Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Śpiewać nie muszę, ale pobyt na mrozie mógłby mnie załatwić na dobre. Może nam się uda wyskoczyć w drugim tygodniu ferii na weekend chociaż :roll: Chyba przemarzłam, gdy poszłam zaznaczyć ten piekielny prund na budowie - spędziłam tam dobre 2 godziny, a zimno było jak na Syberii :roll:

• Odpowiedzi 9,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Tobie Moniu głos wkrótce wróci /czego Ci życzę z całego serca/, a u mnie było w domu tak zimno, -7st., że stanęłam tyłem do kominka, żeby sobie podgrzać tyły i skurczyła mi się na pupie moja wyjściowa kurteczka. No i trochę węgielka się z niej wykruszyło........Chyba za rzadko tam palimy, cy co? :o :cry:

Tobie Moniu głos wkrótce wróci /czego Ci życzę z całego serca/, a u mnie było w domu tak zimno, -7st., że stanęłam tyłem do kominka, żeby sobie podgrzać tyły i skurczyła mi się na pupie moja wyjściowa kurteczka. No i trochę węgielka się z niej wykruszyło........Chyba za rzadko tam palimy, cy co? :o :cry:

faktycznie zimno :o

a okna są już wszystkie?

Monia! - okna są wszystkie, styropianem ocieplone ściany, ale w środku pusto. Nic oprócz kominka. Palimy co trzeci-czwarty dzień bo w te śniegi nie chce się jeździć /25km/. Też mamy teraz zaznaczyć punkty elektrykowi, ale trochę za zimno, więc wstrzymaliśmy się z robotą. Pozdrawiam.

Beauty! Pusto tu się zrobiło bez Ciebie więc naładuj swoje baterie i wracaj! A tymczasem miłego wypoczynku!

Monia! - okna są wszystkie, styropianem ocieplone ściany, ale w środku pusto. Nic oprócz kominka. Palimy co trzeci-czwarty dzień bo w te śniegi nie chce się jeździć /25km/. Też mamy teraz zaznaczyć punkty elektrykowi, ale trochę za zimno, więc wstrzymaliśmy się z robotą. Pozdrawiam.

Beauty! Pusto tu się zrobiło bez Ciebie więc naładuj swoje baterie i wracaj! A tymczasem miłego wypoczynku!

ojej, to b.zimno, skoro dom ocieplony i są wszystkie okna :roll:

u szwagra byłam ostatnio na budowie, to nie jest tak źle - woda stoi w butelce i nie zamarza :D

może dlatego, że dom ma podpiwniczony, więc cieplej od piwnicy...

Ącka, wstawiliście okna przed tynkami?

Najpierw kupiliśmy projekt, później okna /skorzystaliśmy z okazji-dyży upust/, a potem zaczęliśmy budować dom. Okna wstawilismy od razu po położeniu dachu /jeszcze przed dachówką/ w X.2008r i tak czekał na lepsze czasy. Ociepliliśmy dopiero w październiku 2009r. Dom jest cały podpiwniczony- 10x16m, ale i dach wielki, nieocieplony, wiatr od jeziora to może dlatego. Resztę zaczniemy robić wiosną, jak będzie ciepło 8)

Najpierw kupiliśmy projekt, później okna /skorzystaliśmy z okazji-dyży upust/, a potem zaczęliśmy budować dom. Okna wstawilismy od razu po położeniu dachu /jeszcze przed dachówką/ w X.2008r i tak czekał na lepsze czasy. Ociepliliśmy dopiero w październiku 2009r. Dom jest cały podpiwniczony- 10x16m, ale i dach wielki, nieocieplony, wiatr od jeziora to może dlatego. Resztę zaczniemy robić wiosną, jak będzie ciepło 8)

odbierz p.w. :wink:

Zgodnie z obietnicą kowal wykonał nam próbną "tralkę" :lol: :lol:

Wyobraźcie sobie te ozdoby (co drugi pręt) do podobnych słupów

http://www.stairsmiths.com/images/gallery/003L.jpg

piękne te schodki. Mi tez się marzy bakustrada huta, a poręcz drewniana.

powiedz gdzie kupiłas taki fajny czajnik elektryczny? mzoe masz jakies linki?

Dziewczyny dziekuje Wam ,ze wpadacie i komenty nie umarŁy smiercia naturalna.Wybaczcie mi ,ze pisz€ po chi}sku ,ale chyba do konca wyjazdu zapewne nie opanuje tej klawiatury .Nie maja niestety takich samych znakow jak my ,ale uwierzcie mi ,ze bardzo sie staram ,bo tesknie za Wami kobitki :wink: ci€zko tu sie w ogole do kompa dostac ,bo zjechalo sie tu mnostwo mlodziezy na zawody i tocza sie zaci€te o niego boje .

Acka ty uwazaj ,abys si€ nie wysmazyŁa we wŁasnym kominku ,bo kto mnie b€dzie odwiedzaŁ.Ale faktycznie temperatura w Polsce nie rozpieszcza.Tutaj do wczorajszego dnia blo przyjemne-2,a dzisiaj juz rano bylo -8 ,a potem -4,tak ,ze dupsko tez mi zmarzlo okrutnie.

Moniu a Ty znowu jestes chora :o a moze takie gorskie powietrze by Ci pomogŁo.Pewnie nie wyleczyŁas dobrrze tej ostatniej infekcji i szybko zŁapaŁas kolejna.WidziaŁam w dzienniku ,ze przymierzasz sie do ceramiki Hubnera.m y tez o niej myslelismy do gornej Łazienki.Ładnie wyglada i ta cena...ale nie mieli w ofercie takich maŁych umywalek ..wiem ,ze gdizes w

Łodzi mozna bylo ja obejrzec w realu.

akselkumilo ,ze zajrzaŁas.Monia ma racje,czajniki mozna kupic w necie ,ale sa tez w Media Markt i w Mega avansie,bodajze trzy wzory.

jesssu koncze juz ,bo kto pomysli ,ze jestem jakas analfabetka :lol: chlopaki ju wolaja mnie na kolejny film z sreii PiŁa.Wzielismy sobie swoje dvd i co wieczor katujemy sie filmami.

...Moniu a Ty znowu jestes chora :o a moze takie gorskie powietrze by Ci pomogŁo.Pewnie nie wyleczyŁas dobrrze tej ostatniej infekcji i szybko zŁapaŁas kolejna.WidziaŁam w dzienniku ,ze przymierzasz sie do ceramiki Hubnera.m y tez o niej myslelismy do gornej Łazienki.Ładnie wyglada i ta cena...ale nie mieli w ofercie takich maŁych umywalek ..wiem ,ze gdizes w

Łodzi mozna bylo ja obejrzec w realu.

...

Beatko, sądzę, że tak, jak piszesz - ostatnio musiałam nie doleczyć :roll: Nie należę do osób chorowitych, ale ostatnio częściej łapię infekcje. Myślę, że ma na to również wpływ braku wyjazdów nad morze. Nie byłam już dwa lata. Wcześniej nie chorowałam, a teraz jakoś częściej. Niestety nic mi nie przechodzi. Chyba muszę poleżeć przez weekend w łóżeczku :-?

Beatko, widziałaś ten wc-cik Hybner na zywca? Jak wygląda???? Umywalkę możesz przecież dokupić od innego producenta, jeśli Hybner nie ma - w umywalkach jest zdecydowanie większy wybór niż w wc :D

Moniu, myśmy z mężem już wypróbowali :)

Gdy zaczyna się jesień kupujemy zapas Cerutinu (nic innego z podobnych, tylko to) i zażywamy aż do końca wiosny 2 x 1 tabletkę.

Jeśli nas próbuje dopaść, lub jednak dopadnie jakaś infekcja, podwajamy dawkę na kilka dni.

Oprócz tego 10-godzinny miód z łyżeczką octu jabłkowego codziennie na czczo.

Odpukać, ten sezon jest bezchorobowy ;)

. Chyba muszę poleżeć przez weekend w łóżeczku :-?

Beatko, widziałaś ten wc-cik Hybner na zywca? Jak wygląda???? Umywalkę możesz przecież dokupić od innego producenta, jeśli Hybner nie ma - w umywalkach jest zdecydowanie większy wybór niż w wc :D

Wylez to koniecznie ,bo z krtani szybko moze Ci przejsc na oskrzela i lipa. :cry:

Niestety na t€ ceramike natknelam sie podczas poszukiwan w necie,maja tez inne kolory .Ale w koncu wybraliđmy" koŁo" w komplecie-wc i umywalka.WidziaŁam tez te ,ktora kupiŁa arctica.Przynajmniej tak mi sie wydaje ,ze to jest ta.Jest Ładnie wykonana i w zestawie z wc.chba jest to wyrob chinski,ale naprawde super wyglada i cena niesamowicie niska.Ale my nie chcielismy umywalki na stopie.

Planujemy powrot we srode.fotki bedom raczej tylko z nart :D M nie lubi jak sie Łobce ludzie kreca pod nasza nieobecnosc na budowie.stolarze planuja wielki come back po naszym powrocie.Ponoc montaz schodw listwew i tego okna w holu ma im zajc 2tyg,acha no i obrobka parkietow.Zobaczymy co z t ych planow wyniknie.

arcticomiaŁam nosa ,no nie?ale zakup uwazam jest bardzo dobry ,gratuluje