Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 9,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

jeszcze taki zwrócił moją uwagę

http://www.allegro.pl/item931102814_zyrandol_secesja_kobieta_z_brazu_xl.html

Wiem, że pasuje Ci bardziej prosty, ale można zdemontować figurkę (wykorzystać dodatkowo jako element ozdobny na kredens, komodę lub kominek, gdyby jej dorobić czarną, marmurową podstawkę) i lampa byłaby piękna i prosta :wink:

Najbardziej podobają mi sie pierwszy i drugi .Tylko w tym pierwszym średnica trochę jest za mała (tak wywnioskowałam ,bo sr,.nie jest dokładnie podana).Ten drugi jest piękny .Właśnie o to mi chodzi ,ażeby klosze skierowane były ku dołowi i zwieńczenie żyrandola nie było otwarte ( nie widać wtedy całych"bebechów" z antresoli).Tak ,ten mógłby być.a przedłużenie łańcucha ,to już nie jest jakiś tam problem.Dzięki Moniu :D

Hej kibicki :D ... niezły ten nasz Małysz, nieeee???

Beatko, a tą obiciówkę to jak rozumiem na krzesła chcesz?

Znalazłam śliczniusią, chociaż niestety nie śliwkową vel bakłażanową, ale zobacz

http://www.allegro.pl/item920468550_mozart_zakard_tkanina_obiciowa_na_meble_material.html#gallery

Tak dumałam, że ładne były by zasłony, ale niestety nie można prać w wodzie, a latać do pralni :x ... nie kcem :-? ...

a może... bo bardzo mi się podoba... w kuchni krzesła bym obiła i zasłony takie same dała... tylko czy to by nie było za dużo szczęścia na raz :-? :roll:

Hej kibicki :D ... niezły ten nasz Małysz, nieeee???

Beatko, a tą obiciówkę to jak rozumiem na krzesła chcesz?

Znalazłam śliczniusią, chociaż niestety nie śliwkową vel bakłażanową, ale zobacz

http://www.allegro.pl/item920468550_mozart_zakard_tkanina_obiciowa_na_meble_material.html#gallery

Tak dumałam, że ładne były by zasłony, ale niestety nie można prać w wodzie, a latać do pralni :x ... nie kcem :-? ...

a może... bo bardzo mi się podoba... w kuchni krzesła bym obiła i zasłony takie same dała... tylko czy to by nie było za dużo szczęścia na raz :-? :roll:

Piękna tkanina - nas dostępne są takie obiciówki wszelkiej maści w Kalwarii Zebrzydowskiej słynącej z mebli od pokoleń. Nawet kojarzę ten właśnie wzór. Nie wiem, czy nie za sztywne toto na zasłony, ale b.ładne.

Lubię sztywne :oops: :roll: :wink: :lol:

Myślałam o zwykłych, prostych, na kółkach... będą prawdopodobnie wykorzystywane zgodnie z przeznaczeniem zasłon, znaczy ciągane w ta i wewta... mogą się nadać, ale i tak musiała bym pomacać :D

Ja taka trochę staroświecka jestem, całkiem nie lubię zasłon z woalu co to nie wiadomo jaką funkcję ma spełniać, uroda wątpliwa, a i zasłona żadna :roll:

w mieszkaniu mam bardzo stare kupowanie jeszcze w cepeli grube wełniane zasłony i tylko pierwszy raz oddałam je do pralni. Ale potem już tylko wytrzepać i do pralki na pranie wełny wrzucam - jak nowe wyciągam :lol:

Lubię sztywne :oops: :roll: :wink: :lol:

Myślałam o zwykłych, prostych, na kółkach... będą prawdopodobnie wykorzystywane zgodnie z przeznaczeniem zasłon, znaczy ciągane w ta i wewta... mogą się nadać, ale i tak musiała bym pomacać :D

Ja taka trochę staroświecka jestem, całkiem nie lubię zasłon z woalu co to nie wiadomo jaką funkcję ma spełniać, uroda wątpliwa, a i zasłona żadna :roll:

Chodzi Ci o takie karnisze, jak te moje starowinki?

http://www.fototube.pl/pix/img6/org/d41d86a909b1c41685ddb3d1cd14218c.jpg

aaa, to już takie nowoczesne bardziej :lol:

są wygodne, ale z kolei ja takich nie lubię :lol:

w takiej sytuacji obiciówka się sprawdzi i nie przeszkadza, ze sztywna, bo nie musisz upinać ręcznie :wink:

te moje kółka są również doskonałe do zasuwania - u Pawełka stosuję i sprawują się bdb, tylko zastanawiam się, czy starczy mi tych karniszy na wszystkie okna w nowym domu :roll:

Hmm, najwyżej tacie kupię jakieś insze , a zabiorę takie, żeby mieć jednakowe wszędzie :roll: