Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 9,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

blat zarąbisty:yes: najbardziej mi się podoba, dobrze że się załadowałaś z pod tej Ikei:yes: 100 kilosów do domu...:rolleyes: W Poznaniu byłaś?

No ,powiem Ci ,że jazda była co najmniej ekstremalna:),ale ja uwielbiam takie wyzwania.Będąc w ciąży przewoziłam meble ciężarówką .,pożyczoną od kolegi ,bo M stwierdził po kilku metrach ,że on się w tym samochodzie nie widzi.Nie było wyjścia -zamieniliśmy się miejscami:)

A byłam w Łodzi , chociaż do Poznania też mam 100km

Wiesz tak trochę to poszłam na łatwiznę ,bo chce już mieć to z głowy,a ekipa od kostki d razu mi to położy.Drzwi wejscoiowe mam zamontowane wyzej ,tak ,że akurat kosteczka sie tam zmieści.Będzie kolorem nawiązywać do kominów ,parapetów i podmurówki.Kostka na podjezdzie bedzie szara. Natomiast taras od ogrodu obłożony będzie jednak płytami libeta -wenecja.Podoba mi się ,myślę ,że po czasie bedzie wyglądał jak stara kamienna posadzka.

Beauty,

mebelki wyszły cacy, ale żeby się przyczepić do czegoś - nie mogę być gorsza od Kasiorka;) t-o czy muszą stać obok siebie ? Jaoś przez to w dalszym ciągu z meblościanką mi się za bardzo kojarzą...Ten wieniec u góry przecież nie jest przeszkodą:)

A blat do biurka bardzo, bardzo...:rolleyes:

Właśnie trafiłam na Twoje odnowione mebelki, całkiem fajnie to wyszło, jedynie do czego bym sie przyczepiła to zbyt regularne przetracia, trochę mało naturalnie :rolleyes:

Kasiu ,ja to sie w ogóle ciesze ,ze coś dało się z tymi meblami jeszcze zrobić.Ja już je chciałam wyrzucić a tak ,to będę miała romantyczny gabinecik .Dokupię sobie jeszcze konsolkę i biurko .Mogłam się zgodzić j na musze kupki ,które mi proponowali,było by jeszcze oryginalniej:wiggle:

Beauty,

mebelki wyszły cacy, ale żeby się przyczepić do czegoś - nie mogę być gorsza od Kasiorka;) t-o czy muszą stać obok siebie ? Jaoś przez to w dalszym ciągu z meblościanką mi się za bardzo kojarzą...Ten wieniec u góry przecież nie jest przeszkodą:)

A blat do biurka bardzo, bardzo...:rolleyes:

Kiedy ja od 18 lat patrzyłam na nie ,stojące oddzielnie ,teraz właśnie chciałam z nich zrobić taką trochę bibliotekę. Specjalnie kazałam je podnieść i zmienić zwieńczenie i cokół.;)

hej kobitki, wciskam wam sie w rozmowe zeby sie pochwalic ze tez sie juz zdecydowalam na kamien do mojej kuchni i witatrolapu :) bedzie to jednak trawertyn (zdjecia w dzienniku), w piatek jestem umowiona na ''macanie'' :)

angi ,plytki sa bardzo piękne ,tylko się zastanów ,jak to będzie z utrzymaniem czystości?mam kominek z trawertynu i nawet podczas czyszczenia gąbką wcina się ona w te dziurki

Beauty ja wiem jak cięzko robić przetarcia na tak dużej powierzchni . Ale ponieważ przez kilka lat prowadziłam kursy na których takie przetarcia robilismy , jestem bardzo wyczulona :) Po pierwsze primo :) te przetarcia maja imitowac starość mebla, gdzie przetarły nam sie krawędzie od ciągłego uzywania. Umysł ludzki sięga do symetrii dlatego te przetarcia masz takie równiutkie i symertrycznie usytuowane ,natruralnie powinny byc nieregularne :)

popraw co niektóre przetracie i będzie super :)

angi ,plytki sa bardzo piękne ,tylko się zastanów ,jak to będzie z utrzymaniem czystości?mam kominek z trawertynu i nawet podczas czyszczenia gąbką wcina się ona w te dziurki

kolega maz (plytkarz z zawodu :)) je zafuguje i zainpregnuje plynami do kamieni. Mam w lazience ''tutejszej'' kamien na scianach i jest OK. Fakt ze trawertyn jest bardzo porowaty ale mysle ze jak te dziurki sie zafuguje to nie bedzie az tak zle. Jestem juz tak bliska zakupu ze szczerze mowiac jakos nie pomyslalam jak to bedzie z czyszczeniem bo w tej mojej blond glowce wciaz mi sie wydaje ze jak kamien to nawet ''brudny'' ladnie wyglada :)