Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 9,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Moniu ,chyba bede zmuszona.,,chcac szybko zakonczyc temat budowy.pPotrzeba mi jeszcze sporo kasy na ogrodzenie ,kostke,dachowke na budynek gospodarczy(o meblach nie wspomne).Dzisiaj pol nocy nie spalam zastanawiajac sie nad tym,poniewaz jestesmy w tarkcie kompletowania dokumentacji do odbioru ,a kredycik by si€ przydal. iLatwiej bedzie mi go splacic wcyesniej i mieszkac po ludzku ,niz urradzac sie latami,ja juz na to nie mam czasu :lol:

Sądzę, że dostaniesz bez problemu, biorąc pod uwagę stopień zaawansowania robót :wink: , tylko czy warto dawać bankowi zarobić na tym etapie :-?

Przecież Ty możesz JUŻ mieszkać :D Wiem co masz na myśli: ciągłe wnoszenie błota do domu, ciągnące się ekipy budowlane itp. Musisz dobrze przemysleć, a gdybyś chciała kredyt, to nie powinno być kłopotu.

Najbardzej wlasnie mnie wkurza to bloto,a zwazywszy na odleglosc od drogi do domu i do garazu kostki potrzeba z....e duzo.Wstepnie rozmawialam juz z wykonawca forumowym i on zgadza sie nawet na platnosc rozlozona na raty.Zobaczymy,chyba ,ye wybiore jakies alternatywne rozwiazanie i dojazd zrobie z innego materialu,a tylko alejki z kostki.Bardzo podoba mi sie kostka cieta z kamienia polnego ,ale to z polozeniem kosztuje 250zl /m2:o

wlasnie, super pomysl z tym zwirkiem Moniu :wink: moze nie jest to super praktyczne ale np z mezulkiem uwielbiamy ten ''szelest'' jak sie po nim idzie lub jedzie :D chyba jakies zboczenie :wink:

na pewno najtańsze i dlatego będę zmuszona na wstępie sama tak zrobić :lol: Jeśli się wysypie gruba warstwę na przygotowane podłoże, to jest spokój na lata, a i efekt super :wink:

kamień polny to również moje marzenie, ale tyle kasy bym nie dała :-? Baaardzo duża kwota. A może podjazd wysypcie żwirkiem (też dworkowo i ładnie się prezentuje), a na razie tylko alejki z kamienia. Kiedyś wymienicie podjazd jak Wam się znudzi.

Taka koncepcja wlasnie chodzi mi po glowie.M cos ostatnio przebakuje ,ze w naszym przypadku moze lepiej byoby zrobic brame wjazdowa na wprost garazu ,a do domu tylko poprowadzc alejke i zrezygnowac z klasycznego zajazdu.Owszem ,moglby byc przed wejsciem tylko rozany klomb. :wink: