Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

hejka! widzę, że tu poważne tematy siem wałkujom :-?

Moje dziecię ciut mniejsze, ale to już chyba każdy facet, mały czy duży nie ma większych wymagań bytowych.

Większości laptok do szczęćia wystarczy, no może jeszcze wyrko :roll: .

Dobrze, że teraz się z tym borykacie.... jak przyjdzie moja kolej to będzie skąd zgapiać :roll: , a do zaadoptowania będzie ponad 200m2 (po podłodze) stryszku :D . Wiem tyle, że wydzielić mam łazienkę... dalej... wolna amerykanka :D

• Odpowiedzi 9,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Poddasze będzie królestwem syna :D . Schody schowam w garderobie, tak żeby nie było ich w ogóle widać aby nie psuły ogólnej wizji 8) , a na górze wydzielona łazienka a reszta otwarty loft... z belkami konstrukcyjnymi dachu na wierzchu... ogólnie nie retro :roll: . Jakoś nie widzę młodzieży w takim starodawnym wystroju...

Za duża powierzchnia by się marnowała, tym bardziej, że robimy betonowy, normalny strop, szkoda by było nie wykorzystać tej, jak dla mnie potężnej powierzchni.

Poddasze będzie królestwem syna :D . Schody schowam w garderobie, tak żeby nie było ich w ogóle widać aby nie psuły ogólnej wizji 8) , a na górze wydzielona łazienka a reszta otwarty loft... z belkami konstrukcyjnymi dachu na wierzchu... ogólnie nie retro :roll: . Jakoś nie widzę młodzieży w takim starodawnym wystroju...

Za duża powierzchnia by się marnowała, tym bardziej, że robimy betonowy, normalny strop, szkoda by było nie wykorzystać tej, jak dla mnie potężnej powierzchni.

Czyli w dachu będą okna?

Lukarny, czy połaciowe?

A co do schodów - najważniejsze, aby były wygodne :wink: Nie będzie Ci przeszkadzało, że przez garderobę będą Ci chodzili goście syna? :roll: Osobiście nie chciałabym takiego rozwiązania, ale jeśli nie widzisz przeszkód, to czemu nie. Schody nie muszą psuć wizji - mogą być piękną ozdobą :wink:

hejka! widzę, że tu poważne tematy siem wałkujom :-?

Moje dziecię ciut mniejsze, ale to już chyba każdy facet, mały czy duży nie ma większych wymagań bytowych.

Większości laptok do szczęćia wystarczy, no może jeszcze wyrko :roll: .

Dobrze, że teraz się z tym borykacie.... jak przyjdzie moja kolej to będzie skąd zgapiać :roll: , a do zaadoptowania będzie ponad 200m2 (po podłodze) stryszku :D . Wiem tyle, że wydzielić mam łazienkę... dalej... wolna amerykanka :D

Mój synuś jest dokładnie taki sam .Stanowisko komputerowe musi być dość pojemne ,najlepiej w kształcie litery L.Stanowczo tylko dość zabrzmiało ,że nie chce starych mebli ., a jeżeli chodzi o resztę ,to pozostawia mi wolną rękę. w ogóle to on jes zwolennikiem ascetycznego wnętrza ,wiec bibelotów na pewno nie będzie wcale.Szafy tez nie będzie ,bo przy pokojach dzieci są małe garderóbki.

Ale arctico ten Twój strych jest naprawdę imponujący .Zostaw może sobie kawałek niezagospodarowanego,chociażby z przeznaczeniem na przeróżne szpargały lub na suszarnie .Przez lata różnistego badziewia się nazbiera ,i zawsze brakuje miejsca ,żeby to wszystko jakoś poupychać.A synowi w zupełności 100m wystarczy.

Nie będzie Ci przeszkadzało, że przez garderobę będą Ci chodzili goście syna? :roll: Osobiście nie chciałabym takiego rozwiązania, ale jeśli nie widzisz przeszkód, to czemu nie. Schody nie muszą psuć wizji - mogą być piękną ozdobą :wink:

Mnie by tez to przeszkadzało,U nas dzieciaków zawsze jest pełna chata.Nawet w związku z tym pozmieniałam wejście na schody ,żeby wchodziły na nie od razu z drzwi wejściowych,a nie plątały mi się po holu :wink:

Nieeee.... tak napisałam, że w garderobie, bo to miała być garderoba... zanim kupiłam szafę. Teraz drzwi z sypialni do niej skasuję, a wejście będzie oczywiście z korytarza... nie wyobrażam sobie żeby ktoś mógł mi przełazić przez sypialnię :roll: , źle napisałam :D .

Beatko... żeby schody były piękną ozdobą to niestety trzeba na nie dużo pieniążków, a ja wolę sobie kupić.................... konia chociażby :D .

Początkowo miało być właśnie tak, że schody w przedpokoju, żeby od razu na górę można było iść. Ale tak mi będzie lepiej... a jak kiedyś nie będę mogła się dogadać z synową, to akurat sobie zrobią oddzielne wejście z boczku :D .

A graciarni nie potrzebuję, mam w stajni i garażu wystarczająco miejsca na pirdóły, a pralnię mam na dole... i spiżarkę :wink:

Moniu... okna połaciowe, wiem mało dworskie, ale od strony ogrodu 4 i od południa, tj. prawa strona koperty dachu - 2 szt. Tak, że elewacja frontowa nie będzie zakłócona :D .

Piękne to ostatnie zdjęcie :o :o

właśnie to miałam napisać - rewelacja!!

odnośnie fototapety - można dzisiaj zrobić wszystko, co się zechce - zajrzyj do Anjamen - chciała tulipany, to ma w kuchni i będzie też olbrzymi obraz na ścianę :wink: Wszystko zamówione w odpowiedniej firmie :wink: Dopytaj Anię, może coś podpowie :wink: