Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 9,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Beatko, u nas też kamień bardzo drogi. Tona kosztuje ok.150zł, a układanie muru (robocizna) 200zł/m2 (potwornie drogo). Biorąc pod uwagę, że z tony da się uożyć niecałe 2m2, to są to chore ceny. Żałuję, że kamienia z wykopu pod piwnicę nie zostawiliśmy - byłoby na połowę ogrodzenia z przodu jak nic, a moze na całe. Ten kamień, który mamy, to z wykopu pod szambo (dopiero wtedy zmądrzałam i wybraliśmy trochę kamieni). Na ogrodzenie trzeba będzie kupić :(

W Kazimierzu byliśmy kilkanaście razy, ale zawsze bez noclegu. Mam jednak znajomych, którzy nocowali i powiem Ci tak, jeżeli cena za nocleg nie stanowi problemu to polecam Ci hotel "Król Kazimierz"

http://www.krolkazimierz.pl/

A z pensjonatów ten mi się obił o uszy- "Willa Ahava"

http://www.kazimierzdolny.pl/willa/70196/

Beatko, u nas też kamień bardzo drogi. Tona kosztuje ok.150zł, a układanie muru (robocizna) 200zł/m2 (potwornie drogo). Biorąc pod uwagę, że z tony da się uożyć niecałe 2m2, to są to chore ceny. Żałuję, że kamienia z wykopu pod piwnicę nie zostawiliśmy - byłoby na połowę ogrodzenia z przodu jak nic, a moze na całe. Ten kamień, który mamy, to z wykopu pod szambo (dopiero wtedy zmądrzałam i wybraliśmy trochę kamieni). Na ogrodzenie trzeba będzie kupić :(

No to rzeczywiście szkoda:(a co zrobiliście z tym kamieniem ,wywieźliście?

my dzisiaj objechaliśmy na rowerach rozlatujące się chałupy w okolicy próbując znaleźć materiał na nasze słupy i kawałek murka:Dw poniedziałek da nam facet odpowiedź, czy podejmie się rozbiórki i za ile?można też kupić w necie ,ale znowu dochodzą koszty transportu i w rezultacie cena tej jednej cegły wyjdzie taka sama jak za nową,lub nawet drożej .Poczekamy więc do poniedziałku.

Beauty dzięki za odwiedziny. A żyrandol fajny, mam taki troszkę podobny u siebie w gabineciku. Trawa Wam szybciutko urośnie i będzie pięknie nie tylko w środku ale też koło domu...miodzio:p

też już się nie mogę doczekać ....a tak w ogóle to kiedy się pojawią pierwsze źdźbła?mam obawy ,czy czasem wcześniej nie pojawią się chwasty?:D

W Kazimierzu byliśmy kilkanaście razy, ale zawsze bez noclegu. Mam jednak znajomych, którzy nocowali i powiem Ci tak, jeżeli cena za nocleg nie stanowi problemu to polecam Ci hotel "Król Kazimierz"

http://www.krolkazimierz.pl/

A z pensjonatów ten mi się obił o uszy- "Willa Ahava"

http://www.kazimierzdolny.pl/willa/70196/

Dzięki Aguś ,wiedziałam ,że na Ciebie można liczyć .:yes:Tego Jana Kazimierza już sprawdzałam, ,wygląda zachęcająco ,ale cena za dobę już zdecydowanie mniej....Jeszcze wpadł mi w oko jakiś pensonato hotel_Vincent ,tam już jerst cenowo znośnie.Nie chciałabym takiej okrąglutkiej rocznicy ślubu spędzać gdzieś zupełnie przypadkowo ,bo tam przecież jest kwater od groma.Wolałabym jechać w miejsce już sprawdzone.

Beatko, kamień wywieźliśmy :( Stwierdziliśmy, że nie będzie nam się chciało dłubać w tej glinie i wydłubywać kamienie. Zapłaciłam za wywóz po 100zł/ auto, a wywrotek było kilkanaście... Teraz jak sobie to skalkulowałam biorąc jeszcze pod uwagę cenę kamienia (nie liczyłam transportu pisząc, że 150zł/tona) + to, co zapłaciłam za wywóz, to opłaciłoby mi się zapłacić nawet jakiemuś chłopu zapłacić 500zł za wydłubanie tych kamieni z góry wykopu. I tak wyszłabym na plus i to sporo, no i mniej zapłaciłabym za wywóz tych wywrotek. Mądry człowiek po fakcie.

Dzięki Aguś ,wiedziałam ,że na Ciebie można liczyć .:yes:Tego Jana Kazimierza już sprawdzałam, ,wygląda zachęcająco ,ale cena za dobę już zdecydowanie mniej....Jeszcze wpadł mi w oko jakiś pensonato hotel_Vincent ,tam już jerst cenowo znośnie.Nie chciałabym takiej okrąglutkiej rocznicy ślubu spędzać gdzieś zupełnie przypadkowo ,bo tam przecież jest kwater od groma.Wolałabym jechać w miejsce już sprawdzone.

Nie ma za co Beatko, choć do końca nie potrafię Ci pomóc, bo tam akurat nie nocowaliśmy. W sumie mamy tam blisko i zawsze wieczorem wracamy do domu:D Ten Kazimierz jest cholernie drogi, zależy ile nocy planujesz no i skoro to ma być okrągła rocznicahttp://forum.barcis.pl/images/smilies/serce2.gif http://forum.barcis.pl/images/smilies/lflow.gifto może warto...:p

AAA i jeszcze pytałaś u mnie o ten plusz z Dekomy. Mój nazywa się HAITI i kosztuje 120 zł/mb. Myślę, że to przyzwoita cena, bo jakość jest sprawdzona. Wiem, że mają też włoskie plusze w znacznie większej gamie kolorystycznej, ale cena 270zł/mb:sick: przyprawia mnie o zawrót głowy (nie mówiąc już o moim lubym:lol2:). Zaraz dam Ci na priv namiar na sofki:yes:

dopiero dziś zobaczyłam twoje fotki z urlopu............takie mam zaległości:(

cudny miałas urlop.....widoki na foteczkach rewelacyjne!!!

ciesze sie, że wypoczęłaś i nabrałas sił do dalszej pracy;)

lampy wygladają świetnie.....szczególnie czarny zyrandol !!!

Miło kaluś ,że zajrzałaś!!urlop to już poszedł w zapomnienie....teraz syn we wtorek wylatuje i jestem załamana tym ,że po powrocie będzie w domu tylko 10dni.... Niedawno to przerabiałaś ,to wiesz o czym piszę