Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam, byłam :D .... zaległości nie nadrobię :roll: ...

Pozdrawiam serdecznie :p :p :p

Wyobrażam sobie jaka jesteś padnięta ,po przeoraniu taaaaakiego kawała pola.Jestem pełna uznania dla Ciebie ,tylko mi w jakieś wibracje nie wpadnij po ujeżdżaniu Ciapka :lol: :lol:

No poskikałam sobie troszkę :roll: , ale to akurat jedna z przyjemniejszych i mniej męczących prac :wink: ... fotel dobrze amortyzowany i.... wspomaganie kierownicy 8) 8) 8)

zdjęcie zdjęcia już jest????? :roll: ... idę sprawdzić :-?

• Odpowiedzi 9,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Już tapeta Kasiu nie wchodzi w grę,bo już całość jest pomalowana ,a z tego co wiem raczej nie powinno się kłaść tapet na farby.Chodzi mi o zasłony i tapicerkę na kanapach.Jeden fotel na pewno będzie obity tkaniną taką sama jak krzesła a reszta? nie wiem :cry: Może faktycznie pójść w jasne kolory?

A tak pomyślałam bo wspomniałaś o ścianie bakłażanowej.

Co do dodatków do dobrze jest trzymać sie jednej palety kolorystycznej ale niekoniecznie w tych samych wzorach. Tzn np na zasłonach mogą byc pasy, na krzesłach kwiaty a na fotelach krata , jak maja ten sam zestaw barw to pieknie sie uzupełniaja

Zaraz dziewczynki będą jakieś zdjęcia .Jestem objedzona po mamusinym obiadku ,nie mogę się ruszyć,ale na działkę pstryknąć zdjęcia pognałam :lol: :lol: :lol:

Zastanawiałam się Kasiu nad tymi kolorami i mogłoby być coś takiego ewentualnie?

http://www.aranzer.com.pl/img/kol/Kimono_01.jpg

lub jakieś opalizujące tafty w ciemniejszym od ściany kolorze

Zaraz dziewczynki będą jakieś zdjęcia .Jestem objedzona po mamusinym obiadku ,nie mogę się ruszyć,ale na działkę pstryknąć zdjęcia pognałam :lol: :lol: :lol:

Zastanawiałam się Kasiu nad tymi kolorami i mogłoby być coś takiego ewentualnie?

dobry kierunek :D

dobry kierunek :D

tylko ,czy te kolorki będą pasowały do mojej kawy z mlekiem? :D I teraz ,jak to dobrać ,pasy na zasłony? a kwiaty na wypoczynek i pasy na fotel ,czy w jakiejś innej konfiguracji?

Byłoby najlepiej aby kolor ze ściany występował na tkaninie i tym musisz sie kierować. czyli bierzesz próbkę koloru ściany i do sklepu. W dobrych sklepach z tkaninami wybiera sie je z tzw rodzin, czyli mamy jedną kolorystykę i rózne desenie, przeważnie razem spięte aby dopasowac je do pomieszczenia

Witaj Aniu ,dawno się nie odzywałaś .Ciekawa jestem ,cu u Ciebie .Jak tam prace postępują?

Prace postępują szybko, po dosyć ciężkim starcie, bo trzeba było sporo przygotować przed rozpoczęciem prac glazurniczych i kamieniarskich. Zdecydowaliśmy się na większość baterii podtynkowych i brodziki w prysznicach wyłożone mozaiką kamienną, wiec rozmierzeanie wszystkiego i montaż baterii podtynkowych, kupno odpowiednich klejów itd. trochę zajęło na starcie, ale teraz już idzie dosyć sprawnie.

Ale co tam ja - u Ciebie to dopiero wyniki! Już tak wszystko nabrało wyrazu.

Co do wyboru kolorystyki, to trudno doradzać ze zdjęć. Z doświadczenia wiem, że aparat bardzo zafałszowuje kolory. Poza tym, szczerze mówiąc ja o wszystko pytam mojego architekta lub podglądam klasyczne rozwiązania. Jeżeli chodzi o mnie, to zaproponowana przez Ciebie paleta jest fajna, ale jak dla mnie zbyt krzykliwa. zostawiłabym paski na leżance, reszta w jednolitych kolorach, ewentualnie wzór na fakturze materiału na poduchach.

Byłoby najlepiej aby kolor ze ściany występował na tkaninie i tym musisz sie kierować. czyli bierzesz próbkę koloru ściany i do sklepu. W dobrych sklepach z tkaninami wybiera sie je z tzw rodzin, czyli mamy jedną kolorystykę i rózne desenie, przeważnie razem spięte aby dopasowac je do pomieszczenia

Dziękuję Kasiu ,chyba tak zrobię.Za dużo mam obecnie spraw na głowię związanych z budową ,a do tego jeszcze praca i nie mam się nawet kiedy wybrać do tych lepszych sklepów .Dla mnie to wyprawa na cały dzień .Myślę ,że po świętach zacznę się tym bliżej interesować .Podobają mi się tez tafty lekko opalizujące .Takie jak na tym zdjęciu

http://decoratorium.blox.pl/resource/ma2.jpg

Jaki sklepy byś poleciła?

Hej Beauty!

Kilka dni mnie u Ciebie nie było, a tu kolejne zmiany i wszystko pięknie wygląda!!!

W tym tarasie też jestem juz od jakiegoś czasu zakochana :wink: :lol:

Pozdrawiam!

U mnie się dzieje ,ale Wy to dopiero galopujecie :o :o Może się jeszcze okazać ,że szybciej się wyprowadzicie od nas .A co do płyt tarasowych ,to muszę się zorientować w cenie .Tanie to na pewno nie będą.

Spoko beauty :wink: U Was śliczny, przytulny, wykończony domek, a u nas plac budowy i boju, więc jeszcze troche na zejdzie :lol:

Te płytki na taras są po 115 zł/m2 . I mają w sprzedaży takie specjalne na schody :)

U mnie na taras ze schodkami potrzebuję 55 m2 :o A na frontowe wejście 15m2 co oczywiście daje 70m2 i niezłą sumkę :-? do tego klej elastyczny na ta powierzchnię będzie kosztował ok 500zł :o

Dobrze że robocizna gratis ( mój tata się tym zajmie :D ).... Ale i tak musze poszukać czegoś chociaż ciut poniżej 100zł m2 :-?

Jak coś wypatrzysz kochanan to pisz :wink: :D

Tapety bardzo fajnie wyglądają! :)

Pozdrowionka :wink:

Dziękuję Kasiu ,chyba tak zrobię.Za dużo mam obecnie spraw na głowię związanych z budową ,a do tego jeszcze praca i nie mam się nawet kiedy wybrać do tych lepszych sklepów .Dla mnie to wyprawa na cały dzień .Myślę ,że po świętach zacznę się tym bliżej interesować .Podobają mi się tez tafty lekko opalizujące .Takie jak na tym zdjęciu

o tak to bym mogla mieszkac :D

lubie, bardzo lubie 8) :D

Hej Beauty!

Kilka dni mnie u Ciebie nie było, a tu kolejne zmiany i wszystko pięknie wygląda!!!

W tym tarasie też jestem juz od jakiegoś czasu zakochana :wink: :lol:

Pozdrawiam!

U mnie się dzieje ,ale Wy to dopiero galopujecie :o :o Może się jeszcze okazać ,że szybciej się wyprowadzicie od nas .A co do płyt tarasowych ,to muszę się zorientować w cenie .Tanie to na pewno nie będą.

Spoko beauty :wink: U Was śliczny, przytulny, wykończony domek, a u nas plac budowy i boju, więc jeszcze troche na zejdzie :lol:

Te płytki na taras są po 115 zł/m2 . I mają w sprzedaży takie specjalne na schody :)

U mnie na taras ze schodkami potrzebuję 55 m2 :o A na frontowe wejście 15m2 co oczywiście daje 70m2 i niezłą sumkę :-? do tego klej elastyczny na ta powierzchnię będzie kosztował ok 500zł :o

Dobrze że robocizna gratis ( mój tata się tym zajmie :D ).... Ale i tak musze poszukać czegoś chociaż ciut poniżej 100zł m2 :-?

Jak coś wypatrzysz kochanan to pisz :wink: :D

Tapety bardzo fajnie wyglądają! :)

Pozdrowionka :wink:

Karola ,ucieszyłaś mnie tą ceną ,bo spodziewałam się wyższej :D Mąż dzisiaj zajrzy do Libetu i wszystkiego się dowie ,.Od tych informacji uzależnione jest wylewanie tarasu .Z tego co wyczytałam na stronce ,to one mają ok.4cm grubości.fajnie masz,ze ktoś z rodziny może Ci pomoc .My za wszystko musimy słono becalować :cry:

Ja mam taki sklep w okolicy :wink:

Cze !!! ja też już kce być na takim etapie :roll:

Cze Kamol ! mam nadzieję ,że my o tym samym sklepie myślimy......z tkaninami? :lol: :lol: A co do wykończeniówki ,to Ty się tak za bardzo nie śpiesz!1 teraz to masz cudownie ,wchodzi ekipa po ekipie ,widać jak wszystkiego przybywa.Różniej to jest naprawdę wykańczalnik ,nie spanie po nocach ,stany depresyjne itp.. :lol:

o tak to bym mogla mieszkac :D

lubie, bardzo lubie 8) :D

To też są moje klimaty! :D