Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Odkąd go zobaczyłam to zakochałam się "na zabój",ale boję się ,że jest to miłość nieodwzajemniona :lol: :lol: Ne chodzi tu bynajmniej o faceta ,a o wypoczynek :lol: ,który zaprząta moje myśli.Dłuuugo nie będzie mnie na niego stać ,ale co tam ,niech chociaż oko nacieszę.

http://produkty.almi-decor.com/catalog.php?pid=1&id=2&func=4&col=Chesterfield

Jeszcze jakby dodać zasłony w tym samym kolorze ,byłoby pięknie....Echchch .

Beatko, piękna kanapa :D :D :D :D Ja w ogóle uwielbiam Almi Decor :D :D Każdego roku pokuszę się na jakieś kwiaty (sztuczne mają wspaniałe) lub ozdoby świąteczne :roll: Niestety meble, tkaniny mają w cenach zabójczych :-?

• Odpowiedzi 9,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Podgladam dziennik juz spory czas bardzo ładny dworek ;)) Widac ze masz gust, mysle ze efet koncowy bedzie bardzo ładny... ;) kanapa równiez jest piękna, pisze tez dlatego bo widz ze lubisz taki klimaty a ja niechcący natknołem sie na piękny salon wystawowy myśle ze będzie Ci sie podobać chociiaz jest jeden mankament te szalone ceny ... :lol: :lol: :) A strona to http://www.ekskluzywnydom.pl/

A mi się nie podobają :roll:

owszem, bije światło... ale jakoś mi nie pasuje :-?

a czy nie przykryjesz tego i tak jakimiś fikuśnymi szmatami aby :roll: ... nie będzie nad czym rozmyślać, bo i tak nie będzie widać :wink:

A w ogóle to bryyy...

pewnie przykryje, ale i tak widać, a poza tym jest jaśniej "w oknach" jest z białymi wnękami :wink: :D

:o ... i dom gotowy ... ależ ja zazdraszczam ! Mam nadzieję, że dożyję takiego etapu na mojej budowie ...

Fajnie, naprawdę!

również dołączam do niskociśnieniowców z wysokim pulsem tętniczym he, he!

60/90. Szkoda że to nie wymiary mojej talii i bioder :lol:

Dzięki za wizytę w moim dzienniku, jutro mam nadzieję zamieścić zdjęcia.

Poznaję projekt szafeczki łazienkowej 8)

pozdrawiam serdecznie i stale dzięki za wsparcie :wink:

Nie wiem czy podobają mi się :roll: to znaczy jestem za a nawet przeciw 8) Na zdjęciu z dalszego planu jest harmonia z paseczkiem na suficie i białymi wnękami, natomiast zbliżenie na wnękę na razie ,,nie wygląda" a to z powodu koloru ram okiennych - przy białych byłoby super, tutaj dodatkowy akcent się tworzy.

Ale zaczekałabym z decyzją na założenie zasłon. Biały mur będzie odbijać kolor zasłon i biały nie będzie... chyba, że dasz białe zasłony :wink:

Czy już podjęłaś decyzję jakie będą - wystarczy przyłożyć (z drabiny) do okna i już coś widać będzie 8)

Beatko, piękna kanapa :D :D :D :D Ja w ogóle uwielbiam Almi Decor :D :D Każdego roku pokuszę się na jakieś kwiaty (sztuczne mają wspaniałe) lub ozdoby świąteczne :roll: Niestety meble, tkaniny mają w cenach zabójczych :-?

Moniu mnie ten sklep odpowiada we wszystkim ,zawartością,atmosferą .Zawsze sączy się super muzyka i ładnie pachnie :D Tylko te ceny...Wcześniej przymierzałam się do zakupu mebli do Zuzi pokoju ,takich białych ,ale na finiszu wykończeniówki niestety nie będzie mnie na nie stać.Kupię je najprawdopodobniej w Ikei.Może uda mi się przemycić jeszcze jakiś antyk?Właśnie dzisiaj wybieramy się do Łodzi,aby coś sobie pooglądać.

Podgladam dziennik juz spory czas bardzo ładny dworek ;)) Widac ze masz gust, mysle ze efet koncowy bedzie bardzo ładny... ;) kanapa równiez jest piękna, pisze tez dlatego bo widz ze lubisz taki klimaty a ja niechcący natknołem sie na piękny salon wystawowy myśle ze będzie Ci sie podobać chociiaz jest jeden mankament te szalone ceny ... :lol: :lol: :) A strona to http://www.ekskluzywnydom.pl/

Witaj! grzenio ! Miło ,ze zaglądasz do mojego dziennika i ,że się odezwałeś :D Bardzo liczę sie z opiniami forumowiczów .Owszem ,my się musimy dobrze czuć we własnym domu i urządzamy go po swojemu ,ale niekiedy spojrzenie z zewnątrz bardzo pomaga .Niejednokrotnie było już tak ,że pod wpływem chwili ,bez przemyślenia podejmowałam jakieś decyzję i dopiero pod wpływem forumowiczów analizowałam problem jeszcze raz .Bo ja taki trochę raptus jestem :lol: :lol: Te firmę ,której adres podałeś ,znam ,ale ceny mają powalające i jak dla mnie wyroby ich są za bardzo ozdobne i pałacowe,ale zawsze coś można podpatrzeć.Dzięki

Karolina ,Monia ,arctica i gosiek Widzę ,że rezultat głosowania co do wnęk jest na razie remisowy :D

Muszę przyznać ,że kontrast nie jest zbyt duży .Wczoraj na budowie miałam gości i oni tych wnęk wcale nie zauważyli,dopiero jak im na nie zwróciłam uwagę. :lol:

.M podobają się białe ,ale z kolei twierdzi ,że będą się szybciej brudziły .Białe to białe. :lol: Myślę ,ze po zawieszeniu zasłon to i tak za wiele nie będzie ich widać.Zasłony planuję docelowo w kolorze bakłażana,który od dłuższego czasu chodzi mi po głowie .Myślę ,że ładnie komponuje się z beżem i będzie tym mocniejszym akcentem w salonie. Celowo chciałam całe tło zrobić w jednej tonacji ,aby trochę przyszaleć z kolorem w końcówce. Nawet muszę to zrobić , bo jak w tej chwili patrzę na zdjęcie ,to trochę mnie zemdliło :lol: :lol:

:o ... i dom gotowy ... ależ ja zazdraszczam ! Mam nadzieję, że dożyję takiego etapu na mojej budowie ...

Fajnie, naprawdę!

również dołączam do niskociśnieniowców z wysokim pulsem tętniczym he, he!

60/90. Szkoda że to nie wymiary mojej talii i bioder :lol:

Dzięki za wizytę w moim dzienniku, jutro mam nadzieję zamieścić zdjęcia.

Poznaję projekt szafeczki łazienkowej 8)

pozdrawiam serdecznie i stale dzięki za wsparcie :wink:

Aniu dożyjesz ,dożyjesz.Zobaczysz ,jak to szybciutko już pójdzie.Ja z jednej strony ,to już się bardzo cieszę ,ze jestem na finiszu,ale z drugiej -to zazdroszczę Ci ,ze jesteś jeszcze przed tymi wszystkimi wyborami. :D

A szafeczkę poznałaś? skopiowany kerasan .Musze uciekać ,bo już na mnie wrzeszczą ,ze jestem jeszcze nie przygotowana do wyjazdu. :evil:

Beatko, czy w kuchni montowałaś młynek na odpadki?

Mam też pytanie odnosnie szerokości drzwi zewnętrznych - pamiętam, że już kiedyś mi pisałaś o wymiarze 140cm, ale nie pamiętam, czy taki miałaś otwór drzwiowy, czy same 2 skrzydła drzwiowe?

Jeśli pamietasz, to proszę, podaj mi wymiar skrzydeł i osobno ościeżnicy. Dzięki.

Nie ,młynka na odpadki nie mam . Jakoś tak projektant kuchni mi odradził ,ale początkowo oczywiście chciałam :D Wymiary samego otworu mam 140szer a wys-105+45łuk.Skrzydła mają chyba 66 .ale tego tak do końca nie jestem pewna.Pojadę na budowę to sprawdzę.

to byłoby w miarę OK, bo u mnie otwór drzwiowy ma wys.257 :D

Wprawdzie muszę odliczyć ok.13cm na ocieplenie i wylewkę i wówczas zostanie mi 244cm, ale to już niewielka różnica :wink: :D