Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

sorki ,wprowadzilam was w blad z ta cena.Sprawdzilam wiadomosci i cena za kostke8/10 z kamienia polnego to 200zl,a granitowej 150 z polozeniem Nic mnie wtedy nie obchodzi.Mam jeszcze propozycje od pana ,ktory aktualnie maluje u nas ,a zajmuje sie wykoncyeniowka w ogole.On kladzie granit za 50zl ale to jest tylko polozenie,wiec nie wiem czy suma sumarum nie wyjdyie na to samo i bez klopotow.A tu jest stronka tego wykonawcy od pieknej kostki z kamienia

http://www.kostkazkamienia.pl/?mode=ofirmie

• Odpowiedzi 9,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wybrzydzaj , :D arctico,wybrzydzaj, koncu znamy sie jak lyse konie :lol: a swoje zdanie wyrazaj bez obawy ,w koncu po to to forum jest.Ja Ci powiem ,ze otoczaki owszem pewnie u mnie beda ,ale w ogrodzie za domem .Natomiast z przodu chcialabym ,albo sam granit ,albo w polaczeniu z ta kostka z kamienia.Widzialam gdizes ,naprawde ,pieknie to w yglada.Ja chce juz swoja klawiature ,bo pisze jak potracona :D :cry:

ale super kamory :o

czemu u nas takich nie ma, tylko sam wapień :-?

bo lodowca nie mieliscie tyle racy co my ;-)

chłopy klną jak na polu kolejny kamień wyłazie spod ziemi łamie im lemiesze

a wapień jest super na podmurówki, okładziny kominka, komina itp

zgadza się, ale my też łamiemy sprzęt ogrodniczy, niestety :-?

Ziemi jest tylko jakieś 20cm, a później sam wapień :roll:

Mieliśmy sporo kamienia z wykopu, nawe mam z nich zrobiony skalniak, ale sporo porozdawałam sąsiadom, znajomym na ich skalniaki. Zostało tylko kilka większych kamieni, a reszta była drobna, bo połamała się od koparki. Ogrodzenia z tego nie będzie :wink:

Moniu to zrób własne kamieniołomy - tam gdzie sadzisz rośliny wykop trochę kamienia i na ogrodzenie będziesz mieć :wink:

nie da się wykopać dużych kawałków, ponieważ każdą roślinkę wkopuję drążąc dołek kilofem, zatem wszystko się kruszy na kamienie średnicy 10-15cm, a to za małe na ogrodzenie. Takie naprawdę duże wyciągnęła koparka, ale ręcznie ciężko się toto kopie :wink:

Ja też myślałam o typowym /okrągłym/ podjeździe pod dom, ale się wyleczyłam! Po drodze mijam dom , w którym jesienią skończyli układać z kostki granitowej taki podjazd i wygląda to strasznie pretensjonalnie! Wręcz "ącko" i dlatego zrobimy alejkę z kamieni polnych " tymi rąsiami" właśnie. Im bardziej będzie naturalnie, tym lepiej. :oops:

Monia! To Ty przy swoim zamiłowaniu do uprawiania ogródka jesteś dożywotnio skazana na kamieniołomy! a Ja myślałam, że mi cięzko, jak kopałam własny ogródek............W takim razie nie mogę doczekać się wiosny.To musisz mieć niesamowitą rękę do kwiatów jak Ci nawet na kamieniu takie piękne róże rosną. :lol:

Monia! To Ty przy swoim zamiłowaniu do uprawiania ogródka jesteś dożywotnio skazana na kamieniołomy! a Ja myślałam, że mi cięzko, jak kopałam własny ogródek............W takim razie nie mogę doczekać się wiosny.To musisz mieć niesamowitą rękę do kwiatów jak Ci nawet na kamieniu takie piękne róże rosną. :lol:

Każdorazowo muszę wykopać spory dołek, aby wymienić ziemię na ziemię ogrodniczą. Nie wspomnę już o kosztach, bo majątek na tę ziemię w workach wydaję :roll: Wykopuję dość głęboko,aby rośliny mogły się ukorzenić - później sobie już poradzą, byle miały mocny korzeń w młodym wieku. Cały ten gruzik z wykopów wywożę na taczkach przed dom - sporo już tego się uzbierało i trzeba będzie pomysleć o wywiezieniu. Nie ukrywam, że narobić się w moim ogrodzie trzeba niemiłosiernie. Za to kwiaty swoim urokiem i zapachem odwdzięczają się kilkakrotnie :wink:

Moniu! Też kocham kwiaty, ale ogród oddalony o 25km od domu i praca zawodowa do wieczora nie zawsze szły w parze. Bywało, że efekt kilkuletniej pracy przez kilka dni suszy szedł na marne. Tak było z pięknym ogródkiem wrzosowym. Zostały tylko dwa krzaczki. Czasem w nocy szedł przygruntowy przymrozek i człowiek nieświadom zagrożenia spał smacznie w mieście, a młody rododendron szlak trafił. Dlatego się buduję, bo jestem uparta i zamieszkam przy swoim ogródku. Teraz ja będę rządzić w ogrodzie! :wink: A Ciebie szczerze podziwiam. Tylko ktoś, kto sam dłubał w ziemi jest w stanie docenić ile to trzeba ciężkiej pracy, żeby "samo rosło'. Życzę nadejścia wiosny Tobie i wszystkim ogrodniczkom-dworkowiczkom ! 8) 8) 8) 8) 8)

Witanko!dziewczyny mowcie ,jak najwiecej o kwiatkach to moze wiosna szybko dotrze.Monia ty powinnas sie przeprowadzic w moje strony,ziemii zyznej tu mamy pod dostatkiem ,ze wzgledu na bliskosc kopalni wegla brunatnego .Az sie prosza zeby tylko brac.Moze z dwie przyczepki Ci podrzucic :lol: ?

bardzo proszę :lol: , chętnie przyjmę :lol:

jak tylko wroce do domu to nagram sprawe :lol:

A propos -jutro wracam i pomimo tego ze wakacje baaaardzo lubie ,to juz nie moge sie doczekac ,kiedy zaczniemy znowu dzialac na budowie.Mam bardzo duzo do zalatwienia w ciagu tych ostatnich dni wolnosci ,przdede wszystkim musze kupic fototapety do pokoi mlodych ,bo bez tego malowanie nie ruszy.Nio i tapeta do sypialni jest teraz priorytetem.Ja pomimo tego ,ze jestem poza domem od tematow budowlanych sie nie uwolnilam .Moja siostra tez jest na etapie wykanczania domu ,wiec walkujemy temat w te i wewte obciagajac kolejne butelki wina :lol: :lol:

Zglebialam tez temat grzejnikow lazienkowych ,okazalo sie ,ze te ,ktore sa aktualnie w ofercie nie sa grzejnikami elektrycznymi o jakie mnie sie rozchodzi ,ale czekam jeszcze na info ,czy takie tez sa dostepne w tym sklepie.Gluüpio ,bo jest to sklep internetowy z siedziba w Anglii i nie ma nr telefonu ,byloby latwiej sie skomunikowac. Pochodzilam disiaj po sklepach ,sa ogromne wyprzedaze .sklepy pryzyüpominaja te u nas z czasow glebokiego kryzysu .W sklepach z oswietleniem i meblowych sa juz tylko poj .egzemplarze , i ....püchy.Puste place czekaja na nowe kolekcje.Z rzeczy niebudowlanych kupilam sobie dzisiaj spodnie mexx za 80 zl,niezla cena ,co?

Pewnie, że niezła! A ja znikam bo ciągle coś mam na głowie :( Jak mi tęskno za czasami kiedy siedziałyśmy całymi dniami na fm... choć muszę przyznać, że to już trochę chorobliwe było :lol: :oops: Postaram się wkrótce nadrobić zaległości! A Ty Beatko wypoczywaj, a nie lataj po sklepach - bo sklepy zwłaszcza te z oświetleniem itp. nie są wskazane na wczasach :-? :wink: