Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 9,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Pisała mi ostatnio jedna Sajdaczka cenę balustrady, ale nie była wysoka (nie pamietam jaka, ale nie zaszokowało mnie jakoś zbytnio).

Wyobraź sobie ,ze mnie powiedział 7tys:jawdrop:Jak dla mnie jest to cena z kosmosu.Przecież ta balustrada nie jest jakaś specjalnie ozdobna.W takim układzie nie mogę sobie wyobrazić ceny za bramę.Musze poszukać innego wykonawcy.A głowice i bazy cudne!!!!Myślę tylko Moniu ,kiedy je zamontowac ,poniewaz t płyty na taras mają miec gruboścć4cm i moze jak się je założy po zamontowaniu baz ,to za mocno przykryją te podstawę A może tę bazę zamówić z podstawą odpowiednio wyższą??

Nie wiem, czy zrobią wyższą podstawę, ale wydaje mi się, ze nie powinno być kłopotu, skoro średnicę też mi zrobili nietypową ;) Ja bym montowała przed obłożeniem kamieniem, bo później ładniej obrobicie dookoła. Cieszę się, że moje Ci się podobają ;) Zamów od razu z przecięciem, bo koszt zaledwie kilka zł, a nie masz ryzyka, jak przy osobistym przecinaniu, że coś nie odpadnie.

Wyobraź sobie ,ze mnie powiedział 7tys:jawdrop:Jak dla mnie jest to cena z kosmosu.Przecież ta balustrada nie jest jakaś specjalnie ozdobna.W takim układzie nie mogę sobie wyobrazić ceny za bramę.Musze poszukać innego wykonawcy.A głowice i bazy cudne!!!!Myślę tylko Moniu ,kiedy je zamontowac ,poniewaz t płyty na taras mają miec gruboścć4cm i moze jak się je założy po zamontowaniu baz ,to za mocno przykryją te podstawę A może tę bazę zamówić z podstawą odpowiednio wyższą??

Witaj Beatko,

Cena kosmos, widocznie dom się Panu wykonawcy podobał ... chociaż trudno mi się odnieść inaczej niż do mojego ogrodzenia - mój wykonawca ogrodzenia kutego "życzy" 350 zł.mb na gotowo z zamontowaniem, grotami i szczałami, ocynkiem i proszkiem, wysokość jakieś 1,8 m. Jeżeli chcesz to prześlę Ci namiar, możesz zawsze poprosić o wycenę. Widziałam jego balustradki przygotowane do rezydencji Włocha, naprawdę bardzo ładne, ale nie wiem ile to cudo mogło kosztować.

pozdrawiam,

Te eurofirany to przegiecie lekkie, nie?

Małgos ,ja już sama nie wiem ,czy to jest dużo ,czy mało.:(Biorąc pod uwage ogolnie ceny za usługi przy wykończeniowce ,to chyba mnie już nic nie jest w stanie zdziwić.Wyliczylam ,ze chocby kup[ić materiał nawet nie ten droższy ,jak chcialam ,tylko taki po 4 dychy ,to potrzebuję na okno ok 7m,co daje 280zł ,reszta to szyna ,uszycie ,dodatki typu flizelina do usztywnienia lambrekina,to może i tak by wyszło.Sama już nie wiem

Ja bym montowała przed obłożeniem kamieniem, bo później ładniej obrobicie dookoła. .

Ja bym chyba jednak najpierw obłożyła taras.Można zamontować same głowice,a bazy później .Przyklei się je do kamienia i spokój z wycinaniem .Potem okaże się znowu ,ze wyjdą nierówności przy obróbce kamienia .Może inna sytuacja jest wtedy ,kiedy na tarasie będą płytki o mniejszej grubości?

Witaj Beatko,

Cena kosmos, widocznie dom się Panu wykonawcy podobał ... chociaż trudno mi się odnieść inaczej niż do mojego ogrodzenia - mój wykonawca ogrodzenia kutego "życzy" 350 zł.mb na gotowo z zamontowaniem, grotami i szczałami, ocynkiem i proszkiem, wysokość jakieś 1,8 m. Jeżeli chcesz to prześlę Ci namiar, możesz zawsze poprosić o wycenę. Widziałam jego balustradki przygotowane do rezydencji Włocha, naprawdę bardzo ładne, ale nie wiem ile to cudo mogło kosztować.

pozdrawiam,

Wydaje mi się ,że ta cena jest naprawdę "nie z tej ziemi" ,czyli kosmiczna.Za tralki zapłacilismy niecałe 2 tys ,a tu za 9m prostej balustrady aż tyle?przesadził i to sporo.Dlatego ,Aniu ,jeśli możesz ,to podeślij mi ,proszę ,namiary na tego Twojego wykonawce .Zobaczymy co on mi odpowie? Będę tez jeszcze szukać w okolicy., w koncu nie jest to bardzo pilna sprawa.M probuje naklonic mnie do zmiany wzoru , bo on chciałby mieć to już z głowy ,.ale nie ustąpię ,chyba ,że ceny podane przez kilku kowali będą się pokrywać.

Wydaje mi się ,że ta cena jest naprawdę "nie z tej ziemi" ,czyli kosmiczna.Za tralki zapłacilismy niecałe 2 tys ,a tu za 9m prostej balustrady aż tyle?przesadził i to sporo.Dlatego ,Aniu ,jeśli możesz ,to podeślij mi ,proszę ,namiary na tego Twojego wykonawce .Zobaczymy co on mi odpowie? Będę tez jeszcze szukać w okolicy., w koncu nie jest to bardzo pilna sprawa.M probuje naklonic mnie do zmiany wzoru , bo on chciałby mieć to już z głowy ,.ale nie ustąpię ,chyba ,że ceny podane przez kilku kowali będą się pokrywać.

Wysyłam na priv

Beatko, wyceniałaś już Liebet na tarasy? Ja mam ofertę 170 zł/m2 "na gotowo", czyli wszystko po stronie wykonawcy. Przy moim metrażu tarasów wychodzi spora sumka, ale nie mam jeszcze konkurencyjnych ofert. Jak wychodzi cenowo kostka granitowa? Moja ekipa ogrodzeniowo - brukarska ma wejść na początku maja, więc muszę szybko rozpoznać temat :-) pozdrawiam,

Beatko, strasznie się cieszę, że tak dużo już macie zrobione, codziennie zaglądam, tylko jakoś z tym pisaniem mi nie idzie... Czekam z niecierpliwością na zdjęcia ;-) Mam pytanie odnośnie przyłącza energ. Ile Cię kosztowało przyłączenie od skrzynki do domu razem z wykopem i uzg. tzn. aż po sam licznik????