Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

  • Odpowiedzi 9,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Monia ,ile tak mniej wiece jczasu się je piecze?

ja piekę aż się zarumienią - "na oko" :wink:

trwa to błyskawicznie, ponieważ na głębokim tłuszczu to idzie expresem :D

smażę w smalcu i plancie (2 kostki tego i 2 tego), no i nie zapomnij dodać do ciasta siprytusu lub kieliszka wódki, żeby nie naciągały tłuszczu :wink:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Z mojego doświadczenia wychodzi, że najbardziej kształtne, okragłe i z jasną obwódką dookoła wychodzą wtedy, gdy wałkuję ok. 1,5 - 2 cm placuszek, wykrawam szkalnką, zostawiam pod ściereczką do wyrośnięcia w ciepełku i rzucam na tłuszcz. Później dopiero szprycuję dżemem. Jak robię sklejane z dwóch krążków i daję od razu dżem, to są mniej pulchne i nie zawsze udaje się jasna oponka.
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...