Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 9,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Beauty, kiedy będą nowe wieści z budowy i fotki??

Moniu tak naprawdę to nie wiem :cry: Stolarz miał się pojawić jutro ,ale nie dzwoni ,wiec nie wiem ,czy to jest aktualne. :cry: Jeżeli się nie pojawi ,to ja już z rana będę atakować go telefonem. :lol:

Właśnie przed chwilka wróciłam z działki .Poszłyśmy z córką planować ustawienie mebli w jej pokoju.Nie jest to takie proste ,bo młoda dama za dużo by chciała ,a niekoniecznie się to zmieści ,pomimo tego ,ze pokój jest dość spory.Od ustawienia mebli uzależnione jest to ,na która ścianę zamówić tapetę,a na nią też się czeka .Więc na pewno się to jeszcze wszystko przeciągnie .W salonie kolor kuchenny wygląda ładnie , a teraz zastanawiam się nad kolorem w łazience dolnej .Czy pomalować na ten sam kolor ,co mnie kusi ,czy na ciemniejszy ,czy może o ton jaśniejszy.Ach ,te dylematy :lol: :lol:

Zwróciłam tez uwagę na zawiasy w kuchni ,nie są Moniu atrapą , za wyjątkiem szafki ,gdzie są te półki wyciągane i musi się ona szeroko otwierać

Już mi się wyświetliła :) Będzie super wyglądała, bo oprócz tego, że różni się kolorem to nie jest mocno ozdobna, więc za przesadnie nie będzie ;-)[/u]

Iwonko,baaaardzo się cieszę ,ze Ci się podobają.Oczywiście nie będzie to wierne odwzorowanie tych ze zdjęcia,ale tak m.w. będą wyglądać :D

Dobrze, zaczekam cierpliwie :lol:

Nie kusi Cię, zeby już zamieszkać? Już niemal wszystko masz gotowe :wink:

Kolor w łazience, po dokładnym przyjrzeniu się raczej ciemniejszy...

Ten sam dylemat będę miała u siebie. Chcę kupić płytki, o których wspominałam,do tego będzie brązowa podłoga, zatem sciany też pasują ciemniejsze, a ja się boję takich ciemnych ścian :roll: . Ogólnie preferuję jasne kolory na ścianach, choć ciemniejsze mi się również podobają, ale ... raczej nie u mnie.

Ale Ci pomogłam, nie ma co :lol:

Stawiam jednak tym razem na ciemniejszy kolor :wink: .

Kusi mnie ta przeprowadzka baaardzo :D Będę się starała ,abyśmy Święta Wielkanocne spedzili już w nowym domku.Tyle tam przestrzeni,a teraz w tym naszym przechodnim domku,mam ciasno ,jak cholera .Musiałam z poprzedniego ,większego mieszkania wszystko poupychać tutaj ,z czego cześć rzeczy mam w kartonach na strychu .Masakra ,mówię Ci.Jedyny plus tej sytuacji jest taki ,ze mam pracę na miejscu,ale z kolei przez to rzadko wychodzę z domu :lol: :lol: :lol:

Jak byłam na działce ,to telefon zostawiłam w kurtce w łazience na parterze ,a buszowałyśmy z Zuzią na poddaszu.Gdy zadzwonił,to zziajana dobiegłam ,by go odebrać . :lol:

Albo w ogóle jej nie mieć :lol:

Jako przeciwniczka komórki (z którą niestety muszę zyc :evil: ) skłaniałabym sie raczej do tej opcji :wink:

Wkurzają mnie wymówki typu- "czemu nie odbierasz komórki !", "gdzie jestes?(teraz gdy do ciebie dzwonie)" , "ukrywasz sie przede mną?" wrrrrr :evil:

Wielkokrotnie mój mąż gadał w wannie i... nie tylko :wink: , bo musiał :roll: Ja się przed tym bronię obiema rekami i... nie odbieram jak nie chcę lub nie mogę. Nie znoszę tej smyczy cywilizacyjnej :lol:

Beauty, widze ze napoje energetyzyjące przydałyby Ci sie w każdej ilości, szczególnie ten , który.."doda ci skrzyyyyyydeeeeeeł!....." :lol:

Witam... najpierw do Ciebie przylazłam, ledwo do chałupy weszłam.... myśmy weszliśmy... muszę od razu skomentarzować to co przeczytałam w dzienniku, bo zara zapomnę...

1. nie wiem co temu malarzowi strzeliło do łuba, że wnęki okienne białe... nie wiem, czy tak mu łatwiej, bo już są białe, czy jak... żebyś chociaż okna miała białe :roll: ... może się nie znam :-? ... tak, pewnie tak, ale była by to najdziwniejsza rzecz jaką widziałam :roll: ... wnęki chyba powinny być w kolorze ścian...

2. do biblioteki zawsze możesz se kupić biblioteki :D ... swoich nie sprzedam :-? , ale na pewno tańsze były niż profesjonalna renowacja :D

Beauty, widze ze napoje energetyzyjące przydałyby Ci sie w każdej ilości, szczególnie ten , który.."doda ci skrzyyyyyydeeeeeeł!....." :lol:

OOOO taaak :lol: :lol: zauważyłam ,że że im bliżej do przeprowadzki ,te skrzydła maja coraz mniej piórek :lol:

A nawiązując do komórek ,to ja tez mówię zdecydowanie nie.W pracy mam telefon stacjonarny ,a komórkowy numer zna tylko rodzina i najbliżsi znajomi.Kiedy nie mam ochoty rozmawiać ,to po prostu wyłączam go ,żeby mieć czyste sumienie. :wink:

Witaj Beauty!

Masz piękny dom i wiele ciekawych pomysłów, wartych podpatrzenia :wink: , mam prośbę , czy mogłabys mi podać cenę kafelków w kuchni za m2 i jaka to firma, a także tej "boazerii", czy to łazienkowa?

Witam nowego gościa :D Wszystkie płytki mam włoskiej firmy Ceramiche Grazia.Te cegiełki kuchenne kupiłam za ok 220zł za m2(tak mi się bynajmniej wydaje,musiałabym odszukać fakturę).Ta boazeria u mnie jest w łazience ,natomiast świetnie tez wkomponowałaby się w holu ,lub w kuchni.Mnie to ona się tak podoba,ze mogłabym ją dać nawet w salonie :wink: cenę wyśle na priv

Witam... najpierw do Ciebie przylazłam, ledwo do chałupy weszłam.... myśmy weszliśmy... muszę od razu skomentarzować to co przeczytałam w dzienniku, bo zara zapomnę...

1. nie wiem co temu malarzowi strzeliło do łuba, że wnęki okienne białe... nie wiem, czy tak mu łatwiej, bo już są białe, czy jak... żebyś chociaż okna miała białe :roll: ... może się nie znam :-? ... tak, pewnie tak, ale była by to najdziwniejsza rzecz jaką widziałam :roll: ... wnęki chyba powinny być w kolorze ścian...

2. do biblioteki zawsze możesz se kupić biblioteki :D ... swoich nie sprzedam :-? , ale na pewno tańsze były niż profesjonalna renowacja :D

O kochana chwała Ci za to ,że pierwsze kroki kierujesz do mnie.Tez z tymi wnękami białymi malarz mnie zaskoczył ,ale po zastanowieniu się stwierdziłam ,ze niech pomaluje ,zobaczę ,jak to będzie wyglądać.Może bardziej się światło będzie rozchodzić ,czy jak? Okna są wbrew pozorom wąskie ,przez te podziały i może ten manewr da wrażenie większej przestrzeni.Zobaczymy ,zawsze można pomalować :wink:

A jeżeli chodzi o meble ,to z decyzją poczekam do momentu ,kiedy fachowcy je obejrzą .Generalnie chciałbym ,aby te meble były białe ,tylko krawędzie z lekka postarzone.Wszystko zależy od ceny ,jaka krzykną

Beauty, jakie piękne widoki mialas podczas ferii!!!!!

Nasze ferie zczynaja się dopiero za 2 tyg i moze do tego czasu zima nie stopnieje :roll:

Czekam na dalsze zdjecia z domu - Twoje schody są inspiracją dla moich :wink:

Będą piękne! Czekam na efekt końcowy z niecierpliwością.

Moje schody mają zupełnie inny kształt niż Twoje, sa w innym miejscu- w ogóle są inne :wink: Ale chodzi mi o ducha :wink:

Ducha schodów masz pięknego :D

OOOO tak ,ducha to ja Ci mam pięknego! Tylko ,aby mógł w pełni pokazać ,co potrafi ,to wpierw musiałby wyczarować fajna maszynkę do robienia kasy. :lol: :lol: :lol:

A to ,że będziecie mieć w ostatniej turze ferie ,to myślę ,że nawet lepiej.Śnieg jeszcze z pewnością będzie ,a i słońca na pewno i ciepełka będzie więcej :wink:

A ja ci powiem,że moim zdaniem to idiotyczne , by całe Pomorze miało ferie w drugiej połowie zimy :-? .

Przecież dzieciaki z nad morza powinny miec ferie w tym czasie, gdy zima jest w pełni, by móc wyjechac w góry. A teraz jest tak,że dzieci z południa kraju, które popołudniami lub weekendy wyskakują z rodzicami na narty, mają ferie gdy jest cudna zima, a te dzieciaki, które zwykle zimę mają słabą (bo na północy standardowo jest zimą cieplej) i w górach mogą pojeżdzic tylko w ferie, czesto nawet w ferie nie mają śniegu.

Tak jak my rok temu w Wiśle - zjeżdżaliśmy tylko 5 dni, pozostale brodziliśmy w błocie :( Uważam,że ktoś nie pomyślał rozsądnie ustalając terminy ferii zimowych :evil: