Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 9,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Częśc :D

Jeśli nie sprawię Ci kłopotu to bardzo prosze o te namiary.Ale coś czuję że cena mnie powali :wink:

Ps.Czytałam że planujesz staw.Już go robicie?

Namiary poszły na priv.A propos stawu to niestety wstrzymujemy się na razie ,ponieważ w naszej okolicy otwierają nowa odkrywkę węgla brunatnego i w związku (tak przypuszczam) z tym zauważyliśmy ,że we wszystkich stawach wokół opada poziom wody.Koszty wykonania takiego stawu są dośc duże i sama wiesz byl by żal ,jakby mialo by w nim nie być wody :cry: :cry: :cry: Miejscowi ogrodnicy radzą dla spokojności wykopać głębinówkę i ewentualnie uzupełniać wodę ,ale ja narazie podziękuję ,bo jeszcze doszły by koszty głębinówki :cry: Najgorsze w tym jest to ,że mamy już zrobiony projekt i nie jestem pewna ile on jest ważny,a to tez trochę kosztowało.Ale widziałam w Twoim dzienniku,że masz piękne oczko wodne,dużo jest przy nim pracy ?

Ja mam małe oczko więc pracy nie jest aż tyle :wink:

To jest moja pasja i mogłabym w nim grzebac i grzebac...................zresztą w ogrodzie też :D W tym roku zakupiłam lilie wodne i inne roslinki tak dla urozmaicenia.W przyszłym ogrodzie również będzie :D

Jeszcze raz dziękuję za namiary

Zazdroszczę ludziom ,którzy mają czas,aby systematycznie uprawiać swój ogród.Ja mam go bardzo niewiele i w związku z tym w wolnych chwilach próbuję nadrobić zaległości na zasadzie ;w jeden dzień zrobię wszystko.Oczywiście rezultat tego jest taki ,że przez kilka dni nie mogę się ruszyć przez zakwasy. :cry:

JAK JUŻ WPROWADZĘ SIĘ DO NOWEGO DOMU

Beatko, rhododendrony przepiękne :o :o :o jakie rozkrzeione i jak cudnie kwitną :o :o :o Rzeczywiście za takie pieniądze, tak ogromne to grzech by było nie kupić :roll: A budowę się nie przejmuj, zobaczysz już niedługo będziesz się śmiała z tego wszystkiego :wink: I nie będzie Ci żal wycieczek, które mogłabyś odbyć zamiast domku :wink:

Buziaki na poprawę humorku :p :p :p :p

wiem Iwonko,że marudzę ,ale dzisiaj mam troche kiepski dzień>wczoraj moja córcia kończyła 11lat i trochę z winem przesadziłam :lol: :lol: Kupiłam tez piękne szmaragdowe żywotniki i powsadzałam w donice,które będą stały przed wejściem do mojej "Dzialałności".Byś mnie musiała zobaczyć wczoraj !Ciągnęłam w tej castoramie dwa wózki jednocześnie ,z donicami i roślinami i ziemią. :lol: Na parkingu natomiast przypomniałam sobie ,że nie wzięłam tego samochodu ,ćo trzeba ,ale jakoś to wszystko poupychałam :lol:

mam nadzieję ,że będzie dobry ,za pól godziny przyjeżdza firma od kufni i zaczynamy od początku :lol: :lol:

Oj żeby u mnie też był ten etap czyli wykończeniówka :lol:

Wiem że to etap wielu wyborów,nerwówki ale mimo to chciałabym bo to by znaczyło że powoli zbliżam się do końca do etapu zamieszkania we własnych czterech kątach :D

mam nadzieję ,że będzie dobry ,za pól godziny przyjeżdza firma od kufni i zaczynamy od początku :lol: :lol:

Oj żeby u mnie też był ten etap czyli wykończeniówka :lol:

Wiem że to etap wielu wyborów,nerwówki ale mimo to chciałabym bo to by znaczyło że powoli zbliżam się do końca do etapu zamieszkania we własnych czterech kątach :D

Danusiu zobaczysz sama ,jak to wszystko szybko idzie na tej budowie i ani się nie obejrzysz a wykończeniówka przybędzie wielkimi krokami :lol: Faktem jest że serce sie radowało,jak mury się pięły do góry,ale chyba nie było takiego zamieszania i nerwówy jak teraz.Raczej bylo wszystko oczywiste,a teraz to sa same dylematy,tym bardziej ,że kasa topnieje w oczach i z wielu marzeń trzeba niestety zrezygnować.