Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 9,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Amtluś, dom chyba nie jest przyczyną, a bardziej ciekawość tych ludzisków. Oni muszą wszystko wiedzieć i widzieć, tak mi się wydaje. Samej mi się nieraz jakiś domek spodoba, czy otoczenie obok, ale jak już zerkam, to dyskretnie, przy okazji, a nie wybieram się na spacer, staję przed bramą i patrzę. Niektórzy to nawet stoją, schylają się, żeby lepiej zobaczyć. Czasami jest to śmieszne, a czasami denerwujące, ale z drugiej strony to myślę, że tak jest z każdą budową, więc i my musimy to przejść. Jak już się skończy budowa, a zaczniemy mieszkać, to może będzie inaczej :) (mam nadzieję :) )

Czyli jednak kostka z granitu a nie z kamienia polnego? Bardzo ładnie - to ułożenie jest najładniejsze ;)

Moniu szary granit będzie na podjeździe i ścieżce od furtki, natomiast kostkę z polnego zaplanowaliśmy na tarasiku wejściowym .Kolorem będzie nawiązywać do kominów i podmurówki.

Moim zdaniem, ta klasyka układania kamienia jest najładniejsza - tak jak przedmówczyni. Ładnie bedzie się prezentować całościowo.

\

Monia - no cóż, talie są konsekwecje niebanalnych domów a gapiów będzie przybywać...

Tylko ja tej całości nie mogę się już doczekać .To jednak idzie dość wolno.,a jeszcze zważywszy na pogodę ,która nam coś płata figle ,to jeszcze potrwa ,oj potrwa. A z tym oglądaniem ,to ja tez znam ten ból.Już teraz przestałam zwracać uwagę na zwalniające przed moim domem samochody i podglądających spacerowiczów.Ale myślę ,że to są uroki mieszkania w małej miejscowości,gdzie jestem tez dość zananą osobą z tzw."świecznika".Niejednokrotnie jest tak ,że podglądacze mają o wiele bardziej okazałe domy ,ale jak osoba znana się buduje ,to już jest to swego rodzaju sensacją.Nawet dzisiaj mówił mi tata ,że jego znajomy w pewnym momencie wypowiedział zdanie;;; Tak się przejeżdżałem kolo domu córki i mnie to nie obchodzi ,ale taka kostka to pewnie kosztuje ......Pozostawię to bez komentarza.:D:D

Idę jutro na komunię ,a tak mi się nie chce ....nie wiem ,czy to przeziębienie tak mnie osłabiło ,czy pogoda ....No nie wspomnę o starości ,ale jakoś dziwne się czuję.;)

A propos gapiów to co powiecie na taką sytuację: siedzę sobie parę miesięcy po przeprowadzce w gabineciku na dole patrze przez okno a tam jakis facet w gumofilcach goni wokół mojego domu i do wszystkich okien zagląda.....na pytanie mojego męża czego szuka i co robi na naszej dzałce facet ze zdziwieniem mówi, że se ogląda bo dla syna podobny dom chce wybudować.....;):eek::eek:

Witam serdecznie!

Od sierpnia podglądam budowę Twojego domu :) Prezentuje się rewelacyjnie! Wystrój jest bliski mojemu gustowi :) Beauty mam do Ciebie ytanie odnośnie fototapety, które zdobią Wasze ściany. Planujemy również założenie fototapety w sypialni, jednak nie jestem do końca przekonana do jakości tych tapet. A dokładnie chodzi mnie o to czy łączenia są widoczne oraz czy faktycznie w realu prezentują jest tak ładnie jak na foto? Z góry dziękuję za pomoc! Pozdrawiam :)

Kostka prezentuje się rewelacyjnie. Nie masz racji, że swoja zawsze jest najładniejsza - tutaj widać, że ekipa jest naprawdę rewelacyjna. Ja umówiłam się z wykonawcą mojego ogrodzenia, że zrobi mi kostkę, ale po objeździe jego prac, wiem na pewno, że nie chcę jego kostki. Myślałam, że każda kostka granitowa jest ładna, ale uwież mi - nie jest. W ten weekend oglądałam pracę kolejnego wykonawcy i troszkę się podłamałam, bo znowu mi się nie podoba. Ciesz się więc, bo to nie jest takie oczywiste.

Co do gapiów - Pan przechodzący przed naszym domem do syna - "poczekaj synku, tatuś patrzy na KREDYTOBIORCÓW..." to już chyba była zawiść :-)

Karolina dzięki . Tak też sobie tłumaczę ,że już tyle czekałam ,to jeszcze trochę poczekam ,a nie będę brodzić przynajmniej w błocku.To jest jednak komfort.Licze na to ,że pogoda nas nie zawiedzie.Wczoraj było pięknie ,a dzisiaj się już chmurzy

coffe toj uz jest szczyt bezczelności ze strony tego faceta.Wtargnął w końcu na prywatną własność .Szkoda ,ze nie mieszkamy w Stanach....:D:lol2: Mogłaś chociaż wyciągnąć jakąś wiatrówkę

Witam nowych odwiedzających i zapraszam do komentowania .....częstszego

livre z tymi tapetami jest tak ,że wiele zalezy od samego kładzacego ,ale tez od samej tapety.Ta tapeta kwiatowa u córci w pokoju ,była bardzo tania i wręcz papierowa.Trzeba było bardzo uważać ,aby jej nie porwać .Złączeń nie widać ,chyba ,ze się już bardzo wpatrywać .Natomiast ta u syna ,jest to wydruk na bardzo dobrym jakościowo papierze i ja już się kładło komfortowo. i złączeń nie widać w ogóle.Tak,że dużo zależy od samej tapety.

ketrab 1 salonowy gres to terme romane rapolano,tak mam na fakturze

Zuzanko juz mi trochę lepiej ,katar odpuszcza , gardło nie boli ale ogólnie słabość czuję:yes:

Aniumoj wykonawca to forumowy tomcioo,a firma nazywa się ZAJBUD.Z tego ,co wiem ,to przyjmują zlecenia z całej Polski .Popatrz na jego stronkę

Monia masz rację

Beauty, zajrzałam do Twojego dziennika i mamy takie same krzesła :) z jedną różnicą że moje są antyki więc trochę nadgryzione zębem czasu i mają skórzane siedzenia ale siedzi się na nich boooosko wygodnie :)

Czytałam też twoje dylematy z górną maskownicą zasłon i jest na to rada - w Leroy Merlin lub w Casto jest fajna książka Firany i Zasłony chyba - tam jest kurs jak taką maskownicę zrobić lub zlecić zrobienie krawcowej :) Powodzenia!

Beauty, zajrzałam do Twojego dziennika i mamy takie same krzesła :) z jedną różnicą że moje są antyki więc trochę nadgryzione zębem czasu i mają skórzane siedzenia ale siedzi się na nich boooosko wygodnie :)

Czytałam też twoje dylematy z górną maskownicą zasłon i jest na to rada - w Leroy Merlin lub w Casto jest fajna książka Firany i Zasłony chyba - tam jest kurs jak taką maskownicę zrobić lub zlecić zrobienie krawcowej :) Powodzenia!

Witaj Asiu! te nowe krzesła t sa dokładnie repliką repliką starych międzywojennych krzeseł ,które mam obecnie.Dorobilam sobie 8 sztuk nowych ,coby przy większej imprezce nie kombinować i wreszcie miec wszystkie takie same.A chcialam miec nowe ,bo z tymi antykami to od czau do czasu miewam jakieś przygody.M juz dwa razy wyladowal pod stolem a nie było to efektem upojenia alkoholowego.Za namiary książeczki dziękuje .

Fajna kosteczka, jak idzie? :D

Aniu ,idzie ,jak po grudzie ze względu na pogodę ,niestety. Wczoraj byłą piękna pogoda i panpwie troche nadrobili ,ale dzisiaj za to lało jak z cebra i musieli sobie zrobić "przeczekane".Doszliśmy już do granicy domu , a to już przy takiej pogodzie to sukces