PaniGdzi 19.02.2009 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 Od siebie mogę dodać, że do studni fi110 na czas budowy szkoda kupować dobrej i drogiej pompy (Grundfos, Wilo, itp.) gdyż robotnicy nie będą o nią dbać. Mam takie pytanko,a jak ci niedobrzy robotnicy mogli by nie dbać o tę pompę.Pompa jest w rurze,rura jest w ziemi,a z kręgów wystaje tylko hydrant.Co najwyżej to kurek przekręcą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
P.e.t.e. 19.02.2009 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 Mam takie pytanko,a jak ci niedobrzy robotnicy mogli by nie dbać o tę pompę.Pompa jest w rurze,rura jest w ziemi,a z kręgów wystaje tylko hydrant.Co najwyżej to kurek przekręcą. Ooo, to już nie w tynkach silikonowych? Pozwól, że nie odpowiem na Twoje "pytanko" gdyż nie chciałbym aby ten wątek zaczął ewaluować w kierunku wątku o tynkach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaniGdzi 19.02.2009 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 "P.e.t.e." No co Ty.Skąd ta złość u Ciebie?Przecież to "lajcikowe "pytanko,a Ty zaraz do siebie wszystko tak na poważnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fenix2 19.02.2009 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 w te studnie zamontowalem pompe glebinowa grundffos a w kregach mam sterownik cisnieniowy ktory pompuje do osiagniecia odpowiedniego ustawionego cisnienia a nastepnie wylacza pompe.nie potrzebuje wiec ani hydroforu ani membrany cisnienie jakie daje pompa to 5atm Moim zdaniem musisz mieć jedno z dwóch! Albo hydrofor albo membranę. Ponieważ przy zał. i wył. pompy były by uderzenia. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Ja też mam taką pompę i nie ma żadnych uderzeń przy uruchamianiu.To jedna z najlepszych pomp,posiada specjalny sterownik ,który zastępuje hydrofor i membranę w jednym.Jak chcesz więcej szczegółów to wejdź na ich stronę ,tam wszystkiego się dowiesz. P. Może chodzi wam o pompę z falownikiem a to inna bajka. W takim razie zgadzam się. a jaki jest adres strony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remx 19.02.2009 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 Można zassać wodę z głębokości kilkudziesięciu metrów pompą umieszczoną na powierzchni. Ja tak mam. Po prostu ciśnienie jest tak duże że lustro wody podnosi się na (wg studniarza) ok 6 m od powierzchni ziemi. Mnie działa i żadne prawa fizyki nie zostały naruszone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaniGdzi 19.02.2009 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 ---------------------------------------------------------------------------------------------------------Nie to STEROWNIK POMPY MC 15 ( MASSCONTROL) A info znajdziesz wpisując w wyszukiwarce nazwę pompy czy w/w sterownika. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 05.05.2017 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2017 ------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Ja też mam taką pompę i nie ma żadnych uderzeń przy uruchamianiu.To jedna z najlepszych pomp,posiada specjalny sterownik ,który zastępuje hydrofor i membranę w jednym.Jak chcesz więcej szczegółów to wejdź na ich stronę ,tam wszystkiego się dowiesz:Minęło kilka lat i jak się ta pompa i cała instalacja sprawuje? Czy ta pompa jest jeszcze w produkcji czy są nowsze modele o takiej samej zasadzie działanie, że wyeliminowujemy hydrofor? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts