Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Beatko, strasznie się cieszę, że tak dużo już macie zrobione, codziennie zaglądam, tylko jakoś z tym pisaniem mi nie idzie... Czekam z niecierpliwością na zdjęcia ;-) Mam pytanie odnośnie przyłącza energ. Ile Cię kosztowało przyłączenie od skrzynki do domu razem z wykopem i uzg. tzn. aż po sam licznik????

Wszelki duch Pana Boga chwali!!!Wreszcie zzzzzzzżeś się pokazała dziewczyno ,bo już myślałam ,że Ci zablokowało klawiaturę?

Jeżeli chodzi o te usługi ,to akurat nie bardzo pamietam ,jakie to były kwoty,a nie zapisałam niestety.M twierdzi ,że za wykop płaciliśmy ok7zł za m.skrzynka kosztowała chyba 1700.Ale nie jestem tego na 100% pewna

• Odpowiedzi 9,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dokładnie ta samiutka!!:cool:Wysłałam zapytanie jeszcze do paru przypadkowych kowali ,i dostałam jak na razie dwie odpowiedzi.Jeden z nich wycenił tę balustradę licząc 750zł za m bieżący ,a drugi -500zl .Ten drugi jest z okolic Przasnysza i tak naprawdę to nie wiem ,czy bylby skłonny do mnie dojechac .Może jutro do niego przedzwonię

Będzie ,oj będzie .Nie zważam już na parę niedoróbek ,które muszą być jeszcze poprawione. Niektórych nie zauważam(staram się ) ,wiele mnie wnerwia,ale w końcu machnęłam na to ręką . Dzisiaj dojechały płytki balkonowe ,to zwiał mi Pan P ,który u znajomych nocą będzie malował aptekę ,a w dzień będzie chłopisko spało .Ale to jego wybór ,później to już będzie te płytki układał z drabiny ,bo ja go już do domu

nie wpuszczę .Sądzę ,ze przez dłuższy czas będę miała jeszcze alergie na majstrów.

Edytowane przez Beauty

Oj jessi ,! Nie raz zastanawiam się , czym kierują się majstrzy windując taką wysoką cenę ?Czy chcą się klienta pozbyć ,czy sadzą ,ze klient połknie haczyk i zapłaci? A z ta przeprowadzką ,to takie mam trochę mieszane uczucia .-chciałabym i boje się.Najbardziej cieszy mnie .,ze użeranie z majstrami powoli się kończy .Tylko nie wiem ,jak to przeżyje Mój M ,bo on akurat negocjacje i utarczki z majstrami.....lubi;)zycze Tobie dobrej pogody ,aby mury pięły się do góry i szybciutkiej przeprowadzki do swojego benka.Zobaczysz jak to szybko pójdzie.

Oj jessi ,! Nie raz zastanawiam się , czym kierują się majstrzy windując taką wysoką cenę ?Czy chcą się klienta pozbyć ,czy sadzą ,ze klient połknie haczyk i zapłaci? A z ta przeprowadzką ,to takie mam trochę mieszane uczucia .-chciałabym i boje się.Najbardziej cieszy mnie .,ze użeranie z majstrami powoli się kończy .Tylko nie wiem ,jak to przeżyje Mój M ,bo on akurat negocjacje i utarczki z majstrami.....lubi;)zycze Tobie dobrej pogody ,aby mury pięły się do góry i szybciutkiej przeprowadzki do swojego benka.Zobaczysz jak to szybko pójdzie.

wiesz tezmi się zadaje że oni specjalnie tak podnoszą te ceny :mad:

I tego Ci zazdroszczę że juz masz za sobą tyle rzeczy a przede wszystkim majstrów i innych ludzików :wiggle:i nie musisz się już głowic martwic co ,gdzie i kiedy trzeba zrobic ,teraz zostało Ci niewiele pracy w domku bo domek juz tak pięknie wyglada że nic tylko sie wprowadzać !!!:cool::):)

pozdrawiam cieplutko:wave:

...ja już mam taką "chorobę":cool:

Beauty, a pokażesz pokój syna ?

Pokój syna Amtluś pokaże ,ale jak wszystko poustawiam na swoich docelowych miejscach.Póki co meble sa skręcone i leżą gdzie popadnie.Mysle ,że moze jutro juz sie tym ustawianiem zajmiemy .W ubiegłą sobotę synuś byl chory ,a w tygodniu ,to nie mamy czasu.Kierat .Dużo tam jeszcze brakuje .Myśle nad tym obiciem starej sofki przez tapicera .Koszt usługi i materiału byłby ok 600zł ,a fason sofki już nie najnowocześniejszy.Zastanawiam się nad kupnem w Ikei tej

http://www.ikea.com/PIAimages/22346_PE107227_S3.jpg

i zakupem w dekorri pokrowca w kratę taka czerwona .Co Ty na to?

Co Ty na to?

Wiesz, mam takie trochę mieszane uczucia. Czy nie jest za bardzo "babska" ? Jak dojdzie krata, to niewątpliwiue zmieni charakter. Ale to mogę powiedzieć dokładniej jak zobaczę resztę mebli....

Ale moim zdaniem do plakatu nie pasuje.

A oczywiście koszt materiału i robocizny skłania ku Twojemu rozwiązaniu zakupu nowej kanapy.

Edytowane przez Amtla