Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 9,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Moim skromnym zdaniem kolor teraz będzie kluczowy. Kolor może być jaśniejszy, ale w tej samej tonacji. Mądrzę się, ale nie wiem jak osiągnąć taki efekt :lol: To chyba coś takiego jak na palecie real - nasycenie koloru. Ja chciałabym, żeby w moim domu podłogi na parterze, nastopnice i poręcz schodów były w takim samym kolorze - podłoga na poddaszu, chciałabym, żeby była o dwa tony jaśniejsza. Nie konsultowałam jeszcze tego pomysłu z moim architektem, on często "wybija mi z głowy" nietrafione pomysły.

Ciężko tak eksperymentować ... Przydało by się rozpostrzeć jak prześcieradło kilka kolorów i wybrać jeden ... Najbardziej wykańcza mnie właśnie nieodwracalność wielu decyzji.

podłoga ładna, szlachetna, będzie dobrze,

pozdrawiam,

A.

Jeszcze wracam na chwilkę po prośbie - masz przepiękne drzwi wewnętrzne. Zdradzisz namiary na wykonawcę? Oczywiście interesuje mnie również cenka, może być na priv :lol:

Beata - kupiłaś szafkę kerasana? Ja mam identyczną, kupiłam ją już dawno, przed zwyżkowaniem Euro, teraz stoi i czeka na lepsze czasy ...

pozdrawiam, A.

Witam się poniedziałkowo -śniegowo !!!Nie wiem ,jak u Was ,ale Wielkopolska cała zasypana,nareszcie doczekaliśmy się prawdziwej zimy :D Chociaż troszkę zaczynam się martwić ,czy drogowcy do niedzieli sobie poradzą z drogami.Wyjeżdżamy na ferie i chciałabym w całości dojechać. :wink:

A jeżeli chodzi o ułożenie parkietu ,to trochę się obawiałam tego ułożenia,teraz macie rację ,że cały efekt uzależniony jest od koloru.Początkowo w zamysłach było ,aby całą stolarkę zrobić jednakową.Ale później sobie pomyślałam ,że byłoby jednak za ciemno i przytłaczająco.Może nie tyle widok z dołu ma tu jakieś znaczenie ,ale właśnie z antresoli. U mnie na holu drewna będzie dość dużo .Zobaczycie później ,jak już wszystko będzie gotowe,więc nie chciałabym przedobrzyć ,bo wtedy poszczególne elementy nie będą wyeksponowane .Myślałam o boazerii wzdłuż€ż schodów ,ale tez się z nią na razie wstrzymam .To zawsze można zrobić później.

aniu namiary na stolarza podam Ci na priv.Jak dotąd to bardzo z jego pracy jesteśmy zadowoleni,zobaczymy jak wyjdą schody.Faktem jest ,że jest baaaardzo drogi i poniekąd dobił nas finansowo ale pomyślałam sobie ,ze mogę spać na materacu i gustowne żarówki mogą wisieć u sufitu czas jakiś ,ale drzwi muszę mieć takie ,jakie sobie wymarzyłam.A z nim rozumiemy się wpół słowa :lol: :lol: nie męczy mnie chłop tym ,ze nie wie ,o co mi chodzi.a to już jest połowa sukcesu.

Ułożenie.... inne :roll: , jak reszta pomysłów gospodyni :D

Będzie fajnie, i ładnie wygląda to, że wzór leci dalej :)

Ps. Beatko, znowu Cię nie widzę, w avatarku ino krzyżyk, a jak kopiuje adres z właściwości to też nie ma nic :(

Ja taka zawsze trochę inna byłam :lol: :lol:

No właśnie ten avatar mi co jakis czas ginie .Nie wyznaje się w tym ,muszę poczekać ,aż techniczny wróci ze szkoły :lol:

U nas też prawdziwa zima...a ja już się nie cieszę :evil:

..

Duuuży pozytyw jest taki ,że można sie dotlenić ---szuflując :lol: :lol:

właśnie wróciłam z takiego dotleniania - fajnie było, tylko, że już ruszać się nie mogę - i wszystko miałam mokre - schnie teraz na kaloryferach :wink: 8)

Beauty, pęknięta wanna to wanna wadliwa. Majster zepsuł-majster płaci. Obawiam się, że uszkodzenia mechaniczne nie są objęte gwarancją.

Jesli majster jest wysłany przez sklep, w którym kupowałas- bo dostałas w pakiecie zakup z montażem- wanna wraca do sklepu, a ty dostajesz nową. Jeśli tak nie jest - obawiam się,że majster wie, ze zniszczył pieruńsko drogą rzecz i ze masz prawo od niego wymagac zwrotu pieniędzy za w 100% sprawna wannę.

Sytuacja patowa- ale zorientuj sie dokładnie jakie mogą byc konsekwencje napraw, jak to wpłynie na warunki gwarancji itd. Często mechanizmy nie podlegają gwarancji , gdy ulegną zniszczeniu na skutek mechanicznego uszkodzenia urządzenia tj. np zalanie.

Strasznie mi przykro, mam nadzieję,że z umowy i gwarancji bedzie wynikac,ze w takiej sytuacji naprawa wanny nie wpłynie na warunki gwarancji, ani na komfort użytkowania. Jeśli tak będzie- potrąciłabym, na koniec pracy, z wypłaty majstra kwotę rekompensującą wszelkie straty.

Niestety. On sobie wróci do domu, a was zostawi z kłopotem :-?

Twoja kuchnia rzucila mnie nakolana. Rewelacja...

Czekam n a dalsze fotki twojego domku - urzadzaj sie szybko :D

Witam nowego gościa :D :D :D

Cieszę się ,ze zajrzałaś. :D Ciągnie sie ta budowa ,jak flaki z olejem ,a przy okazji poślizgi ,których w ogóle nie przewidziałam w programie.(napisałam właśnie w dzienniku o co biega).Dzisiaj dokończą układanie parkietu ,malarz robi zaprawki przed malowaniem ,bo ustalili ze stolarzem wspólnie ,ze przed zakładaniem listew przypodłogowych trza choć raz pomalować.A ja tego nie przewidziałam i dzisiaj znowu muszę podjąć szybką decyzje ,jakie kolory mają być na ścianach salonu ,holu i sypialni na dole.Echchchch,ja już chcę FERIE!!!!!!! A u ciebie ,sądząc po avatarze ,jeżeli to jest Twój domek ,to jest dopiero magicznie :o :o Zaraz popędzę popatrzeć