Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Hej Beauty :D

Dopiero teraz zobaczyłam schody! :o :o :o

Pięknie wyglądają :D

Łazieneczka też już super!

Zazdroszcze!!!! :oops: :oops: :oops: ( wiadomo,że tak pozytywnie :wink: )

Pozdrawiam!

U Ciebie Karola już zaczyna się wykończeniówka pełną parą!Znając Ciebie to moje obecne stadium osiągniesz za jakieś 2 miechy :lol: Czyli już niedługo!!

• Odpowiedzi 9,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Gosiek jeżeli chodzi o szafkę na klucze ,to pomysł ,aby ona była w tym miejscu zamieszczona pojawił się pod wpływem chwili.Pierwotnie był w tym miejscu otwór ,takie niby okienko(pewnie widać to na wcześniejszych zdjęciach),które miało być przeznaczone na podświetlana wnękę z parapetem ,na postawienie jakiegoś wazonu ,lub postawienie ramki ze zdjęciami .Miało być to coś ozdobnego.Ale ,jak pojawił się stolarz to stwierdziliśmy ,ze może być to doskonałe miejsce na coś użytecznego i wówczas pojawiła się idea tej szafki.

I wyszło genialnie, takie mam wrażenie jak patrzę na drzwiczki, że to takie okienko w wielkich drzwiach do podglądania kto chce wejść :wink: 8) Piękne jest :lol:

Wcześniej mój tato się śmiał ,że było by to fajne miejsce dla strażnika i on by sobie chętnie do emerytury dorobił :lol: :lol: Nieśmiało się przyznam ,ze zgodziłam się dzisiaj na zrobienie szafy takiej garderobianej przez mojego stolarza.Tak mu było mnie już szkoda ,ze sam zaproponował ,że mu zapłacę później .A co tam ,jak chce niech robi :lol: :lol:

Jak tam u was z pogodą? u nas lekko śnieży ,pochmurno iii do niczego :cry: ja się zaprawiłam ,przez katar nie mogłam spać przez pól nocy :cry: Wezmę teraz theraflu zatoki i musi pomoc ,bo nie mogę sobie pozwolić na "chorowanie" :lol:

na noc polecam skropić poduszkę olejkiem Olbas - pomaga jeśli komuś zapach nieprzeszkadza :roll:

Mi w ogóle nie przeszkadza ,bo nie mam ani węchu ,ani smaku :lol: zaraz sobie skropię

a jeżeli chodzi o dworek J ,t to lepiej się prezentuje w realu niż na zdjęciu ,ale nie byłabym chyba babą ,jak bym nie miała żadnych uwag :lol: :lol: :lol: Wyślę na priv

Hej babo... nie czepnęłaś się do podbitki... bo taką właśnie mam zamiar zrobić :roll: :-?

Aaaa... i śpiewaj, gdzie takie zasłony można kupić.... będą mi niezbędne :roll:

Przekopiowałam od Moni, bo tam możesz mnie nie dojrzeć :roll: :D

No ,mogłabym nie dojrzeć .Ja teraz przez te stolarkę to trochę zakręcona jestem .I wydaje mi się ,ze trzasnęłam za ciemny kolor w górnej łazience .Ale musimy się przyzwyczaić .Trzeci raz nie będę już tam malować :cry:

Arctico , ten materiał kupiłam jakieś 5 lat temu w Topwercie..Wiem ,że mieli tam kiedyś ładne tkaniny,ale nie wiem ,czy jeszcze mają ,bo dawno nie byłam w tym sklepie.Cały czas się zastanawiam ,czy nie zrobić z tych zasłon tapicerki na krzesła.Chciałam kolor bakłażan ,ale w necie to ciężko rozpoznać ,który to akurat jest.Muszę się znowu gdzieś wybrać i poszukać .A z drugiej strony ,te kwiaty sa ponadczasowe ,a bakłażan może mi sie znudzić .Zasłony zawsze można zmienić ,tapicerkę niby też ,ale byłoby już to zanadto upierdliwe.

numer sprawdzę jutro na fakturze ,bo dzisiaj nie mam już siły w papierzyskach grzebać

A Boziu Cię broń przed grzebaniem! Pytałam, bo miałam nadzieję, że to może "moja" farba tak pięknie wyszła - kupiłam "Beżowy kaszmir" z Dekorala i się troszkę boję, jak to wyjdzie w salonie.

ale generalnie to tez taka kawa z mlekiem, więc choć troszke powinno przypominac kolorek u Ciebie. Cudnie masz!!!!!!!

powinnam w leb dostac, ty ekstra dla mnie pokazujesz mebelek a ja milcze :oops: super pomysl z tym liftingiem, jak juz stolarz skonczy to sie pochwal jak wyszlo :wink: a taki balagan jak ty masz to ja tez moge miec ! ty kobitko chyba nie widzialas prawdziwego balaganu; mam 5 pralek do wyprasowania (+ dzisiejsza) a jak otwieram szafe zeby wyciagnac rano skarpetki to druga reka podtrzymuje zeby mi reszta szmat nie wyleciala :roll: chyba sie troche zapuscilam, no ale skoro maz mowi ze princessa jestem, to co sie bede wysilac :wink:

w Dzienniku opisy kolorów, zachwyty wywołujące "podniecenie" a fotek brak i teraz mnie skręca 8)

będą fotki :roll: Proszę :wink:

Zu wstrzymaj się jeszcze trochę >Zrobię zdjęcia jak już skończą schody.Myślę ,że zajmie im to jeszcze jeden dzień.A przez kolor w sypialni mam tylko problem .Córka przez niego przestała się do mnie odzywać ,bo teraz się okazało ,że ona chce mieć taki w pokoju i nie chce ,aby ktoś miał taki sam .Nie pomagają tłumaczenia ,ze odcieni takiego szaro -turkusowo-niebieskiego jest mnóstwo,chodzi naburmuszona odkąd tylko zobaczyła sypialnię .Nie wiem ,jak ja przez to wszystko przebrnę.

w Dzienniku opisy kolorów, zachwyty wywołujące "podniecenie" a fotek brak i teraz mnie skręca 8)

będą fotki :roll: Proszę :wink:

Zu wstrzymaj się jeszcze trochę >Zrobię zdjęcia jak już skończą schody.Myślę ,że zajmie im to jeszcze jeden dzień.A przez kolor w sypialni mam tylko problem .Córka przez niego przestała się do mnie odzywać ,bo teraz się okazało ,że ona chce mieć taki w pokoju i nie chce ,aby ktoś miał taki sam .Nie pomagają tłumaczenia ,ze odcieni takiego szaro -turkusowo-niebieskiego jest mnóstwo,chodzi naburmuszona odkąd tylko zobaczyła sypialnię .Nie wiem ,jak ja przez to wszystko przebrnę.

czyżby to juz "ten" wiek :roll: :roll:

bądź dzielna a dojedziesz do porozumienia z córką :wink: a swoją drogą to czy ona coś wspominała wcześniej o pragnieniu takiego koloru :roll: chyba nie, albo ja niedoczytałam :oops: bo coś było o fototapetach u Kasiorka ale to chyba o jej córkę chodziło :oops: pogubiłam się :roll:

powinnam w leb dostac, ty ekstra dla mnie pokazujesz mebelek a ja milcze :oops: super pomysl z tym liftingiem, jak juz stolarz skonczy to sie pochwal jak wyszlo :wink: a taki balagan jak ty masz to ja tez moge miec ! ty kobitko chyba nie widzialas prawdziwego balaganu; mam 5 pralek do wyprasowania (+ dzisiejsza) a jak otwieram szafe zeby wyciagnac rano skarpetki to druga reka podtrzymuje zeby mi reszta szmat nie wyleciala :roll: chyba sie troche zapuscilam, no ale skoro maz mowi ze princessa jestem, to co sie bede wysilac :wink:

Myślę Angie,że pomysł z odnowieniem jest dobry i przynajmniej w jednym pokoju nie będzie kłopotu z zakupem mebli.Pokój jest dostatecznie duży ,aby zmieściło się jeszcze biurko i jakieś konsolki ,ale to już starocie będą. A jeżeli chodzi o bałagan ,to to była tylko namiastka.Wszędzie walają się stosy książek ,nie wspomnę o ciuchach,butach itp.Tak jak już gdzieś ta pisałam w obecnym domu mieszkamy zaliczając przejściówkę i raptem z większego mieszkania musiałam przenieść wszystko tutaj ,gdzie tez już parę klamotów stało,tak ,że miejsca jest nie za wiele i ogólnie mam Sajgon :D Z wytęsknieniem wyczekuje piątku ,bo wtedy przychodzi kobitka i doprowadza mi chałupę do stanu używalności ,ale to wystarcza tylko do soboty :lol:

czyżby to juz "ten" wiek :roll: :roll:

bądź dzielna a dojedziesz do porozumienia z córką :wink: a swoją drogą to czy ona coś wspominała wcześniej o pragnieniu takiego koloru :roll: chyba nie, albo ja niedoczytałam :oops: bo coś było o fototapetach u Kasiorka ale to chyba o jej córkę chodziło :oops: pogubiłam się :roll:

Oj to chyba właśnie już ten wiek(12lat).Wcześniej rozmowa była na temat koloru , który miał być turkusowy,ale Zuzia stwierdziła ,że pomimo tego ,że u mnie w sypialni odcień jest inny ,ale według niej niebieski ,to niebieski i miał być dla niej zarezerwowany. :lol: A fototapeta ma być na jednej ścianie.

lipka miło ,że zajrzałaś.Podsunęłaś mi świetną myśl z tą suszarką :D Nie pomyślałam nawet o tym ,gapa ze mnie.czy polecasz może jakaś szczególną firmę i na co zwrócić uwagę przy zakupie?

ja mam akurat jedną z prostszych kondensacyjnych elektroluxa i jestem bardzo zadowolona, ale nie mam porównania z innymi, opinii w sieci mało, bo i produkt u nas jeszcze mało popularny, ja kupiłam tę, bo miałam zaufanie do marki a cena było dla mnie ok

http://img21.imageshack.us/img21/9329/p1030648f.jpg

http://img690.imageshack.us/img690/7403/p1030647d.jpg

bardzo fajnie zapowiadaja sie te schody, i ta skrytka na klucze ....

http://img69.imageshack.us/img69/817/p1030655.jpg :oops: :oops:

mniam

Wejscie wydawało mi sie za ciemne, ta wielka futryna ale z jasnymi scianami troche sie zrównoważyła :-) wybacz ze tak piszę, ale przeciez nie musisz sie ze mna zgodzić :-)

ten zakręt schodów, te pręty w domyśle i drewniane słupki........ech :-)

mnie sie marzy balusrada kuta z drewnianymi słupkami i poreczą..... Mało takich widziałam na forum wiec czekam z wypiekami na twarzy na koniec akcji "schody"

Akselku Ten kolor na ścianach to jest jeszcze tynk cem .-wap.Hol będę malować po zakończeniu stolarki na kolor bardzo jaśniutki kawa z mlekiem. nie wiem jak te schody wyjdą ,sama jestem pełna obaw.Z antresolą problemów nie ma ,natomiast te wymyślone przeze mnie zabiegowe stwarzają nie lada problem .Nie dość ,ze są strome i trzeba je było jakoś złagodzić ,to w tej chwili ciężko wyjść z balustrada ,bo są małe odległości między ostatnimi słupami i balustrada wyszła za nisko.Wczoraj cały dzień byliśmy w nerwach jak to zrobić ,żeby to jakoś wyglądało.Ostatecznie te dwa ostatnie słupy prawdopodobnie będą podwyższane , liczę na to ,że mój genialny stolarz z tego wybrnie.Przyznaje racje M ,że trzeba było zostawić schody te ,które mieliśmy w planie ,a nie kombinować ..

Dodam jeszcze ,że tak ,jak przypuszczałam z klamkami było coś nie tak ,starym zwyczajem :wink: .M musiał dokombinować nowe bolce ,na których sie obydwie klamki trzymają ,bo albo bolec był za krótki ,albo moje drzwi za grube i nie można było zawiesic klamki z drugiej strony ,bo bolca nie starczyło :lol: :lol:

Ja już mam DOŚĆ BUDOWANIA!!!!!!!!!!

Dziewczyny i chłopaki!! Parę zdjatek zamieściłam w dzienniku i liczę na szybki odzew ,tylko proszę- szczerze .Najlepiej jak ktoś z boku ,nie szargany emocjami,obejrzy "na czeżwo" i coś podpowie.

Angie ,jak przyjedziesz do Polski ,to dam Ci namiary na super wróżki ,które tylko dobrą przyszłość przepowiadają :lol: :lol: :lol: ( a tak na marginesie ,to trochę zaczęłam w te przepowiednie wierzyć )