Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 9,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

jeszcze nie, ale długo sie nie będę.... opierać:roll: ...............pokusie :wink:

w moim przypadku pokusa była.. przeogromna ;)

magduska bardzo ładne te płytki "drewniane" ,pięknie będą wyglądały w połączeniu z jasnymi .Bardzo jestem ciekawa Twojego domu ,bo zapowiada się bardzo interesująco. :wink:

dziękuję :oops:

"zapowiedzi" domku może i są interesujące, gorzej będzie z wykonaniem, znaczy się dokładniej to z.. budżetem - czy ja na wszystko wyrobię? oj.., wątpię :-?

..ale jak tylko zacznie się u Nas coś dziać to zrobię jakąś fotogalerię ;)

A w ogóle jakiś wielkich macie tych chłopów.Moj ma 187 i wydaje mi się wielki ,a co dopiero 0 10cm wyżej........

yyy.., no.. trzeba głowę zadzierać do góry, żeby cmoknąć :lol: :oops:

Beatko, mój chłop nie taki wielki... właściwie to równy z Twoim, tylko we wszystkie strony nie mały :roll: [/i]

mój nie dość, że wysoki to jeszcze.. szeroki ;)

..no ale nie gadaj..., w otwór 120cm to chyba się zmieści, co? :roll: :lol:

j

"zapowiedzi" domku może i są interesujące, gorzej będzie z wykonaniem, znaczy się dokładniej to z.. budżetem - czy ja na wszystko wyrobię? oj.., wątpię :-?

..ale jak tylko zacznie się u Nas coś dziać to zrobię jakąś fotogalerię ;)

z tym to chyba każdy ma problem,niestety.U mnie już dawno widać dno :wink: a na jakim etapie teraz jesteście?

z tym to chyba każdy ma problem,niestety.U mnie już dawno widać dno :wink: a na jakim etapie teraz jesteście?

DOPIERO SSO :-?

zamówiłam okna i dach z realizacją na marzec.., mąż przeszukuje hydraulików, elektryka w jego zakresie..

..jeszcze zastanawiamy się jak otynkować.. i.. zostawiłam decyzję mężuchowi, bo szczerze powiem - nie znam się na tym...

..właśnie mąż zadzwonił i.. mam jechać zamówić drzwi i bramę.., będę za godzinę ;)

To pędź ,kochana i wracaj z dobrymi wieściami ,że wszystko zamówione. :wink: :wink: Jeszcze kawałek drogi przed Wami :wink:

nom jak dla mnie to kawał, nie kawałek :-?

a odnośnie drzwi to.. dziś jeszcze namówiłam mężucha na.. jeszcze jedną firmę, na jutro ma być wycena..., zobaczymy..

..może ich oferta będzie bardziej interesująca cenowo od tych co już mam :roll:

..jak nie.., jutro tudzież pojutrze jadę już i na 10000% zamawiam ;)

..a wybrałam (jak na razie) PORTA NOVA wzór 7.1 ;)

..niestety na drewniane drzwi to Nas nie stać :(

nawet "czołowo" da radę, nie musi "bockiem"..... jeszcze ;)

mój też daje radę czołowo.., bokiem obawiam się, że musiałby baaaaaaaardzo brzuch wciągać hyhy :lol:

Witaj, Beauty. Juz kiedys Cie tu nagabywalam (w polaczeniu z zachwtami oczywiscie :p) i dzisiaj znowu nadszedl ten dzien... :) Czy mozesz zdradzic mi jakiej firmy masz plyte kuchenna ? Jest dla mnie idealna, bo posiada 5 palnikow, pozostając przy tym tak milutko symetryczną wizualnie :D Dziekuje! A przy okazji jeszcze jedno nurtujace mnie pytanie - na co sa te wystajace bolce drewniane w jednej z szuflad? Czyzby na kubki? :o [/b]

Witaj, Beauty. Juz kiedys Cie tu nagabywalam (w polaczeniu z zachwtami oczywiscie :p) i dzisiaj znowu nadszedl ten dzien... :) Czy mozesz zdradzic mi jakiej firmy masz plyte kuchenna ? Jest dla mnie idealna, bo posiada 5 palnikow, pozostając przy tym tak milutko symetryczną wizualnie :D Dziekuje! A przy okazji jeszcze jedno nurtujace mnie pytanie - na co sa te wystajace bolce drewniane w jednej z szuflad? Czyzby na kubki? :o [/b]

Witaj ! Możesz ,nie nagabywać ile chcesz :lol: :lol: Odpowiem na każde pytanie.Płyta jest firmy Smeg ,zresztą ,tak jak i piekarnik z serii retro.A te bolczyki w szufladzie to są ograniczniki do talerzy ,coby mi się nie potłukły ,jak w nerwach za mocno kopne w szufladę :lol: :lol:

Szary z czerwonym/bordowym jest bardzo fajnym połączeniem ... 8) Mamy Młodych w ty samym wieku! :lol:

Zdjęć jego pokoju nie zrobiłam, bo bałagan przesłania wszystkie meble! :evil:

Ale biurko dla mojego naukowca-komputerowca to podstawa, więc poddałam się bez bicia i ma to, tylko ciemne: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S59862860, komody MALM, łóżko to: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S69849929 i szafę: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S39861418

Beatko,Twój synek to już chłop :wink: .........pewnie ma swój pomysł

a może:

lampe stalową-biurkowa,sufitowa lub........

światło reflektorów mocowane na szynach

-na ścianie fajną czarno-białą fototapetę - motocykl starego typu HD(no chyba,że nie oddziedziczył miłości do motocykli po mamusi) :lol: :wink:

-prosty zegar biały

-kwadratowa lub workowana pufa np. komiks czarno-biały

-prosta półkę tzw.kratownice,biurko

-mały okragłu dywanik

reszte sam zapełni :wink:

Dzięki dziewczyny.Sporo ciekawych rozwiązań mi podsunęłyście.Myślę ,że najlepiej będzie wybrać się z Synusiem do Ikei i popodglądać.Rasiu -fajna szafa i super lożko.Danuś-syn niestety nie odziedziczył po mamusi miłości do motocykli ,lubi samochody ----stare,ale o fototapecie myślę.No ,może coś takiego

http://www.fototapety.com.pl/catalog/images/fototapety/Idealnowy/658.jpg

Podsunęłaś mi fajny pomysł z reflektorami na szynie.Wcześniej myślałam,przy okazji instalacji elektrycznej ,aby zostawić na tynku grube kable i takie "oborzaste"wyłączniki ,ale M nie pozwolił :cry:

Jeszcze dla takiego mebla muszę znaleźć jakieś miejsce

http://photos04.allegroimg.pl/photos/400x300/867/99/14/867991443_3

A może ktoś natknął się na fototapetę z czymś takim?

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/a/a6/Volkswagen_Bubbla_sista_bilen.jpg/800px-Volkswagen_Bubbla_sista_bilen.jpg

Mebel cuudny! I do nowoczesnego wnętrza Młodego i do Twojej toaletki i do każdego kątka będzie pasować super! 8) :D

A na fototapetę nadaje sę i to zdjęcie, które pokazujesz tylko musi być w odpowiedniej rozdzielczości. Jest mnóstwo firm, które robią fototapety dowolnej wielkości z dowolnego zdjęcia. :D

Beauty, podoba mi się pomysł z fototapetą ze starym samochodem - super sprawa. Mój syn, podobnie jak Twój lubi stare pojazdy 4-kołowe, więc może i ja skorzystam kiedyś z tego pomysłu. Ściany w odcieniach szarości będą OK, byle niezbyt ciemne. Co do mebli to wybór Ikea jest jak najbardziej na miejscu - tam na pewno coś wybierze dla siebie :wink:

Ha, to się cieszę że jesteś przede mna z tym urządzaniem pokoju syna. Będzie z czego zgapiać i sprawdzać, czy pomysły się fajnie realizują...ja właśnie jestem w identycznej sytuacji - zero wymagań poza KOMPUTEREM :roll:

Wymyśliłam szarzyznę i fototapetę, na podłogę panele takie z nadrukiem...a meble jeszcze daleko w polu, więc chętnie skopiuję rasi sprawdzone, albo Twoje sprawdzone :wink: