Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Beauty, tak sie przyglądam i przygladam tej deseczce z twoim imieniem - prezentowi od firmy i nijak nie kumam , co to jest? :oops:

Nieziemska zagadka ,co?? :D wyobraź sobie inez ,że jest to decha do rżnięcia :lol: :lol:

Czego lub kogo?Czesc :lol:

to samo pytanie mi sie wyświetliło natychmiast :lol: :lol: :lol:

...troche taka, jakby tu powiedziec, ...cokolwiek...mała... :oops: :wink:

• Odpowiedzi 9,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Beauty, tak sie przyglądam i przygladam tej deseczce z twoim imieniem - prezentowi od firmy i nijak nie kumam , co to jest? :oops:

Nieziemska zagadka ,co?? :D wyobraź sobie inez ,że jest to decha do rżnięcia :lol: :lol:

:lol: :lol: :oops: :oops: Jak trafi się coś wygimnastykowanego ,to powierzchni jest "za świat" :oops: :oops: :lol:

:lol: :lol: :oops: :oops: Jak trafi się coś wygimnastykowanego ,to powierzchni jest "za świat" :oops: :oops: :lol:

taki na przykład wygimnastykowany szczypiorek :D

Witaj Beauty i wszystkie"Sajdaczki" ! Dosiego Roku!

Niech Wam się spełnią wszystkie marzenia!

Na scęście, na zdrowie, na ten Nowy Rok,

Aby Was nie bolała głowa ani bok,

Aby Wam się rodziła i kopiła pszenica i jarzyca, żytko i wszystko,

Abyście mieli w każdym kątku po dzieciątku

W stodole, w oborze, na polu - daj Boże!

Witam szanowne Panie Budujące. Jestem nową podglądaczką dziennika Beauty. Dużo inspiracji, za które BAARDZO dziękuję.

post o grzejniczkach dosłownie uratował mi życie. Nabyłam drogą kupna grzejniczek retro firmy Simas i mój architekt gratulował mi sprytu - że niby taki "tani". Zapłaciłam za niego - bagatela - prawie 4 tysie, (wszędzie gdzie udało mi się znaleźć takie grzejniczki ceny zaczynały się od 7 tys.) ale potrzebuję jeszcze jednego, do tzw. łazienki master. ostatnio zdecydowałam, że rezygnuję z tego grzejnika - po prostu go nie będzie ... wracam na forum, włażę na dziennik Beauty .... klikam na linka ... ehhhh :lol: ... serce mi stopniało po prostu! Stać mnie na niego!

Żeby było konstruktywnie - sprawdziłam kontakt na podanej stronie - to jest w anglii, nie w niemcowni, ale nic to. Już probowałam zamówić przez internet, ale "nicht szprechen nicht deutsh" :-? i siłą rzeczy nicht fershtein Only english, francois, pa ruski. na razie znalazłam taką stronkę:

http://www.ultra-group.co.uk/producttypes.asp?brand=Hudson%20Reed

Poza tym gratuluję domku, SUPER. Chętnie poznałabym koszt kuchni, niedługo będę wysyłać swój projekt do Akana.

Będę śledzić wasze dalsze losy. Ja nie prowadzę dzienniczka, w związku z pracoholizmem, musiałabym nie spać ... :lol:

pozdrawiam,

Witaj Beauty i wszystkie"Sajdaczki" ! Dosiego Roku!

Niech Wam się spełnią wszystkie marzenia!

Na scęście, na zdrowie, na ten Nowy Rok,

Aby Was nie bolała głowa ani bok,

Aby Wam się rodziła i kopiła pszenica i jarzyca, żytko i wszystko,

Abyście mieli w każdym kątku po dzieciątku

W stodole, w oborze, na polu - daj Boże!

Witaj Ącka ,dziękuję bardzo za życzenia,które sa ja k najbardziej na czasie ,bo coś z tym bokiem ostatnio było u mnie "nie tak" :lol: :lol: po prostu chyba te Święta mi jakoś bokiem wyłaziły .Ciekawa jestem ,co u ciebie? jak tam plany budowlane ,działacie coś ,czy zapadliście w sen zimowy?

Witam szanowne Panie Budujące. Jestem nową podglądaczką dziennika Beauty.

Poza tym gratuluję domku, SUPER. Chętnie poznałabym koszt kuchni, niedługo będę wysyłać swój projekt do Akana.

Będę śledzić wasze dalsze losy. Ja nie prowadzę dzienniczka, w związku z pracoholizmem, musiałabym nie spać ... :lol:

pozdrawiam,

Witam Cię Aniu ,w moich progach:D .Cieszę się ,że podczytujesz moje wypociny i tym samym mogłam podsunąć Ci parę pomysłów :D Ja niestety tez nie mam w ogóle czasu na szperanie w necie ,pozostaje tylko ...noc i przez to często muszę używać korektora na sińce pod oczami :lol: :lol: Jak zaczęliśmy budowę ,to kompa okupował mój M ,dzięki temu cały materiał ściągnął z netu i udało nam się zaoszczędzić parę złoty ,....na urlop. :D Linka do tego sklepu z grzejnikami wysłałam siostrze,ona szprecha doskonale :lol: ma o wszystko wypytać.Ciekawa jestem ,jaki masz pomysł na urządzenie wnętrz? Może załóż chociaż galerię ? cenę kuchni podam na priv.Pozdrawiam

Bea, specjalnie dla Ciebie - dzisiaj zaczęłam dziennik, zapraszam. Nie radzę sobie z obsługą najlepiej, ale coś tam pozamieszczałam.

Mój dom jest w stanie surowym zamkniętym, ogrzewanie, elektro, tynki. Początek wykończeniówki. Wszystkie glazury, armatury, kamienie już w domu, teraz trwa casting na wykonawcę prac kamieniarsko glazurniczych.

Co do stylu - ogólnie styl dworkowy. We wnętrzu, cóż ... Twój dziennik znalazłam niedawno, ale nasze domy będą w bardzo podobnym stylu - łazienki retro ... grazia, tak jak u Ciebie, nie kupiliśmy "boaseri", ale "new classic" w obydwu łazienkach na parterze. łazienka syna (piętro) jasny gres połączony z kamienną mozaiką (emperador dark). Współpracujemy z architektem, który nasz dom "uspokaja" i "wybiela" :D Jak tylko mam wątpliwości i pytam go "jaki kolor" on spokojnie odpowiada "biały" i powtarza to jak mantrę.

Pozdrawiam Cię serdecznie i dziękuję za doping :-)

Trzymam kciuki - Tobie już tak niewiele brakuje ... zazdroszczę (ale pozytywnie) :wink:

Bea, specjalnie dla Ciebie - dzisiaj zaczęłam dziennik, zapraszam

No ,czuję sie cholerka zaszczycona:D

Mój dom jest w stanie surowym zamkniętym, ogrzewanie, elektro, tynki. Początek wykończeniówki. Wszystkie glazury, armatury, kamienie już w domu, teraz trwa casting na wykonawcę prac kamieniarsko glazurniczych.

Co do stylu - ogólnie styl dworkowy. We wnętrzu, cóż ... Twój dziennik znalazłam niedawno, ale nasze domy będą w bardzo podobnym stylu - łazienki retro ... grazia, tak jak u Ciebie, nie kupiliśmy "boaseri", ale "new classic" w obydwu łazienkach na parterze. łazienka syna (piętro) jasny gres połączony z kamienną mozaiką (emperador dark). Współpracujemy z architektem, który nasz dom "uspokaja" i "wybiela" :D Jak tylko mam wątpliwości i pytam go "jaki kolor" on spokojnie odpowiada "biały" i powtarza to jak mantrę.

Pozdrawiam Cię serdecznie i dziękuję za doping :-)

Trzymam kciuki - Tobie już tak niewiele brakuje ... zazdroszczę (ale pozytywnie) :wink:

:D Bardzo dużo już macie zrobione ,właściwie najgorsze rzeczy sa już za Wami .Teraz zacznie się sama radość w wykańczaniu domu i .... samych siebie Materiały już macie ,tak,ze wystarczy znaleźć przyjaznego i kompetentnego majstra i póoooooleci z górki :lol: A jak coś wyjdzie nie tak ,to zawsze można wyżyć się na architekcie :lol: Ale tak na pewno nie będzie,wszystko pójdzie jak z "płatka" ,Będę z przyjemnością zaglądać do Twojego dziennika i oczywiście dopingować .Zamieszczaj jak najwięcej zdjęć,bo dom masz bardzo piękny.

Beatko! Napisałam odpowiedź, ale chyba przepadła gdzieś w "cyberprzestrzeni" :oops: To prawda, jak chyba większość będących na tym etapie co my, śpimy do wiosny! Mój M osobiście ocieplił jesienią cały dom pierzynką styropianu grubości 18cm. Teraz musi się trochę zregenerować. No, może to, że śpimy to przesada. Praca wre, ale w naszych umysłach. Całe godziny spędzamy na przegadywaniu każdego szczegółu przyszłego wykończenia wnętrz, wertowaniu lektur itp. Wiosną wchodzi elektryk( Prąd jest na razie tylko do rozdzielnicy). Po elektryku od razu tynki, żeby zasłonić kabelki, bo dom stoi w cudnym......."zadupiu koło zagaci".Do lasu jest kilka metrów, do jeziora ok. 100, ale do najbliższego gospodarza -ponad 600. Dlatego pilnujemy go non stop. A zima nas widać nie rozpieszcza. Ważne, że Nowy Roczek zaczął się tradycyjnie w gronie przyjaciół. Balety jak zwykle przeciągnęły się do rana, a pierwszy dzionek roku przetańczyliśmy przy kominku. To nic, że w walonkach, kurtkach i czapkach......To nic, że 1stycznia pękła szyba w kominku, warta 1600zł (chyba nie zniosła huśtawki temperatur). To nic!... bo szkło tłucze się na szczęście. Ważne, że budujemy dom naszych marzeń. Ważne, że zamieszkamy w białym dworku....... :D :D

mamy piatek :D :D :D

i czekamy :wink: :wink: :wink: :wink:

Zuza,rozczaruje się ,bo to ,co było zaplanowane na piątek (wanna) -nie wypaliło. Ale w ramach rekompensaty mam położony parkiet prawie we wszystkich pomieszczeniach na poddaszu. Został jeszcze jeden pokój ,który skończą w poniedziałek .

Hmmmmm, deske chyba wykorzystamy... :roll:

Czemu martwisz się, że będzie parkiet. Ja znów marzę o parkiecie, ale różnica w cenie wychodzi mi tak duża, że zamówimy chyba deski modrzewiowe, do salonu również. Ale ja chcę swoje zabejcować na ciemniejszy kolor. Chociaż nie wiem o jakiego rodzaju deskach Ty myślałaś. Parkiet będzie bardzo fajny, zobaczysz! Nasze deski będą zwyczajne, też wymyśliłam sobie olejowanie, ale parkieciarz powiedział, że żyłabym dla podłóg.

Już teraz się nie martwię .Parkiet przy ogrzewaniu podłogowym ma największą rację bytu.Pierwotnie myślałam o deskach,ale stolarze mi je odradzili,wiec wymyśliłam sobie wzór ułożenia przypominający drabinkę .W ten sposób ułożone były deski w domu u mojej babci.Klepka ma szerokość 5 cm,a zatem dając fazę co 4 klepki będę miała 20cm dechy :lol:

Podłoga będzie miała inny kolor .W tej chwili po położeniu musimy 2 tyg.poczekać i dopiero potem i będzie cyklinowana i olejowana