Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 9,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Co do podmurówki, to chyba jednak zrobiłabym cięty kamień polny.

To jest Moniu bardzo dobry pomysł.Muszę zorientować się ,kto tnie w okolicy kamienie .Jeżeli nie znajdę ,to ostatecznie położymy plytki z "kominowej cegły.Myślę ,ze to i tak zginie w momencie ,kiedy dom otoczy roślinność

Beatko, cięty kamień polny można dostać w sklepach/składach, gdzie sprzedają kamień na ogrodzenia. U nas jest taki skład i można tam dostać kamień wzelkiej maści, grubości, kształtu itd. Z pewnością w Twojej okolicy również musi taki być. Myślę, że kamień dobrze skomponowałby się z tarasem i ścieżką. Kominowe płytki też niezłe, ale na pewno nie zostawiałabym samego tynku. Poza tym, jak mówisz, roślinność i tak wiele zasłoni.

Musze się koniecznie rozejrzeć .Na chwilę obecną sprawą priorytetową jest zakończenie kostki.Później będziemy chcieli zrobić słupy ogrodzeniowe i chyba jednak wymurujemy cały front ogrodzenia.Jak na razie prognozy pogody nie przedstawiają się optymistycznie.Jestem przerażona ,już nawet nie chodzi o nas ,ale o tych ludzi dotkniętych powodzią .

dudusia -kibelek jest firmy kerasan.Boazeria była niestety bardzo droga - z dekorami tymi ,które mam kosztowała ok.1tys.za metr.Dlatego nie mam jej zbyt dużo:yes::yes:

panczurka szafki były do kupienia u tego sprzedawcy ,ale ich już ich nie widzę

http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=11807646

Dziękuję ślicznie za odpowiedź. Przekonałam już męża, spieszę przekonać sprzedawcę do wystawienie ponownie tego cuda... Ale czy możesz mi Beatko podpowiedzieć na jaki koszt się przygotować? Może być na priv. Z góry dziękuję!!! :)

Oj! Beato! Ładnie się prezentuje ta kostka z kamienia - u nas nie spotkałam się z kostką z kamienia polnego! A jak z ceną? Porównywalna do ... ? :)

boratomku ta z kamienia polnego najbardziej mi się podoba ,ale niestety jest droższa od szarej granitowej.Koszt to ok 190zł na "gotowo":yes::(

Edytowane przez Beauty

Gość Flawia

piękne mebelki do pokoju córki w Twoim dzienniku widzę! Też chcę takie :-) Roleta do kuchni też może być i dla mnie :-)

Kostke granitową można zdobyć ( i inne kamienie) nie tylko w hurtowni. Ciekawe co będzie u nas, ponieważ mamy firme drogową i często materiał z rozbieranych nawierzchni zostaje do dyspozycji firmy. I tak np ciągle jeszcze są u nas wyślizgane płyty granitowe z ulic Szczecina, przedwojenne, to samo z kocimi łbami, które często są wydobywane spod remontowanych jezdni :-). Takie mamy w firmie parkingi: kupna kosteczka pod ślady kół a pośrodku "kocie łby". Wzór w wachlarzyki też chcę :-)

Co do łazienek, to ciesz się że nie pachnie w willi szambem jak u mojego brata. I weź tu się teraz zastanawiaj, gdzie jest dziura, gdzie błąd... Co do wężyków do WC - "a nie mówiłam? " - błędem było kafelkowanie łazienek przed skompletowaniem całego wyposażenia lazienki. Pilnowałam tego w obu ostatnio robionych łazienkach a i tak nie uniknięto kiksu z zagiętą rurką do grzejnika, który trzeba było przesuwać żeby nową pralkę zmieścić do kąta. Gdyby pralka była przed układaniem instalacji to co innego by było... Nawet lustro warto mieć przed klejeniem glazury, bo może zacząć przeszkadzać oś lustra nie w osi z fugami np...

Czy ja zrzędzę? w każdym razie wszystko, jeśli jest źle, to wina facetów, naprawdę.... :-)

Flawio jesteś w fantastycznej sytuacji ,że możesz zdobyć takie taką kostkę granitową z odzysku i jeszcze ułoży Ci Twoja osobista firma. Kupę kasy zaoszczędzisz.:yes:

Jeżeli chodzi o kibelek ,to masz w 100% rację .Wszystkiemu winni sa faceci ,bo gdyby nie to ,ze powstrzymywał mnie m ,to ceramikę łazienkową miałabym zakupioną o wiele wcześniej i obyło by się bez kombinacji typu: wężyk czy rurka? Niby robilismy wszystko według instrukcji ,ale nie zaznaczono w niej ,gdzie jest podłączenie wody i instalator zrobił to standardowo:);) tak czy owak budowa niesie ze sobą wiele niespodzianek ,ale u jej kresu już nic nie jest w stanie mnie zdziwić.