Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam... najpierw do Ciebie przylazłam, ledwo do chałupy weszłam.... myśmy weszliśmy... muszę od razu skomentarzować to co przeczytałam w dzienniku, bo zara zapomnę...

1. nie wiem co temu malarzowi strzeliło do łuba, że wnęki okienne białe... nie wiem, czy tak mu łatwiej, bo już są białe, czy jak... żebyś chociaż okna miała białe :roll: ... może się nie znam :-? ... tak, pewnie tak, ale była by to najdziwniejsza rzecz jaką widziałam :roll: ... wnęki chyba powinny być w kolorze ścian...

2. do biblioteki zawsze możesz se kupić biblioteki :D ... swoich nie sprzedam :-? , ale na pewno tańsze były niż profesjonalna renowacja :D

O kochana chwała Ci za to ,że pierwsze kroki kierujesz do mnie.Tez z tymi wnękami białymi malarz mnie zaskoczył ,ale po zastanowieniu się stwierdziłam ,ze niech pomaluje ,zobaczę ,jak to będzie wyglądać.Może bardziej się światło będzie rozchodzić ,czy jak? Okna są wbrew pozorom wąskie ,przez te podziały i może ten manewr da wrażenie większej przestrzeni.Zobaczymy ,zawsze można pomalować :wink:

A jeżeli chodzi o meble ,to z decyzją poczekam do momentu ,kiedy fachowcy je obejrzą .Generalnie chciałbym ,aby te meble były białe ,tylko krawędzie z lekka postarzone.Wszystko zależy od ceny ,jaka krzykną

ja mam takie białe wnęki w obecnych oknach i b.ładnie to wygląda :wink:

Faktem jest, że okna białe i ściany jasne ecru, ale mimo wszystko jestem zadowolona z tego rozwiązania ze względów, któe opisała Beatka. W jednym pokoju, gdzie kolor ścian jest nieco ciemniejszy, wnęki są koloru ścian - też jest OK, ale myślę, że i białe przyciemniejszym kolorze byłyby w porządku :wink:

• Odpowiedzi 9,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A ja ci powiem,że moim zdaniem to idiotyczne , by całe Pomorze miało ferie w drugiej połowie zimy :-? .

Przecież dzieciaki z nad morza powinny miec ferie w tym czasie, gdy zima jest w pełni, by móc wyjechac w góry. A teraz jest tak,że dzieci z południa kraju, które popołudniami lub weekendy wyskakują z rodzicami na narty, mają ferie gdy jest cudna zima, a te dzieciaki, które zwykle zimę mają słabą (bo na północy standardowo jest zimą cieplej) i w górach mogą pojeżdzic tylko w ferie, czesto nawet w ferie nie mają śniegu.

Tak jak my rok temu w Wiśle - zjeżdżaliśmy tylko 5 dni, pozostale brodziliśmy w błocie :( Uważam,że ktoś nie pomyślał rozsądnie ustalając terminy ferii zimowych :evil:

\\

inez nie zamartwiaj się ,w tym roku śniegu będzie do oporu , do maja. :lol: U nas dzisiaj napadało tyle ,że drzwi nie mogliśmy otworzyć. :cry: Ale poza technicznymi utrudnieniami trzeba przyznać ,ze zimę mamy piękną tego roku :wink: Zakładając nawet ,ze śniegu nie będzie ,to polecam Ci Słowację i Strbskie pleso ,tam śnieg leży do 3 maja.Sprawdziłam .tak jest , :wink: Kilkakrotnie spędzaliśmy tam weekend majowy ,do południa szusowanie w towarzystwie świergotu ptaków ,a po południu spacerki po górach.

A ja trochę z innej beczki :roll: a jak pompa sprawdza się????

Siema!!! :lol: to powinno być na początku

Kamyk jak mi napiszesz ile kosztuje prund budowlany ,to Ci odpowiem ,jak się pompa spisuje :lol: :lol: Jeżeli chodzi o ciepełko ,to jest rewelacyjnie ,tylko jeszcze nie wiem ,ile zapłacę Energii?Aż strach się bać :wink:

,

ja mam takie białe wnęki w obecnych oknach i b.ładnie to wygląda :wink:

Faktem jest, że okna białe i ściany jasne ecru, ale mimo wszystko jestem zadowolona z tego rozwiązania ze względów, któe opisała Beatka. W jednym pokoju, gdzie kolor ścian jest nieco ciemniejszy, wnęki są koloru ścian - też jest OK, ale myślę, że i białe przyciemniejszym kolorze byłyby w porządku :wink:

Malarz twierdzi ,ze tak właśnie było pomalowane w starych domach.Niech pomaluje z białymi wnękami ,jeżeli nie będzie dobrze ,to przemaluje na kolor . :wink:

A ja trochę z innej beczki :roll: a jak pompa sprawdza się????

Siema!!! :lol: to powinno być na początku

Kamyk jak mi napiszesz ile kosztuje prund budowlany ,to Ci odpowiem ,jak się pompa spisuje :lol: :lol: Jeżeli chodzi o ciepełko ,to jest rewelacyjnie ,tylko jeszcze nie wiem ,ile zapłacę Energii?Aż strach się bać :wink:

Chodziło raczej o ciepełko :lol: a prund to nie mam zielonego pojęcia :o

Już wiem to Ci mogę powiedzieć dokładnie ,bo właśnie doszła fakturka za prąd.Zaplacilśmy 849zł.za 2 miechy.Jestem z tego zadowolona ,bo myślałam ,że będzie duuuużo więcej. :wink: A ciepło jest jak cholera,majstry mówiły ,że jeszcze w takich warunkach ,żeby okna trzeba było otwierać,bo za gorąco , ,to jeszcze nie pracowali. :lol:

Na dzień dobry pioseneczka

http://www.youtube.com/watch?v=lDoRwRLlc3s

i jeszcze ta,która bardzo lubię

http://www.youtube.com/watch?v=vjfI3uSN8DQ

Przy pierwszej ryczę ,a przy drugiej od razu serducho mi szybciej bije :lol: :lol:

Beauty, to dwie moje najukochańsze piosenki Cata! :D Od kilkunastu lat je kocham i będe kochac do śmierci. Amen.

Był czas, ze ryczałam przy obu - serce nie sługa :wink:

Beauty, to dwie moje najukochańsze piosenki Cata! :D Od kilkunastu lat je kocham i będe kochac do śmierci. Amen.

Był czas, ze ryczałam przy obu - serce nie sługa :wink:

Ja też je uwielbiam !! nawet do tego stopnia,że zapowiedziałam dzieciakom , że na moim osobistym pogrzebie niczego innego nie będę słuchać -tylko Sad Lisę :lol: :lol:

Co do jasnych wnęk, widziałam takie rozwiązanie i było jak najbardziej ok :D

Pokoje stały się... :roll: jaśniejsze!

Fajnie ,że wpadłaś . Faktycznie masz racje .Widziałam dzisiaj jedno okno z białą wnęką i podoba mi się .Chyba tak zostawię .Zawsze przecież można zamalować ,jak mi się znudzi.Jutro salon będzie już na gotowo ,to zrobię zdjatko poglądowe.

Na razie nie mam na nic siły . :cry: Ciśnienie mam super wysokie90/60.To już prawie zejście :lol:

Fajnie ,że wpadłaś . Faktycznie masz racje .Widziałam dzisiaj jedno okno z białą wnęką i podoba mi się .Chyba tak zostawię .Zawsze przecież można zamalować ,jak mi się znudzi.Jutro salon będzie już na gotowo ,to zrobię zdjatko poglądowe.

Na razie nie mam na nic siły . :cry: Ciśnienie mam super wysokie90/60.To już prawie zejście :lol:

ja mam nizsze :lol: 90/55 :lol:

przy tym wysoki puls 115 :roll: (chyba to nie jest najlepiej)

ja mam nizsze :lol: 90/55 :lol:

przy tym wysoki puls 115 :roll: (chyba to nie jest najlepiej)

Monia ,Ty jesteś dla mnie jak siostra:lol: :lol: Jedziemy na tym samym wózku!!

Taka jest prawidłowość .Ciśnienie niskie ,to puls wysoki ,organizm musi sobie jakoś radzić .Współczuję Ci ,bo wiem z autopsji ,jak się czujesz

Jak wyszło malowanie??

Monia w tym samym momencie chyba pisałyśmy posta ,to już się nie będę powtarzać . :lol: Jutro cyknę zdjęcie.Dzisiaj malarz jeszcze dopieszczał wnęki i docierał sufit w kotłowni ,.Ma zamiar resztę ściany jutro tez w kotłowni pomalować .Byle do przodu.

tak, dokładnie w tym samym momencie :lol: , zresztą już nie pierwszy raz, na dodatek na ten sam temat :lol:

Będzie pięknie, jestem pewna :D