Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pompa samozasysająca na rurze Fi50 czy głębinowa na rurze Fi

HalinaKatarzyna

Recommended Posts

Od siebie mogę dodać, że do studni fi110 na czas budowy szkoda kupować dobrej i drogiej pompy (Grundfos, Wilo, itp.) gdyż robotnicy nie będą o nią dbać.

Mam takie pytanko,a jak ci niedobrzy robotnicy mogli by nie dbać o tę pompę.Pompa jest w rurze,rura jest w ziemi,a z kręgów wystaje tylko hydrant.Co najwyżej to kurek przekręcą. :D

Mam takie pytanko,a jak ci niedobrzy robotnicy mogli by nie dbać o tę pompę.Pompa jest w rurze,rura jest w ziemi,a z kręgów wystaje tylko hydrant.Co najwyżej to kurek przekręcą. :D

Ooo, to już nie w tynkach silikonowych?

Pozwól, że nie odpowiem na Twoje "pytanko" gdyż nie chciałbym aby ten wątek zaczął ewaluować w kierunku wątku o tynkach... :evil:

w te studnie zamontowalem pompe glebinowa grundffos a w kregach mam sterownik cisnieniowy ktory pompuje do osiagniecia odpowiedniego ustawionego cisnienia a nastepnie wylacza pompe.nie potrzebuje wiec ani hydroforu ani membrany cisnienie jakie daje pompa to 5atm

Moim zdaniem musisz mieć jedno z dwóch! Albo hydrofor albo membranę.

Ponieważ przy zał. i wył. pompy były by uderzenia.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ja też mam taką pompę i nie ma żadnych uderzeń przy uruchamianiu.To jedna z najlepszych pomp,posiada specjalny sterownik ,który zastępuje hydrofor i membranę w jednym.Jak chcesz więcej szczegółów to wejdź na ich stronę ,tam wszystkiego się dowiesz.

P. :wink:

Może chodzi wam o pompę z falownikiem a to inna bajka. W takim razie zgadzam się. a jaki jest adres strony?

• 8 years później...
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ja też mam taką pompę i nie ma żadnych uderzeń przy uruchamianiu.To jedna z najlepszych pomp,posiada specjalny sterownik ,który zastępuje hydrofor i membranę w jednym.Jak chcesz więcej szczegółów to wejdź na ich stronę ,tam wszystkiego się dowiesz:

Minęło kilka lat i jak się ta pompa i cała instalacja sprawuje?

Czy ta pompa jest jeszcze w produkcji czy są nowsze modele o takiej samej zasadzie działanie, że wyeliminowujemy hydrofor?