Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Hej Beauty, jak dawno mnie nie było u Ciebie:oops: - net bezprzewodowy nie spisuje się zbyt dobrze :x Dziś za to nadrabiam na stałym łączu :cool:

kostka wyszła rewelacyjnie :yes:

W sprawie wężyków chciałam głos dać - mam złe doświadczenia z plecionymi wężykami - nie bierz takiego najtańszego, nam pękł dwa razy. Gdy woda się rosi na takim plecionym siateczka nie wytrzymuje i w pewnym momencie pęka - woda ją rozrywa :evil: Kiedyś gdy były takie kręcone jak wąż do prysznica co najwyżej kapało, ale metal trzymał i był czas na wymianę. Nam zalało mieszkanie a po kilku dniach drugi wężyk - ten obok (pod umywalką) raz ciepła woda, potem zimna - też trzasnął. Tym razem mieliśmy szczęście będąc akurat w łazience mogliśmy wodę zakręcić i te trochę wody wytrzeć. Tydzień wcześniej zalało nam mieszkanie dokumentnie :x

wybierz więc wężyk z atestem... no ale nie ten za 300 :cool:

a pokój syna wyszedł super... choć nie w Twoim stylu :D

• Odpowiedzi 9,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

:)Gosiek a powitać ,powitać:)

Martwi mnie ten wężyk.NNie dość ,że bedzie wisiał z dośc wysoka ,to jeszcze nie jest estetyczny . Zamówiłam zawór kątowy w megałazienkach i Pan tam mi podpowiedział ,że najlepiej wyglądają rurki miedziane ,ale w chromie .Można ja wyginać jak się chce i ładnie będzie wyglądac .Myślałam ,że juz prawie wszystkie problemy związane z budową mam juz za soba ,a tu jeden wężyk wprowadził tyle zamieszania:yes::D

Pokój syna to faktycznie nie moja bajka ,ale najważniejsze ,że się jemu podoba i uz nawet nie może się doczekać przeprowadzki.Wszakże sam sobie zaprojektował ,ja mu tylko pomogłam dowieźć mebelki.Ciekawa jestem ,czy Zu bedzie zadowolona ,bo u niej nie ma takiego zdecydowania jak u syna .Raz chciała nowocześnie ,a raz księżniczkowo:D

Lustro w dzienniku b.ładne, ale nie jest za małe?

Moniko w tym cały szkopuł ,że ja tam dużego lustra nie mogę zawiesić ,no chyba ,że będzie wystawało poza umywalkę .Po prawej stronie od umywalki mam już skos i optymalne wymiary to wys60cm i szer 40,no jeszcze do 45 może byc .To w dzienniku zauważyłam na allegro ,ale trzeba licytować ,a ja nie mam na to nerwów.Wysłałam zapytanie do sprzedawcy .To jest angielskie ,drewniane o wym 38 /58 tylko samej tafli będzie mniej ,bo rama jest dość spora. W ogóle od początku mi ta łazienka nie leży i co by tam nie wymysleć ,to nie będzie dobrze

... i co by tam nie wymysleć ,to nie będzie dobrze

A ja myślę, że będzie dobrze tylko nie musisz tak od razu decydować...może troszeczkę zluzuj, bo bez lustra w łazience można żyć...chyba ? ;)

a szczerze mówiąc, to to pokazane na stole, jakoś mi się nie widzi...:eek:

z tego co słyszałam ,to aktualnie Kalisz jest zagrożony.A u nas okoliczne pola tez są zalane ,ale nie w takim stopniu ,jak na południu.Całe szczęście już się sytuacja trochę normuje.Serce pęka patrząc na tych nieszczęśliwych ludzi ,którzy w mgnieniu oka stracili dorobek całego życia

U nas o dziwo dzisiaj wyjrzało słońce.To bardzo cieszy .Moszna powiedzieć ,że jest nawet gorąco.Oby tak dalej.

Rasiulku kochany ja tez bardzo chciałam Cię poznać ,ale niestety:( mam nadziej ,że jeszcze nadarzy się ku temu okazja.Najlepszy ubaw to miała ze mnie Rodzinka ,bo ja, jak nigdy ,spakowałam walizę ze dwa dni wcześniej ,co w ogóle nie jest do mnie podobne.Z reguly takie rzeczy załatwiam na ostatnią chwilę .Zuza miała być moim przewodnikiem,a wyszło jak wyszło ,więc sie juz nie pchałam .W przyszłości wolę takich wyjazdów nie planować ,bo najczęściej nic mi z nich nie wychodzi.

Beatko - my również mieliśmy problemy z pękającymi wężykami (zalana kuchnia). Zastąpiliśmy je wspomnianymi przez Ciebie rurkami z miedzi chromowanej. Nam zależało na trwałości, ale na pewno estetycznie wykonane połączenie wygląda lepiej niż wężyk (nawet ten za 300 ;) )

Bardzo jestem ciekawa ,gdzie te rurkę można kupić .Pytałam dzisiaj w Casto ,ale zrobili wielkie oczy i pokazali mi zwykłą miedzianą .Myślę ,że w sklepie jakimś typowo hydraulicznym?

My kupowaliśmy w hurtowni hydraulicznej Landzberg - może zgodzili by się na wysyłkę?

Na Allegro znalazłam - może jak poszukasz głębiej znajdziesz co trzeba, albo sprzedawcę, który coś na to poradzi?

Ale sama rurka to nie wszystko - jeśli masz dobrego instalatora, który się wszystkim zajmie - to super. Jeśli nie - lepiej szukać gotowych wężyków.

Cytat z forum dyskusyjnego

Parę miesięcy temu znalazłem coś takiego w Castoramie na Al.

Jerozolimskich (Warszawa).

Rurka długości 40cm, z oringiem, chromowana/niklowana. Cena o ile mnie

pamięć nie myli 19zl/szt

Jesteś z Warszawy? Jacyś znajomi? Może forumowicz/ka?

A może ktoś na forum (hydrauliki - pomocniki :) ) będą mogli podpowiedzieć - gdzie znajdziesz, co konkretnie kupić - a może któryś ma i odsprzeda :)

Dziękuję Ci bardzo boratom za pomoc.Wysłałam zapytanie do tej hurtowni podanej przez Ciebie i zobaczymy.Jeżeli nie ,to jeszcze poszukam na Allegro.Dzisiaj dotarł zawór kątowy .Jest bardzo porządny i z tego się cesze ,że chociaż wyglądem będzie nawiązywał do baterii w łazience .Może on przyćmi brzydotę tych nieszczęsnych rurek. Ze tez ja wcześniej nie zorientowałam sie ,gdzie ma doprowadzenie wody ten mój kompakt.Przyglądałam się wczoraj w sklepie, to wszystkie mają u góry spłuczki ,a ja mam na dole .Gdyby było odpowiednie wyprowadzenie wody (niżej ),to w ogóle nie było by tych wężyków widać

M.in. z powodu kłopotów z wężykami (ponoć zdarza się to często, że wężyki są widoczne, bo kupuje się kompakty już po wykonaniu instalacji, a nie odwrotnie), zdecydowaliśmy się geberit. Obecnie mam w domu spłuczkę i widoczny wężyk, co mnie doprowadza do nerwów. Brat męża własnie klnie na czym świat stoi, bo we właśnie ukończonej łazience będzie im widać cały wężyk i jedynym wyjściem byłoby przestawienie kompaktu na ścianę obok. Ciekawa jestem jak wyjdzie u nas z tymi geberitami, bo nie sądzę, żeby obeszło się tak zupełnie bez niespodzianek, zwłaszcza znając swoje szczęście do takich rzeczy ...