Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Słupy wszędzie będą takiej samej grubości.

Byliśmy w media .Pojechaliśmy po telewizor ,a wróciliśmy z lapkiem dla córci:lol2: To się nazywa-zaplanowane zakupy:lol2: Ten telewizor ,do którego oczy moich mężczyzn wyszły z orbit ,kosztował po obniżcei-10700zł.Postanowilismy z tym zakupem poczekać .Po prostu kolor mi nie odpowiadał:lol2:

• Odpowiedzi 9,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja tez się już nie mogę doczekać ,nie tylko tego bruku ,ale przede wszystkim końca prac.Już bym chciała ,aby było" po wszystkiemu":D:yes: a na te garderoby chyba tez już się zgodzę .Tracę już siły i cierpliwość ,a to niedobry znak.Myślę ,że ta cena jest w miarę ok.Jutro ma mi podać ostateczna sumę i przedstawić projekt.

Dzisiaj odwiedzili nas znajomi ,którym dopiero zalali ławy .Szczerze mówiąc ,to trochę im współczuję..... jeszcze nie wiedza ,co ich czeka.

Niestety dobiła nas odległość od bramy do garażu.Aby wyjeżdżając z garażu nie trzeba bylo jechac na wstecznym do bramy musieliśmy zrobić poszerzenie w stronę tarasu ogrodowego.Wtedy spokojnie można będzie zawrócić . No i droga ma 4m .oddzielna ścieżka od furtki do głównego wejścia , i sumując tyle wychodzi:yes: A garderoby może nie są wielkie ,ale bardzo niewdzięczne w projektowaniu.U kKamila sa dwa skosy ,u Zu jeden,no i ściana kolankowa ma tylko 50cm.Zobaczymy jak to wyjdzie.

Monia ,mam dylemat jak podzielić szafę w holu .Bedzie czterodrzwiowa ,tylko nie wiem ,jak te drzwi rozmieścić . Pierwszy wariant

Drzwi pojedyncze ,podwójne i pojedyncze

Drugi wariant

Dwie pary dwuskrzydłowych(dzielone grubszym słupem.

Może zrobić tak ,jak w pierwszej wersji? Pierwsze skrzydło miało by przeznaczenie ,na bieżące wierzchnie rzeczy...sama nie wiem .W ogóle nie myślę ,bo jestem nieziemsko przeziębiona .

Hej :)

Te ceny zabudowy są już zdecydowanie lepsze :) Fajnie,że znalazłaś bardziej kompetentnego "fachowca" ;)

Kosteczka na pewno będzie pięknie wyglądała, !!!

Poza wjazdem, chodniczkiem i opaską odwadniającą robicie jeszcze jakieś elementy z kostki? jaką kolorystykę wybrałaś ?

U nas światło bramy ma 4,3 m. Łącznie wyszło nam 360m2 !!!

Masakra jak dla mnie....myślałam ,że będzie tego mniej.... chociaż ogólnie jestem bardzo zadowolona , trafiliśmy na świetnego wykonawcę, przystępne ceny, bardzo precvyzyjny wręcz pedantyczny, np na łuczkach itp gdzie trzeba było docinać kostki docinał niektóre kawałki na szerokość centymetra.... byłam w szoku,że uwineli się z tym w tydzień i 2 dni... poza ekipą od więźby jedyna ekipa która zaskoczyła mnie tempem wykonania ;)

Pozdrawiam!

Karloa ,to chyba mamy podobny metraż kostki .Na razie poprzestajemy na tych dróżkach ,tylko jeszcze ma być to poszerzenie ,żeby spokojnie wykręcić samochodem z garażu i chodniczek do pom. gosp. Muszę poprzeć to jakimiś fotkami ,jak już co będzie widać,bo wytłumaczyć tak adhok jest ciężko Zdecydowaliśmy się na kostkę granitową i ponoć dlatego tak długo to wszystko będzie trwało;) Reszta ścieżynek będzie z kamienia polnego i z czego się da.Najgorsze jest to,że przeprowadzka ,jeszcze się odwlecze ,bo teraz nie można na działkę wjechać samochodem ,a przed działką nie ma miejsca ,aby auto stało tak sobie przez dłuższy czas.:( teraz to już w ogóle mam powalone ,bo cześć rzeczy tam ,część tu ehhh

O rany, z czego ten telewizor? :eek:

Niezła cena :eek:

W takiej sytuacji też bym wolała laptopka :D

Moi Mężczyźni napalili się na 3d 55cali..Ale jak dla mnie ,to nawet jakby miał być ze złota ,to bym go nie wzięła ,bo ja bardzo mało gapię się w tv.Ale najśmieszniejsze było to ,że okularki to trzeba by do niego jeszcze sobie kupić -500zł jedna para. To już jest przegięcie . A laptopa ,kupiliśmy córci ,jako spóźniony prezent komunijny.Miała go obiecanego3 lata temu:D:D

Niestety dobiła nas odległość od bramy do garażu.Aby wyjeżdżając z garażu nie trzeba bylo jechac na wstecznym do bramy musieliśmy zrobić poszerzenie w stronę tarasu ogrodowego.Wtedy spokojnie można będzie zawrócić . No i droga ma 4m .oddzielna ścieżka od furtki do głównego wejścia , i sumując tyle wychodzi:yes: A garderoby może nie są wielkie ,ale bardzo niewdzięczne w projektowaniu.U kKamila sa dwa skosy ,u Zu jeden,no i ściana kolankowa ma tylko 50cm.Zobaczymy jak to wyjdzie.

Monia ,mam dylemat jak podzielić szafę w holu .Bedzie czterodrzwiowa ,tylko nie wiem ,jak te drzwi rozmieścić . Pierwszy wariant

Drzwi pojedyncze ,podwójne i pojedyncze

Drugi wariant

Dwie pary dwuskrzydłowych(dzielone grubszym słupem.

Może zrobić tak ,jak w pierwszej wersji? Pierwsze skrzydło miało by przeznaczenie ,na bieżące wierzchnie rzeczy...sama nie wiem .W ogóle nie myślę ,bo jestem nieziemsko przeziębiona .

Ja bym chyba wolała dwie 2-skrzydłowe zabudowy, bo bardziej przypominałyby szafy postawione obok siebie (tak myślę). Widziałaś tę zabudowę? Gdyby zrobić dwie takie bez luster, to wg mnie byłoby świetnie :)

http://www.fototube.pl/pix/img7/org/d41d8b1c296099d84e17d5d1361081c6.jpg

Czy ktoś w ogóle nadaje już program w 3D? Póki co, HD w Polsacie Cyfrowym jest płatne...
Masz rację Sloneczko.Ta technologia w telewizji to jest przyszłość ,znając życie ,to pewnie niedaleka:yes: Do tej pory jest tylko 28filmów ,za które się słono płaci .T W tym telewizorze można oglądać wszystko bez okularów ,a z w okularach efekt jest taki trochę przypominający 3d. Wrażenia są miłe ,ale mnie jakoś nie przekonuje oglądanie w okularach.

Ja bym chyba wolała dwie 2-skrzydłowe zabudowy, bo bardziej przypominałyby szafy postawione obok siebie (tak myślę). Widziałaś tę zabudowę? Gdyby zrobić dwie takie bez luster, to wg mnie byłoby świetnie :)

http://www.fototube.pl/pix/img7/org/d41d8b1c296099d84e17d5d1361081c6.jpg

Moniko ,bardzo ładna ta zabudowa. Uroku jej dodają lustra,które ja tez sobie zaplanowałam .Przy modelu "dwie dwuskrzydłowe "lustra nie będą ładnie wyglądały ,bo dzieliłby je słupek drewna.W końcu ,po namyśle ,zdecydowałam się na układ

jedno skrzydło,dwa skrzydła z lustrami +jedno skrzydło Rozważałam tez wersję bez luster ,ale w moim holu drzewa jest bardzo dużo i lustra w szafie nadadzą lekkości.

Te ciągłe dylematy mnie już trochę dobijają .Najpierw zastanawiałam sie nad wyglądem zew.tej szafy ,a teraz usiłuje wysilić szare komóry ,aby jakos umiejetnie rozmieścić wieszaki i półki.Myśle ,że jednak w tej szafie zrobie jak najwięcej miejsca na rzeczy wiszące. A w ogóle wneriwa mnie pogoda , nie wiem jak to będzie z układaniem tej naszej kostki.Cały czas pada.

Witaj Beatko,

Twój ostatni post świetnie oddaje moje uczucia, chociaż Ty jesteś lata świetlne od mojego zaawansowania robót. Pogoda przywodzi o myśli samobójcze, wszystko się wlecze w nieskończoność, miesiące mijają, kasa płynie dziesiątkami tysięcy a postępy jakby niewspółmiernie.... U Ciebie to już naprawdę wygląda na końcóweczkę, więc tylko zacisnąć zęby i dotrzymać bo wykonałaś kawał świetnej roboty!

U mnie w poniedzialek miały się zacząć prace nad ogrodzeniem, ale ze względu na pogodę sie nie rozpoczęły. kowal przygotował już słupki i "dzidy" z grotami na końcu będzie mógł je łączyć w przęsła dopiero po postawieniu słupków betonowych. U mnie wszystkie słupy będą tej samej szerokości i wysokości, ale tutaj nie mam pola do popisu bo taki "pałacowy" wjazd do domu przysługuje tylko, jeżeli ma sie trochę przestrzeni przed domem, u mienia jej niet, więc musi być grzecznopoprawnie, ale u Ciebie koniecznie zrób wyższe słupy bramowe. Moja brama wjazdowa jest zaplanowana na 5,5 mb, ale to też ze względu na brak manewru zaraz za bramą. Pozdrawiam Cię serdecznie i dzięki za inspiracje :-)

Witaj Aniu! Minęło sporo czasu od Twojego ostatniego wpisu i na pewno wiele się u Ciebie przez ten czas zmieniło.Ciekawa jestem twoich łazienek ,bo podpatrywałam ,ale zdjęciów niet.Pogoda nam wszystkim pokrzyżowała plany i z tego ,co mówią prognozy ,nie zanosi sie na lepsze.U nas panowie zaczęli układać kostke ,ale co jakis czas deszcz ich przegania i juz sama nie wiem ,czy czasem sie z tymi pracami nie wstrzymac .Ale to z kolei opóźnia naszą przeprowadzkę ,bo w tej chwili nijak nie można wjechać na działkę .Nie dość ,że brodzi się w błocku ,to jeszcze dojazd zawalony jest żwirem i kostką .Kostka bardzo mi się podoba .Niby kostka jak kostka ,ale własna zawsze wygląda lepiej .:D Ciekawa jestem jakie wybrałaś ogrodzenie ,chodzi mi właśnie o groty i zakończenia .Ja bardzo chciałabym proste ,jakieś nieskomplikowane,żeby przy tych moich wielkich słupach nie wyglądało "pałacowo" Coraz częściej skłaniam sie ku temu ,aby bramę tylko i furtki zostawić ażurowe,a resztę wymurować .

Ooo, widzisz Beatko, to dogadałabyś się z moim mężem, bo On właśnie cały czas przekonuje mnie do litego ogrodzenia. Wkurzają Go ludzie, którzy już teraz stają przed ogrodzeniem i oglądają nasz dom (czasami bez skrępowania stoją dość długo). Mówi, że sobie nie wyobraża, że tak będzie jak zamieszkamy. Najgorzej w niedzielę, kiedy wszyscy ciekawscy sąsiedzi robią sobie spacery koło naszego domu. Śmieszne te spacery, bo droga jest ślepa, a za nami same łąki, więc ewidentnie chodzą, żeby sprawdzić co słychać u nas na budowie. Wkurzające to jest na dłuższą metę.