Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 9,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Beauty - pięknie będziesz mieszkać. Szczerze gratuluję. Bardzo mi się podoba. Twój dziennik i komentarze chyba najczęściej podczytuję, bo jestem ciekawa, co się nowego u Ciebie dzieje. Mam nadzieję, że tym razem z wanną będzie wszystko OK!.

Pozdrawiam ciepło

Ania

Powrót do góry

AniuDzięki za pochwały.Bardzo żałuję ,że nie założyłaś dziennika ,bo przy okazji przeglądania wnętrz trafiłam na Twoje ,które są nietuzinkowe-absolutnie :D Są to tylko skrawki ,ale już można się zorientować ,w niesamowitym wyczuciu smaku Inwestorki.Załóż chociaż galerię,plizzzz

Beauty, a gdzie są zdjęcia?

Moniu na razie nie ma co fotografować ,dzisiaj prace odbywały się na zewnątrz.Pan P.zagruntował portyk od ogrodu,przygotował posadzkę balkonową do izolacji i zrobił stopień.Pojawił się też kowal,który zmierzył balkon ,zaplanował kotwy do wbicia i dojedzie we wtorek ,aby je zamontować.W sobotę muszę obejrzeć płytki balkonowe i prawdopodobnie muszę je już kupić.A jutro przymierzamy się do przyklejania tapet.Taki to oto mam plan ,kolejność w każdej chwili może ulec zmianie. :lol:

Beatko nie mam czasu na dziennik :roll: , poza tym nie lubię dużo pisać :wink: Jest mi naprawdę bardzo miło, że podoba Ci się u mnie. Zawsze chciałam mieć taki dom, dworek jak Twój, ale okoliczności i usytuowanie działki nie pozwoliły...Dlatego lubię obserwować coś, co tak naprawdę zrobiłabym u siebie, gdybym mogła. Oprócz Ciebie, jeszcze jedna forumowiczka ma dom, który spełniłby moje marzenia 8) Trzymam kciuki - żeby Tobie i Twoim bliskim wszystko się udało i żebyście byli szczęśliwi w tak klimatycznym i naprawdę wyjątkowym Domu.

pozdrawiam

Ania

ale super że już zaraz te wielkie sprzątanie! Chyba jacyś znajomi będą wam w tym pomagać? Wprowadzicie się po zawieszeniu firan czy przed ? :-)

Co Ty sama nie dałabym rady :D Mam dwie panie sprzątające,które już się nie mogą doczekać :D Zwlekam jeszcze trochę ,ponieważ nie mam jeszcze pstryczków na parterze ,no i jeszcze stolarze trochę pobrudzą montując drzwi w kuchni.Ale okna to już zaczniemy w poniedziałek.Firany i zasłony to będzie jedna z ostatnich rzeczy ,które kupię.Najpierw trochę pomieszkam i oswoję się z kolorami ,łatwiej będzie coś wtedy wybrać .W tej chwili mam za dużo pomysłów ,które błądzą w mojej głowie ,a kiedy wydaje mi się ,ze już jestem zdecydowana ,to się wycofuję twierdząc ,że to kiczowate .

Beatko nie mam czasu na dziennik :roll: , poza tym nie lubię dużo pisać :wink: Jest mi naprawdę bardzo miło, że podoba Ci się u mnie. Zawsze chciałam mieć taki dom, dworek jak Twój, ale okoliczności i usytuowanie działki nie pozwoliły...Dlatego lubię obserwować coś, co tak naprawdę zrobiłabym u siebie, gdybym mogła. Oprócz Ciebie, jeszcze jedna forumowiczka ma dom, który spełniłby moje marzenia 8) Trzymam kciuki - żeby Tobie i Twoim bliskim wszystko się udało i żebyście byli szczęśliwi w tak klimatycznym i naprawdę wyjątkowym Domu.

pozdrawiam

Ania

Ja też specjalnie nie lubię się wypisywać ,wolałabym spotkać się i pogadać.Nawet nie raz się zastanawiam ,czy czytający rozumieją o co mi chodzi :lol: :lol: Wydaje mi się ,ze więcej myślę ,niż piszę i zdania mogą być przez to niezrozumiałe :lol: :lol: Czasu tez nie mam ,ale forum uzależnia ,nie da się tego ukryć i w każdej wolnej chwili biegnę do kompa ,by sprawdzić ,co u moich ulubieńców słychać .Jest to poniekąd forma rozrywki ,ale tez muszę przyznać ,że parę rzeczy podpatrzyłam i uniknęłam błędów ,które inni popełnili.Ja Tobie również życzę wszystkiego naj ,naj i pozdrawiam bardzo serdecznie.

My też powoli działamy do przodu, ale gdzie nam do takiego etapu, jak u Ciebie :roll: :roll: :roll: :lol: :lol: :lol:

Moniu zobaczysz jak szybciutko osiągniecie ten sam etap ,co my.Jak już będziesz miała okienka ,to pójdzie jak z płatka .Zresztą nawet one będą mobilizowały do dalszego działania ,z racji chociażby bezpieczeństwa.

...forum uzależnia ,nie da się tego ukryć i w każdej wolnej chwili biegnę do kompa, by sprawdzić, co u moich ulubieńców słychać .Jest to poniekąd forma rozrywki ,ale tez muszę przyznać ,że parę rzeczy podpatrzyłam i uniknęłam błędów, które inni popełnili.

Mam to samo :lol: :lol: :lol:

W swoim domu nie zrobiłabym wielu rzeczy, gdybym wcześniej nie przeczytała o nich na forum (rekuperacja, GWC, odkurzacz cent. itp) 8)

Pozdrawiam

Ania

Gość Flawia

a ja dalej przeciwna rekuperacji i GWC, wg mnie to dobre dla pracodawców, biur... Ale też chcę odkurzacz centralny z opcją "osobna rura w każdym pokoju". Tylko nie rozumiem kiedy trzeba separator brudów, a kiedy nie. :-)

Był u mnie w biurze Pan od instalacji domów inteligentnych. Dowiedziałam się kilka nowych rzeczy. Np że pompa ładująca ciepłą wodę do kranu może zacząć działać w momencie otwarcia drzwi do łazienki. Że w czasie otwarcia okna grzejnik się zamyka. Zasłonki będą mi się same zasuwać o określonej w programatorze porze :-) Jeszcze zastanawiam się, czy jest możliwe, żeby czujnik ruchu który wykryje że podjeżdżam do bramy, otwierający bramę, rozpoznawał, że to moje albo męża auto, np za pomocą nadajnika zamontowanego w naszych autach :-)

Flawia napisał:

Był u mnie w biurze Pan od instalacji domów inteligentnych. Dowiedziałam się kilka nowych rzeczy. Np że pompa ładująca ciepłą wodę do kranu może zacząć działać w momencie otwarcia drzwi do łazienki. Że w czasie otwarcia okna grzejnik się zamyka. Zasłonki będą mi się same zasuwać o określonej w programatorze porze Jeszcze zastanawiam się, czy jest możliwe, żeby czujnik ruchu który wykryje że podjeżdżam do bramy, otwierający bramę, rozpoznawał, że to moje albo męża auto, np za pomocą nadajnika zamontowanego w naszych autach

Tylko nie daj Boże ,jak coś w tym systemie nawali Jakoś boje się tej automatyki wszędzie i chyba nawet nie chciałabym zapalania światła na klaśnięcie Nie ma to ,jak pogłaskanie pstryczka Zawsze jak jestem w Wiedniu ,to odwiedzam osiedle domków pokazowych.Tam można się napatrzeć na cudeńka techniki!!Ale te wszystkie rozwiązania jakoś pasują mi do brył nowoczesnych a nie do dworków

Był u mnie w biurze Pan od instalacji domów inteligentnych. Dowiedziałam się kilka nowych rzeczy. Np że pompa ładująca ciepłą wodę do kranu może zacząć działać w momencie otwarcia drzwi do łazienki. Że w czasie otwarcia okna grzejnik się zamyka. Zasłonki będą mi się same zasuwać o określonej w programatorze porze :-) Jeszcze zastanawiam się, czy jest możliwe, żeby czujnik ruchu który wykryje że podjeżdżam do bramy, otwierający bramę, rozpoznawał, że to moje albo męża auto, np za pomocą nadajnika zamontowanego w naszych autach :-)

Tylko nie daj Boże ,jak coś w tym systemie nawali Jakoś boje się tej automatyki wszędzie i chyba nawet nie chciałabym zapalania światła na klaśnięcie Nie ma to ,jak pogłaskanie pstryczka Zawsze jak jestem w Wiedniu ,to odwiedzam osiedle domków pokazowych.Tam można się napatrzeć na cudeńka techniki!!Ale te wszystkie rozwiązania jakoś pasują mi do brył nowoczesnych a nie do dworków

Hej Beauty!

Kilka dni mnie u Ciebie nie było, a tu kolejne zmiany i wszystko pięknie wygląda!!!

W tym tarasie też jestem juz od jakiegoś czasu zakochana :wink: :lol:

Pozdrawiam!

U mnie się dzieje ,ale Wy to dopiero galopujecie :o :o Może się jeszcze okazać ,że szybciej się wyprowadzicie od nas .A co do płyt tarasowych ,to muszę się zorientować w cenie .Tanie to na pewno nie będą.