Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Nic mi nie mów o kominku, ja się fatygowałam do pana, bo pan jest specjalistą z górnej półki i nie jeździ hehehe myślałam że padnę jak to usłyszałam, ale ok pojechałam pogadałam i niczego nowego poza tym co już wiedziałam się nie dowiedziałam, są dwie opcje albo będzie z lewej strony - czyli prawie w oknie tarasowym, co wydaje mi się beznadziejnym rozwiązaniem, a druga opcja to przed kominem tak jak w planie... nie spoczywam na laurach działam dalej szukając człowieka który w końcu powie co chce usłyszeć.. :o :o :o :o :o

namówiłam mojego N i będę jechała do Łodzi,to w końcu tylko 300 km 8) , w wiadomym celu,zadzwoniłam,obgadałam wszystko i czekam na tel. z salonu.. wszystko dzięki Tobie, także sama widzisz nie możesz mnie teraz opuścić... szkoda że nie mieszkamy bliżej, zamiast tych wszystkich speców od gadania zaprosiłabym Ciebie i przy buteleczce, a może nie jednej dobrego winka komin zostałby rozpracowany, a tak bidna sama muszę zapijać te swoje wszystkie dylematy i problemy

:oops: :oops: :oops: :oops:

po tej budowie chyba będę musiała chodzić na spotkania AA, nie obrażając nikogo oczywiście.... :)

trzymaj się cieplutko, do następnego...

• Odpowiedzi 9,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Kobieto! A co to w ogole znaczy: "cos godnego uwagi"?! Wszystko jest godne uwagi i zaloze sie, ze kazda z osob Ci czytajacych bedzie z radoscia sledzila kazde nowe zdjecie, niezaleznie od tego, czy bedzie ono przedstawialo stara wersalke po babci, czy najnowszy, najpiekniejszy zyrandol za 10tys! Poza tym wiadomo, ze normalny czlowiek bez milionow na koncie mebluje sie docelowo latami i to samo w sobie jest niezwykle fascynujace! Popatrz chocby na betib czy monah - dziewczyny referuja postepy i wstawiaja zdjecia na przelomie wielu miesiecy czy lat i czasem jest to "tylko" nowa doniczka, a rzesza je podczytujacych tak czy siak ekscytuje sie i wiernie im kibicuje. Bo o jest fajne! Po prostu nie masz wiec wyjscia, kobieto. Tak rzeklam, howgh!

Material 1, zdecydowanie.

Beauty , zalogowałam się na tym forum , specjalnie dlatego , by wyrazić swój zachwyt nad tym pięknym projektem , który realizujesz . Projekt ten, jest według mnie , jednym z najpiękniejszych współcześnie stworzonych . Oprócz projektu podoba mi się wszystko inne , materiały , które wybierasz przy wykończeniu , meble kuchenne, wspaniała stolarka okienna i drzwiowa , schody . Idealnie wszystko w moim guście :wink: Gdybym miała zatrudnić architekta wnętrz , to tylko z takim wyczuciem estetycznym .

Ja również jestem wielbicielką dworków , buduję dworek z dachem mansardowym , ponieważ projekt Sajdaka wydał mi się zbyt skromny , chciałam czegoś z większym "bajerem " oczywiście bez kiczu i w dobrym guście :wink:

Odpowiem ci później ,bo jestem w pracy i z uzależnienia zaglądam co się na fm dzieje :lol: :lol:

:lol: :lol:

Miło mi suzuki ,że do mnie zaglądasz i za te słowa pochwały ,które utwierdziły mnie w przekonaniu ,że to ,co robię ma sens.Ja wiem ,że to ,jak urządzamy swój dom ,ma odpowiadać i podobać się nam ,ale ja wielokrotnie się zastanawiałam ,czy w czymś nie przesadziłam ,bo im dłużej się czemuś przyglądałam ,tym bardziej przestawało mi się podobać .Przede wszystkim chciałam uzyskać charakter stonowanej ,prostej elegancji i mam nadzieję ,że to mi się udało Bardzo jestem ciekawa Twojego projektu i jak dalece jest zaawansowana Twoja budowa?Jeśli możesz ,to wklej u mnie projekt ,a może zdopinguję Cie do założenia swojego dziennika?Serdecznie pozdrawiam.

Beuty nie dam rady wstawić zdjęć swojej budowy :oops: Jeśli chcesz , mogę przesłać Ci zdjęcia na maila . Oczywiście możesz je tutaj wstawić .

Ja na pewno nie założę dziennika , bo nie umiem wstawiać fotek . Poza tym dużo mam na głowie . Właściwie dom już stoi , została wykończeniówka . Mieszkam w małym ( 100 tys. ) mieście i żeby coś kupić ciekawszego , muszę jeździć 100 km w jedna stronę :-?

Cześć dziewczyny ! Dawno się nie pokazywałam na fm ,bo miałam zwariowany tydzień i odnoszę wrażenie ,że ktoś mi czas podkrada. Czy Wy też tak macie?

Troche sie u nas na budowie dzieje .Cały czas działają stolarze i oznajmili mi ,że za trzy godziny nastąpi wreszcie KONIec STOLARKI.Ze schodów jestem zadowolona ,trochę może mniej z bielenia podłogi w jednym pokoju ,ale inaczej już nie będzie,bo to niestety nie są dechy tylko parkiet i bejcy białej jest momentami więcej niż być powinno.Ale można przyznać ,że ogólnie efekt mnie zadowala.

namówiłam mojego N i będę jechała do Łodzi,to w końcu tylko 300 km 8) , w wiadomym celu,zadzwoniłam,obgadałam wszystko i czekam na tel. z salonu.. wszystko dzięki Tobie, także sama widzisz nie możesz mnie teraz opuścić... szkoda że nie mieszkamy bliżej, zamiast tych wszystkich speców od gadania zaprosiłabym Ciebie i przy buteleczce, a może nie jednej dobrego winka komin zostałby rozpracowany, a tak bidna sama muszę zapijać te swoje wszystkie dylematy i problemy

:oops: :oops: :oops: :oops:

po tej budowie chyba będę musiała chodzić na spotkania AA, nie obrażając nikogo oczywiście.... :)

trzymaj się cieplutko, do następnego...

dejzi jak już będziesz w Łodzi w tym salonie to skontaktuj się koniecznie z p.Agnieszka Pujan .Jak będziesz chciała jej nr.tel to podam Ci na priv.Kobitka kompetentna,doradzi i dopilnuje ,aby wszystko doszło na czas. A jeżeli chodzi o takie miłe obgadanie problemów budowlanych to ja się piszę jak najbardziej .Co tam ,do Lublina ,to żabi skok przecież ,niech no tylko zrobi się wreszcie wiosna ,bo u nas znowu zawitała zima :cry:

Tkaninę obiciowa już zamówiłam .Jest już w obróbce :D :D Wybrałam nr1.Przemawaiło za tym trochę argumentów

- jest ładna :D

- jest to obicie na krzesła,wiec nie chciałabym tego co rusz prac ,jak mi się ktoś usadzi np. w farbujących dżinsach :lol: tym bardziej ,że jadalnia będzie użytkowana permanentnie ,a nie od wielkiego dzwona

-kolory ,a raczej wielorakość kolorów w związku z czym łatwiej i będzie dobrać całą resztę ,co do której jeszcze nie jestem na stówę pewna. Chciałabym jeszcze jakiegos "uszaka " ubrać jeszcze w sukienkę z tego samego ,a wypoczynek i zasilony w jednym kolorze.Ale koncepcja może się jeszcze zmienić i to kilka razy. A tera ze spraw niebudowlanych Cały tydzień żyliśmy wyjazdem mojej córki na Mistrzostwa Polski w tańcu do Siedlec .Wszystko kręciło się wokół tego .Ciągłe próby ,a wozimy ja na balet 30km,więc kilka razy dziennie to jest poświęcenie,ale czego to si.e nie robi dla dzieci.Najwięcej umęczony to jest M,bo ja z pracy tak nie mogę sobie na zawołanie wyskakiwać . Teraz pozostaje nam tylko trzymać kciuki ,aby im się powiodło.

Dzieki za kciuki Madziu.Przydadzą się ,bo córka będzie miała solówkę w kategorii balet .Na miejsce nie liczę ,bo przyjeżdża na te mistrzostwa młodzież z całej Polski,doskonale przygotowana,a córka dopiero od niedawna zaczęła ćwiczyć na pointach i boje się ,ze by sobie nogi nie skręciła :lol: :lol: Zartuje oczywicie.Wozimy ja juz od czterech ,czy nawet pieciu lat na zajecia przy Koninskim domu kultury.Sa to zajecia baletowe z elementami akrobatyki ,ale dzieci tańczą również jazz.Córka teraz będzie w swojej kategorii wiekowej występować w tzw.miniformnacji i oprocz tego w niedziele będzie miała jeszcze tę swoją solówkę .Konin ma tradycje ,jeżeli chodzi o taniec .Co roku odbywa się tutaj prestiżowa impreza -Międzynarodowy festiwal piosenki i tańca .Na pewno o tym słyszałaś.A nasze dzieci zdobywają wysokie miejsca i wyróżnienia.

Też już zapomniałam...... o tej Twojej wannie :lol: ... Saskja płytę wymienia, też od grudnia chyba :-? ...

Do tych krzesełek może pomyśl o kawałku materiału więcej na poduchę jakąś...na uszaku dasz gładką poduchę w kolorze wypoczynku i będzie git :D

Gratuluję zakończenia bądź co bądź długiego etapu...

a obudowę wanny już masz?... bo nie pamiętam :-?