10.2010 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2010 Jeśli masz na myśli zamontowanie tego cudeńka w bloku spółdzielczym na 10 piętrze, to odpowiedź brzmi: nie:)Jeśli masz na myśli własny dom i duuuużo zer na koncie, to odpowiedź znajdziesz na swoim zdjęciu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prinston_girl_818 16.10.2010 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2010 bardzo dziękuje ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 16.10.2010 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2010 masz takie zbocze na działce?Bo to fajnie wygląda ale raczej nad urwiskami nadmorskimi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
natalia23 20.10.2010 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2010 super basen:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyprinus 01.02.2013 07:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2013 Czy to był post sponsorowany? bo tak zabrzmiał.A ja tymczasem miałem rewolucję w życiu osobistym i w konsekwencji znowu buduję dom. Przy okazji wykopał mi się staw 40 x 15 , 10m od domu. Żwir był potrzebny do wypełniania, obsypywania, podnoszenia... A że bryła rozległa, bo dom parterowy, to sporo tego było trzeba. Jak uporam się z domem, zrobię z tego wyrobiska staw kąpielowy uszczelniony matą bentonitową, ze strefą bagienną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kendra 01.02.2013 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2013 też odniosłam takie wrażenei cyprinus - a jak zakończyła się pierwsza historia z basenem/stawem? na czym stanęło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyprinus 05.02.2013 17:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 Na rozwodzie. Tak bywa w życiu. To znaczy skończyło się dobrze, bo wkrótce potem poznałem największą miłość mojego życia, pobraliśmy się i mamy półrocznego synka. Buduję znowu dom w Borach Dolnośląskich, jakieś 15 km od poprzedniego. Zupełnie niechcący podczas budowy naszej parterowej Jaskółki wykopał się staw (no, na razie dziura w ziemi) 40 x 15m. Tyle było potrzeba żwiru na obsypywanie, wypełnianie etc. Zrobię staw uszczelniony matą bentonitową, ze strefą bagienną i recyrkulacją. Nie wiem tylko kiedy, bo na razie ważny jest dom. Mamy SSO, a we wrześniu chcielibyśmy się wprowadzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyprinus 05.02.2013 17:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 Skleroza, panie. W kolejnym poście powtórzyłem treści z poprzedniego. Wybacz, po 50-tce ludzie czasem tak mają.Pierwszy staw sobie po prostu jest w takiej formie jak go zostawiłem. Rok temu, gdy sprzedawałem dom, zobaczyłem na skarpie stawu lisią norę. Psy zostały oddane wcześniej, więc lisowi było tam zapewne dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cypryski 05.02.2013 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 Moderatorów odsyłam do innego wątku o basenach, w którym "udzielał się" pan marco09 : http://forum.muratordom.pl/showthread.php?211673-Jaką-firmę-wybrać No cóż, interesy muszą iść wymienionej firmie naprawdę kiepsko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyprinus 06.02.2013 17:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 Gdyby napisał bardziej subtelnie, może ktoś by to kupił. Ale temu panu brak finezji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyprinus 01.03.2013 10:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2013 Trzeba było od razu podać adres do tej firmy i jakiś telefon kontaktowy, skoro warto tam zadzwonić Nie byłoby też głupio wkleić ich cennik, może ktoś będzie chciał skorzystać. A najlepiej pełną ofertę handlową, w końcu po to jest to forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domofil 03.04.2013 23:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 Hej. Odświeżę temat bo przymierzam się do inwestycji jeszcze w sezonie letnim. Interesuje mnie rozwiązanie bardziej przystępne cenowo (niż plastikowa niecka lub murowany z płytkami, itd.) a szczególnie zależy mi na bezpieczeństwie dzieci (tzn. muszę iść do domu to szybko 'zamykam' basen i dzieciaki bawią się bezpiecznie same). Przeglądając to co ma rynek do zaproponowania, znalazłem taką ofertę na allegro: - basen (8x4x1,5) z blachy (ocynk+malowana), wyłożony folią wraz z osprzętem (drabinka, filtry, odkurzacze, itd.), w granicach ok. 15 tyś- zadaszenie teleskopowe z poliwęglanu - takie przesuwane (rzekomo jedna osoba da radę toto zamknąć), też ok 15 tys- do tego przeciwprąd (ok 2,5 tyś)- oraz kolektor przepływowy do ogrzewania wody (ok 1 tyś)- w moim zakresie roboty ziemne (tzn wykopanie dołu wraz z wylewką, postawienie bocznych ścianek wzmacniających, a później zasypanie) Czy ktoś z was zastosował podobne rozwiązanie, a w szczególności:- czy takie zadaszenie jest rzeczywiście łatwe w obsłudze oraz na ile wydłuża sezon (tzn. w jakich miesiącach lub przy jakich temperaturach jest jeszcze ok)- na ile taka folia wykładająca basen jest trwała (koszt jej wymiany może nie jest duży ale zawsze to problem)- na ile problemem są wysokie wody gruntowe (u mnie dochodzą do 60cm), basen chcę wkopać na ok 1m (tzn. 50 cm będzie wystawać), wody z basen nie spuszcza się na zimę- i wszelkie inne doświadczenie mile widzianePozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamwisniewski67 10.04.2013 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 Witam. Ja również chciał bym przyłączyć do dyskusji. Nie chodzi mi jednak o sama budowę basenu lecz o problem utrzymania w nim zdartej do kąpieli wody. W sklepach każdy product twierdzi ze jego produkt jest najlepszy ale jakoś nie chce mi sie wierzyć w ich zapewnienia. Dlatego chciałem spytać osoby które mają baseny w swoich ogródkach jakie są wasze doświadczenia? - chlor- preparaty- pompy - filtry generalnie środki jakie stosujecie i jaki dają skutek, jakie są koszty utrzymania waszych przydomowych basenów Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 10.04.2013 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 lepiej było zadać pytanie w tym wątku:http://forum.muratordom.pl/showthread.php?36880-Basen-jak-i-czym-utrzyma%C4%87-czysto%C5%9B%C4%87-wody-i-odpowiednie-PH&highlight=basen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ogrodnik 59 05.06.2013 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 Witam forumowiczów. Chciałbym kupić basen poliestrowy. Czy miał ktoś z Was z takimi rodzajami basenów styczność? Sprawdzałem oferty na allegro i ceny wydają się całkiem przystępne. Proszę o pomoc. Sezon letni się zbliża Dziękuję z góry i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patrycja2808 06.06.2013 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2013 Witam wszystkich! Jest to mój pierwszy i pewnie nie ostatni post na tym forum Zacznę od pytania, które mnie nurtuje i na które szukam odpowiedzi w różnych źródłach... Moim marzeniem zawsze był własny dom z własnym ogrodem i basenem... Dom i ogród są! Teraz czas na basen Szukałam trochę informacji w Internecie i trafiałam na różne zdania na temat wyboru rodzaju basenu. Wybrałam basen poliestrowy, który przyjedzie do mnie w całości. Wydawało mi się to najrozsądniejsze rozwiązanie, bo w sumie trzeba tylko wykopać dół, a firma robi całą resztę. W zasadzie już go kupiłam, ale nie zaczęłam kopać jeszcze dołu, także może się rozmyślę, jak ktoś mi tutaj podpowie czy dokonałam dobrego wyboru? Waham się pomiędzy basenem właśnie poliestrowym, stalowym i betonowym (ale to trwa mnóstwo czasu i dużo kosztuje ) Bardzo Proszę o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts