Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Właśnie jakoś tak mi nie pasowało :roll: ...

I co z wnękami... zostają białe?

A tak w ogóle to zazdroszczę... tfu, tfu wcale nie... za chwilkę się przeprowadzisz i nie będziesz miała co urządzać, wymyślać, malować, przemalowywać, ..., ...

będziesz tylko doradzać... tutaj... mi na ten przykład :D

• Odpowiedzi 9,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Powiem tyle, obecnie mam pralnię w oddzielnym pomieszczeniu na dole i mimo, że czasem nie chce mi się z tym wszystkim biegać to i tak jest to o wiele lepsze rozwiązanie, niż rozkładanie tego prania w łazience (nie raz można zaczekać aż się nazbiera kolorowych, czy białych, posegregować a w łazience to by mi na pewno przeszkadzało, gdyż tego prania robi się u nas na prawdę dużo... W lecie suszę na zewnątrz, lub gdy pada deszcz właśnie na strychu (100m2) i wcale mi to nie przeszkadza :wink: Zimą mam na parterze oddzielne pomieszczenia zaaranżowane na suszarnię :roll: lub korzystam po prostu z kaloryferów. Myślę Piękna, że jeśli nie straszne Ci bieganie po schodach z praniem to suszarnia na strychu jest b.dobrym rozwiązaniem :wink:

może to trochę późno, ale właśnie trafiłam na ten dziennik

co do suszenia prania to szczerze polecam suszarkę elektryczną, nie są to juz drogie urządzenia a wygoda jest niesamowita

mam taka od 2 lat i prędzej ze zmywarki bym zrezygnowała, gdybym zmuszona była wybierać

poza tym chciałam jeszcze dodać, że piękna kuchnia, drzwi wejściowe i boazeria w łazience :D

Beatko, co tam takie niespodzianki ... Pomyśl, jakie ja spotykam co rusz :-? Właśnie pomierzylismy wszystko dokładnie i okazało się, że na parterze mamy za wysokie o 10cm otwory drzwi wewn., a na górze za niskie o 10cm :evil: :evil: Pie!@#$%^&*ni fachowcy :evil: Musimy się z tym szybko uporać, jeszcze przed tynkami :roll: Na tym etapie, na którym jesteś, już nic wielkiego nie wyjdzie :wink:

Dziewczyny dzięki za dobre słowo.Problem już został zażegnany.Malarz poodrywał wszystkie cokoliki i przykleił na nowo.Koszt usługi-całe 80zł.Szczerze mówiąc dobrze ,że to wyszło teraz ,niż by miało poodpadać przy okazji mycia płytek np. :D Nie wiem ,jak to się stało ,ze ten mój superaśny glazurnik o tym nie pomyślał .Myślę ,że wszystkiemu winien jest pośpiech.Faktem jest ,ze już jest wszystko jest naprawione i mam nadzieje ,że już więcej takich zonkow mieć nie będę( sama nie wierzę w to ,co piszę :lol: :lol: )

Arctico wnęki zostaną na razie białe ,chyba ,że mi się znudzą,to przemaluję. :wink:

aniu listwy są zrobione ,ale niestety nie będą białe ,tylko w kolorze drzwi i baaaaardzo wysokachne.Skrzyneczki do siedzenia uważam za bardzo dobry pomysł ,bo póki co nie ma i pewnie dłuugo nie będzie na czym usiąść :lol: :lol:

karolina dzięki za odwiedziny .Cały czas nie mogę wyjść z podziwu nad tempem Waszej budowy.Powinniśmy Was okrzyknąć sprinterami budowlanymi :lol:

lipka miło ,że zajrzałaś.Podsunęłaś mi świetną myśl z tą suszarką :D Nie pomyślałam nawet o tym ,gapa ze mnie.czy polecasz może jakaś szczególną firmę i na co zwrócić uwagę przy zakupie?

Monia faktycznie patałachy z tych murarzy. :evil: Powinni teraz przyjść i to poprawiać .Jak teraz z tego można wybrnąć? .przecież tam są już jakieś nadproża?

Amtluś fajnie ,że salon Ci się podoba!Wiesz ,tych niedorób to się niestety nie uniknie ,choćby człowiek nie wiem ,jak pilnował ,to nie upilnuje.Najważniejsze ,aby były takie ,które można jeszcze naprawić .Schody zrobili mi ciut za wąskie ,ale,zeby je naprawić musiałabym je skuć ,a na to już nie było siły.

tam, gdzie za nisko, trzeba skuć nadproża :evil: (aż strach myslec :roll: :-? ), a tam, gdzie za wysoko, trzeba dorobić nadproża :roll: - problem w tym, żeby je teraz dobrze związać ze ścianą, aby nie pękały przy otwieraniu drzwi kiedyś :roll: :-?

Naprawić nie przyjdą - do pierwszych nie można się dodzwonić, bo od czasu, gdy jeden gość podał ich do sądu za spartoloną robotę, zmienili nr tel., a drugi (też z polecenia :evil: , zresztą tutaj na forum), twierdzi, że zrobił dobrze, i że poza tym jest poważnie chory i nie może przyjść :-? No i trzeba znowu komuś za to zapłacić lub samemu robić :(

Monia ,a jaka jest teraz wysokość tych drzwi? może nie będzie tak źle? Ma to znaczenie ,przy zakupie drzwi standardowych ,a stolarz zrobi Ci na wymiar przecież .

na dole 230cm (dojdzie jeszcze 8cm ocieplenia i 5cm wylewki), a na górze 210cm :evil: (po dodaniu wylewek i ocieplenia 5+5cm, zostanie mi na drzwi tylko 200cm, w tym ościeżnica :( Najgorzej drzwi tarasowe na poddaszu, które jeszcze trzeba podnieść w górę ze względu na balkon :roll:

Moniko ,może da się zaoszczędzić parę cm ,stosując styrodur pod wylewki zamiast styropianu.My tak mamy w salonie ,bo chcieliśmy mieć wyżej.

Sprawdzałam u nas w planie jaka jest wysokość drzwi ,to miedzy holem i salonem są najwyższe bo 2,20 a cala reszta ma 2m. Te Twoje wymiary chyba nie są najgorsze

ale może na gotowo 2m - mam na myśli wymiar skrzydła drzwi?

Wówczas jest OK :wink:

Styrodur mógłby być, ale pomyśl jaki to będzie koszt biorąc pod uwagę tak dużą powierzchnię poddasza :roll: Zresztą nie wiem, moze się skusimy, żeby nie kombinować z kuciem tych nadproży. Raczej mniejszy kłopot powinien być na parterze, gdzie są te dziury za wysokie - zawsze mogę zamówić wyższe drzwi.

Dzięki dziewczyny.dzisiaj cały dzień nie mogłam usiedzieć w pracy z wrażenia.Jakoś tak z tą stolarką kojarzy mi się zakończenie budowy :D ,której , szczerze mówiąc, mam mam serdecznie dosyć .Cały praktycznie wolny czas zdominowany jest przez bieganie po marketach budowlanych i dzieci w to wszystko wciągnęliśmy mimo chodem.Chcę już jakiegoś spokoju .Tak ,że dzisiejsze przyjście stolarzy ucieszyło mnie jak "nie wiem co" :D

Beauty zaglądam często do Ciebie i z każdym tygodniem coraz piękniej. Stolarka na bardzo wysokim poziomie. Wiesz co jest piękne! Czekam z niecierpliwością na efekt końcowy. A czy możesz podać wysokość swoich listew przypodłogowych?