Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

no właśnie!przez 2 lata były widoczne odstępy ,ale sukcesywne przycinanie zrobiło swoje i się ładnie zagęściły.A co myślisz o drzwiach ,bo ja cały dzień chodzę podekscytowana i nie wiem ,jaką podjąć decyzję?

Moim zdaniem nie ma sensu przepłacać za dąb, bo te, które masz obecnie są świetne, tylko klamki dałabym mosiężne :wink:

• Odpowiedzi 9,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

http://www.sparta.com.pl/

W tej hurtowni na pewno wybiorę ,ale najpierw muszę się przejechać i namacać. Mam jeszcze czas ,ponieważ planuję stolarkę wew. na listopad.Teraz muszę jednak złolożyć zamówienie i czekać.

myślałam,że zdecydowałaś się już na konkretny wzór :wink: A drzwi zamawiaj - nie ma się co głowić - lepiej zaoszczędzone pieniądze wydać na klamki :wink:

Beatko, nad drzwiami to się już nie zastanawiaj!!! Są piękne, bierz sosnę bez wahania!!! A ogród - rewelacyjny :o :o :o :o :o a jak ten bluszcz się rozrósł na tej studni :o :o :o :o :o czy to ten najzwyklejszy bluszcz pospolity (hedera helix)??? Chciałabym, żeby u mnie się tak rozrósł :roll: Cudnie :o W ogóle to rzeczywiście te rośliny rozrosły się jak oszalałe :o Wyglądają jakby rosły tam wiele lat...

dzień dobry i jak tam przygotowania do swiąt :wink:

Jessi,o świętach zaczynam myśleć dopiero jutro,bo w tej chwili skończyłam pracę .Uff i padam na tzw.ryjek :cry: :cry:A przygotowania do Swiąt zaczynam według takiego oto harmonogramu:

10RANO -KOSMETYCZKA

12-FRYZJER a potem zakupki i zaczynam sie wykazywać w kuchni.W 2,gi dzień Swiąt jedziemy w gościnę,tak ,że specjalnie z żarłem nie będę przesadzać,zwłaszcza że po zimie ogólny rodzinny tonaż znacznie wzrósł :evil:

nastawiam sie raczej na czynny wypoczynek,jako ,że jestem spracowana kobieta,a także będziemy z M prowadzić zapewne burzliwe dyskusje dotyczące wykończeniówki.Dzięki za życzenia ,ja też życzę wszystkim spokojnych i radosnych Świąt!

Beatko, nad drzwiami to się już nie zastanawiaj!!! Są piękne, bierz sosnę bez wahania!!! A ogród - rewelacyjny :o :o :o :o :o a jak ten bluszcz się rozrósł na tej studni :o :o :o :o :o czy to ten najzwyklejszy bluszcz pospolity (hedera helix)??? Chciałabym, żeby u mnie się tak rozrósł :roll: Cudnie :o W ogóle to rzeczywiście te rośliny rozrosły się jak oszalałe :o Wyglądają jakby rosły tam wiele lat...

Iwonko Ty to mnie potrafisz podbudować! :lol: Masz rację (

nie powiem mężowi ,że i on ją ma :lol: :lol:) chyba szkoda kasy na wszystkie dębowe drzwi .Zastanawiamy się ,czy nie zrobić w dębie tylko tych między holem a salonem ,bo one będą bardziej reprezentacyjne.Resztę chyba zrobię w sośnie.Sama widzisz ,że są estetycznie zrobione i naprawdę nic przez te lata się z nimi nie dzieje.

A ogród faktycznie wygląda pięknie ,ponieważ jest tu bardzo zacisznie i teren jest osałoniety .Na tej drugiej działce już na pewno tak nie będzie ,bo tam cały czas 'wiatr od morza'wieje.Aż sama sie dziwię ,bo ja naprawdę bardzo mało czasu poświęcam na pielęgnowanie tych moich roślinek.Bluszcz to jest ten najzwyklejszy właśnie ,Hedera helix tak się rozrósł ,ze już prawie nie widać studni . :D W ogoóe polecam ci Katalog roślin drzewa ,krzewy i byliny ,polecany przez Związek Szkółkarzy Polskich .Super poradnik dla początkujących i nie tylko ,ogrodników. :lol: