Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

To se zamilkłam... :-?

Tak więc witam miłe Forumowiczki, Dworkowiczki, Saydaczki i Budowniczki :)

Mam trochę zaległości (muszę koniecznie nadrobić) wspomnę tylko że po raz kolejny Beauty zawitałam do Twojej kuchni.... ech i ach.... Powiem tylko ze pod jej wpływem kompletnie zmieniły mi się oczekiwania co do mebli kuchennych. Zawsze były to kolory ciemnego drewna a tu proszę .... chcę mieć jasne meble!:o (zresztą już chyba o tym wspominałam)

Na wiosnę ruszamy z remontem obecnej kuchni i każdy kto się dowiaduje o moich planach dziwnie się krzywi... :-?

Ale mam to gdzieś :D Będą kremowe albo białe... Tylko jeszcze ślubny musi dojrzeć do tej decyzji :roll:

No i oczywiście czekam niecierpliwie na ciąga dalszy "cudów" :wink:

• Odpowiedzi 9,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

magduskakominek kosztował mnie dokładnie 10tys.i tez mi się podoba przez to ,ze jest taki surowy .

10 tys.? a właściwie za co dokładnie to 10 tys.? ;) :roll:

kominek z pw czy nie? mnie to właściwie najbardziej interesuje cena za ten Twój piękny trawertyn ;)

..no, a my z mężuchem zrobiliśmy sobie prezent gwiazdkowy i zakupiliśmy zegar zobaczcie - jeszcze kuchni nie ma i salonu też, a zegar już jest, ale nie mogłam się oprzeć ;)

..zresztą akcja była wartka - wysłałam emkowi linka, że mi się strasznie podoba i zanim skończyłam mówić to mi powiedział, że już kupił ;)

..widocznie Jego też zachwycił ;)

Bo z łazienkami to, przynajmniej dla mnie jest spory problem, żeby je jako tako dopasować do stylowych wnętrz. Można se wstawić umywalkę retro, można postawić jakąś miedzianą a'la miskę na fajnej, stylowej komódce, nawet kibelek stylizowany idzie znaleźć... ale prysznica retro to jakoś nie widzę :-? :roll: , a wanny albo na lwich łapach albo hydromasaż :roll: , a to już jak wybór rybki czy akwarium :-?

Rzeczywiście ciężkie wybory z tymi łazienkami.Myślę ,ze przy zakupie armatury itp.oprócz tego ,czy pasuje ogólnie do wnętrza ,które sobie wymarzyliśmy,należy się kierować funkcjonalnością oraz tym ,co lubimy najbardziej. Stad mój wybór padł na wannę z hydromasażem.Jakoś te na lwich łapach do mnie nie przemawiają i .....nie podobają mi się niestety :wink:

Na wiosnę ruszamy z remontem obecnej kuchni i każdy kto się dowiaduje o moich planach dziwnie się krzywi... :-?

Ale mam to gdzieś :D Będą kremowe albo białe... Tylko jeszcze ślubny musi dojrzeć do tej decyzji :roll:

No i oczywiście czekam niecierpliwie na ciąga dalszy "cudów" :wink:

Cieszę się edisso,że u mnie znalazłaś inspiracje i już nie mogę się doczekać realizacji.M na pewno zmięknie,jak użyjesz odpowiednich argumentów :D

kominek z pw czy nie? mnie to właściwie najbardziej interesuje cena za ten Twój piękny trawertyn ;)

..no, a my z mężuchem zrobiliśmy sobie prezent gwiazdkowy i zakupiliśmy zegar zobaczcie - jeszcze kuchni nie ma i salonu też, a zegar już jest, ale nie mogłam się oprzeć ;)

..zresztą akcja była wartka - wysłałam emkowi linka, że mi się strasznie podoba i zanim skończyłam mówić to mi powiedział, że już kupił ;)

..widocznie Jego też zachwycił ;)

Jest to kominek bez płaszcza.Sam trawertyn wyniósł około 5 tys.,.Żeby dokładnie Ci odp.to ,musiałabym spojrzeć w umowę. :wink:

A zegar zabójczy ,pewnie jest dwustronny?

Jest to kominek bez płaszcza.Sam trawertyn wyniósł około 5 tys.,.Żeby dokładnie Ci odp.to ,musiałabym spojrzeć w umowę. :wink:

nie, chciałam po prostu wiedzieć jaki to jest rząd wielkości ;)

A zegar zabójczy ,pewnie jest dwustronny?

tak, dwustronny ;)

a będzie otwarta kuchnia na salon, więc powieszę na ścianie między kuchnią a salonem ;)

Bo z łazienkami to, przynajmniej dla mnie jest spory problem, żeby je jako tako dopasować do stylowych wnętrz. Można se wstawić umywalkę retro, można postawić jakąś miedzianą a'la miskę na fajnej, stylowej komódce, nawet kibelek stylizowany idzie znaleźć... ale prysznica retro to jakoś nie widzę :-? :roll: , a wanny albo na lwich łapach albo hydromasaż :roll: , a to już jak wybór rybki czy akwarium :-?

Rzeczywiście ciężkie wybory z tymi łazienkami.Myślę ,ze przy zakupie armatury itp.oprócz tego ,czy pasuje ogólnie do wnętrza ,które sobie wymarzyliśmy,należy się kierować funkcjonalnością oraz tym ,co lubimy najbardziej. Stad mój wybór padł na wannę z hydromasażem.Jakoś te na lwich łapach do mnie nie przemawiają i .....nie podobają mi się niestety :wink:

Może nie na lwich łapach, ale takie wolnostojące to mi się podobają... tylko do łazienki tak przynajmniej 20m2 :roll: , moja za mała :-? . Więc wanny "prawie" nie będzie :wink: .

A zegar... muszę zmałpować :oops:

Może nie na lwich łapach, ale takie wolnostojące to mi się podobają... tylko do łazienki tak przynajmniej 20m2 :roll: , moja za mała :-? . Więc wanny "prawie" nie będzie :wink: .

moja ma prawie 20m2, alęęęęę.. nie w kwadracie tylko taka letko łamana, znaczy się w literę L, więc łazienka będzie w takim.. bardziej yyyy... "nowoczesnym" stylu..

..znaczy się znalazłam płytki na podłogę i.. można je też ułożyć na ścianie (fajnie wyglądają, widziałam ekspozycję) takie, fajne nie? do tego były płytki takie.. imitujące tynk nałożony, takie jaśniutkie, ale nie baaaaardzo białe... - generalne fajne rozwiązanie ;)

..JAK DLA MNIE ;) ale są gusta i guściki ;)

A zegar... muszę zmałpować :oops:

..już kupiłaś? :lol:

a ten zegar zajefajny jest ,ale faktycznie musi być przestrzeń otwarta miedzy kuchnią a salonem lub holem i salonem ,w tym jest jego cały urok

u mnie będzie i... jak zobaczyłam ten zegar od razu wiedziałam, że TAM jest jego miejsce ;)

..czasami są takie rzeczy, nie? że wpadną od razu w oko ;)

no właśnie drzwi do kuchni nie planuję, a dziura zostawiona 120, więc siem zmieści :D , a jak chłop będzie głową strącał, to jeszcze między korytarzem a salonem może wisieć (no chyba że chłopa przytnę :wink: )

mój chłop ma 196cm :o - chyba nie będzie głową strącał :-k

..trudno, ten zegar będzie wisiał między kuchnią a salonem ;) ZDECYDOWAŁAM ;)

Bardzo fajnie będzie wyglądał ten zegar :D Przyślij zdjęcie ,jak go już zawiesisz

obiecuję ;)

..ale to może jeszcze potrwać :-?

A ja swojej choinki w tym roku nie pokażę :oops: Taka cho...ra niefotogeniczna :wink:

Amtluś ,moja tez w tym roku nijaka.Nie miałam dla niej miejsca,a i ozdoby zawisły nie wszystkie.W tym domu choinka jest pierwszy raz ,bo drugi sezon dopiero tu pomieszkujemy ,tak tymczasowo a w ubiegłym roku nie ubierałam w ogóle choinki ,bo byliśmy u mojej siostry na święta.

magduska bardzo ładne te płytki "drewniane" ,pięknie będą wyglądały w połączeniu z jasnymi .Bardzo jestem ciekawa Twojego domu ,bo zapowiada się bardzo interesująco. :wink:

A w ogóle jakiś wielkich macie tych chłopów.Moj ma 187 i wydaje mi się wielki ,a co dopiero 0 10cm wyżej........