Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 9,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

hej właśnie oglądałam Twój dziennik, Beauty. Gratuluję finiszowania i dbałości o szczegóły. Nic dziwnego że tyle odwiedzin w tym dzienniku. Przypominasz każdemu, żeby wybierać starannie, że warto :-) Piękne krzesła i balustrada. Też podobają mi się okna ze sztywnym lambrekinem, czy jak to się zwie...

A za wannę oddadzą kasę?

Gratuluję ślicznej córki co umie szpagat! :-)

Sama bym się wprowadziła do Twojego Dworu z niecierpliwości, kiedy to wreszcie będzie! Żyć w powybieranym wnętrzu, takim nowym, to jakby siebie odnowić... :-)

Hej Flawio! Dzięki za odwiedzinki.Jestem na etapie dogrywania tych szczególików,co z jednej strony bardzo lubię ,ale niestety jestem ograniczona budżetem ,co mnie strasznie wkurza. Ale tak sobie myślę ,że ,że zakupy tych pierdółek tak niesamowicie cieszą ,że może lepiej je rozciągnąć w czasie ,żeby dłużej cieszyły. :lol: Powolutku wnętrza nabierają charakteru prawdziwego domu,w sobotę zawieszamy kibelek i umywalkę , w niektórych pomszczeniach oświetlenie ,baterie itp.

Podglądałam U ciebie ,ze w dalszym ciągu borykasz się z papierologią .Nas to trochę ominęło .Zleciliśmy to wszystko Pani (nota bene pracującej w nadzorze budowlanym )i poszło jak z płatka. też trzeba było mieć jakieś ponadstandardowe dokumenty ze względu na bliskość kopalni ,ale jakoś przez to przebrnęliśmy.Tego i Tobie życzę ,a później to już ruszysz z kopyta. :wink:

Za tę nieszczęsna wannę kasy nie wrócą ,bo usterka pierwotna nie była z winy firmy ,tylko uszkodził ją kamieniarz montujący blat pod wannę.Na swój koszt zobowiązał się wymienić skorupę ,a ta druga usterka ,to już wyniknęła z samego transportu.Wiec tez muszą to naprawić .Na razie ani widu ,ani słychu .Jutro termin tygodnia mija .Zobaczymy ,czy się ktoś odezwie.

ja wolałabym czarno - białe :roll: ale to też zależy od wystroju pokoju...

Powiem Ci Amtlo ,że właściwe to obydwa te zdjęcia pasują.Wnętrza zaplanowane są w szarościach ,ale ten piaseczek w kolorze pasowałby również do podłogi .Poczekam na wizualizacje z podjęciem ostatecznej decyzji

kartoniki przygotowane :wink: :wink: :wink:

miło czytać że wszystkie puzzle zaczynają układać cię w całość i zbliżają do przeprowadzki :D

Zu ,powoli zaczynam kompletować zestaw kartonów. :D Powoli spływają zamówione przeze mnie zabawki,aż już m zaczyna się łapać a głowę ,czy nasz budżet to wytrzyma :D

kartoniki przygotowane :wink: :wink: :wink:

miło czytać że wszystkie puzzle zaczynają układać cię w całość i zbliżają do przeprowadzki :D

Zu ,powoli zaczynam kompletować zestaw kartonów. :D Powoli spływają zamówione przeze mnie zabawki,aż już m zaczyna się łapać a głowę ,czy nasz budżet to wytrzyma :D

z obserwacji wiem że budżet potrafi być elastyczny :wink:

mam nadzieję że pochwalisz się zabawkami :wink:

Gość Flawia
a jak wygląda u was sprawa herbu? Może już pisałaś ale tyle tu stron i może akurat tej nie czytałam. Widziałam że Sajdak może mieć ten sam herb co moje nazwisko :-) Skoro ma się dworek a nieherbowi robią inicjały.. Tzn ja wcale nic nie wiem o tym, żebym miała faktycznie herby. Ale może nikt mi nie powiedział? :-) Po prostu jest lista nazwisk i przypisanych im herbów. Znajdując na tej liście kilka nazwisk ze swojego drzewa genealogicznego to misie nawet ten obecny herb powtarza :-)

Jak mam być szczera... mam :roll: ?????... to wcale nie widzi mi się ten "fiulet" do tych kfiotków. Chiba, że cuś nie tak z moim monitorem :-?

Tak ,jak pisałam ,na zdjęciu on faktycznie wygląda na FIULET,w rzeczywistości jest bardziej stonowany ,ale myślę ,ze będę szukać koloru jeszcze bardziej przytłumionego ,brudnego.Albo pójdę w jeszcze inny.

Chciałabym się przywitać - oglądam Twój dziennik od wielu tygodni i zainpirowana zaczęłam nawet skrobać swój :oops: Masz wspaniały styl w tym co robisz - super gratulacje!!

PS. chyba rzeczywiście ten fiolet nie pasuje.... (ale planuję ściągnąć od Ciebie boazerię do łazienki :):):)

Miło mi Majkunia ,że się ujawniłaś :D Im jest nas więcej ,tym weselej!!Ciekawa jestem Twojego domku .Gdzie szukać dziennika?

a jak wygląda u was sprawa herbu? Może już pisałaś ale tyle tu stron i może akurat tej nie czytałam. Widziałam że Sajdak może mieć ten sam herb co moje nazwisko :-) Skoro ma się dworek a nieherbowi robią inicjały.. Tzn ja wcale nic nie wiem o tym, żebym miała faktycznie herby. Ale może nikt mi nie powiedział? :-) Po prostu jest lista nazwisk i przypisanych im herbów. Znajdując na tej liście kilka nazwisk ze swojego drzewa genealogicznego to misie nawet ten obecny herb powtarza :-)

Ja jestem z tych nieherbowych :lol: Z tego ,co wiem ,to ludzie w obecnych dworkach kupują sobie na bazarach stare fotografie" przodków" :lol: :lol: :lol: Więc kto wie...

Gość Flawia
hm, herb to takie logo graficzne gospodarstwa domowego, rodziny. To może być płaskorzeźba - akcent architektoniczny. Kupowanie zdjęć czy portretów przodków wogóle mi nie przyszło do głowy w związku z herbami :-) Ale owszem, pomyślałam, że stylowe domostwo powinno unikać fototapet i mieć obrazy na ścianach. Kiedyś malowałam bardzo ładne obrazy... A ramy mogą być zupełnie dzisiejsze, bardzo mi się podobają ramy tapicerowane tym samym materiałem co zasłony okienne... :-) Polecam pooglądanie sobie malowideł na allegro, prawie wszystkie mi się bardzo podobają... Mogę Ci zrobić, Beauty, malowidło z tematem kwiatów z poduszek krzeseł :-) do kompletu :-) Albo lepiej, żeby Twoja córka namalowała coś takiego, będzie rodzinna pamiątka jej rozlicznych talentów :-)