Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 9,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Tak, sądzę, że węższa nie byłaby wygodna. U nas też nie może być zbyt wąska, ponieważ uliczka, z której będziemy zjeżdżać (boczna, dojazdowa dróżka, którą dopiero w ub.roku wyasfaltowano częściowo), jest b.wąska - 2 samochody nie mieszczą się na niej, więc aby zjechać na podwórko, wygodniejsza będzie szersza brama. Muszę zmierzyć jaką mamy bramę obecnie, bo też mamy podobną sytuację (wąska uliczka, przy której znajduje się brama). Dobrze, że podałaś wymiary, bo łatwiej będzie mi się w tym temacie odnaleźć - dziękuję ;)

ja też myślę, że 4,5m to nie jest aż tak dużo, u mnie w projekcie tak właśnie jest, choć projekt zwykły (robiony razem z domem), więc mało oddające moje obecne wymagania (hihi- ale napisałam)... Właśnie nad tymi łukami się najbardziej zastanawiam, bo dobrze zauważyłaś, że muszą być łagodne... Swoją drogą mój sąsiad strasznie się zaperzył jak zobaczył, że kabel od przyłącza poszedł u nas prawie w granicy działki, bo myśli że ta "miedza" to ze 2m dalej leci, więc ja o płocie jeszcze nie myślę bo nie chce mi się z nikim kłócić :-! Najwyżej wszystko ściągnę od Ciebie Beatko ;-)

Jeszce nie wiem ,ale te wyższe"bramowe 'muszą mieć min2m ,te furtkowe będą niższe. Zobaczę ,jak to będzie po założeniu kostki,nie chciałabym ogrodzeniem przesłaniać całego domu.Daszki będą w kształcie prawdopodobnie ostrosłupa .Zastanawiam się nad kulowym ich zakończeniem .Ale co do tego to jeszcze nic pewnego.

Ale będziesz miała fajnie z tą kostką :)

Chodzimy obok tego tematu od jakiegoś czasu, ale chyba nas nie stać póki co.

A to bardzo na plus zmienia otoczenie :D

Aniu ,dla nas też to jest koszt bardzo duzy w tej chwili ,ale umówiłam się z forumowym wykonawcą ,że zapłacę w dwóch ratach w odstępach paru mies.I bardzo się cieszę ,że on się na to zgodził. W ogóle jest fajnym facetem ,mam nadzieje ,że i kosteczkę położy mi ładnie.Najgorsze jest to ,że m mówi ,że z ostateczną przeprowadzką chyba wstrzymamy się aż zrobią nam te kostkę ,bo nie będzie jak wjechać samochodem . Przed bramą nie mogę parkować ,bo nie ma na to miejsca .To jest wąska dróżka

A ja myślałam, że napiszesz, że fotki z domku ubranego w pełni w mebelki, firany za chwilkę wrzucisz....

Moniu ,firanek i mebli to jeszcze nie będzie tak szybko:( Przenosimy sukcesywnie ciuchy szkło i i dosłownie parę mebli .Na razie nie ma szafy ,sypialnię tez muszę mieć nowa ,ponieważ byłam tak wspaniałomyślna ,że poprzednią sprzedałam wraz z mieszkaniem,a teraz żałuję ,bo znowu szykuje mi się spanie na materacu,no chyba ,że poki co będziemy spać w salonie na starym wypoczynku..Dzisiaj mamy zamiar zakupić zakupić telewizor ,bo w media jest akcja bez vatu.

A wracając do bramy ,to ja te słupy od bramy jeszcze zrobiłabym ciut wyższe niż na drugim zdjęciu .