Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

konstancjo,myszko-- ja jak najbardziej jestem przeciwniczką tv w salonie ,ale przemówcie do rozsądku mojemu m.Nieśmiało zaproponowałam przeniesienie całego sprzętu do innego pokoju ,a on na to ,że ja go we własnym domu próbuję ograniczać .Jak ,dla mnie ,to mogło by to pudło w ogóle nie istnieć ,bo ja nie mam czasu na oglądanie.Wlepiam oczy w jakiś wzruszający film ,ale tylko nocami ,więc mnie to były on potrzebny ,ale .....w sypialni. Próbuje więc rozwiązać ten problem w miarę bezkolizyjnie ,aby nie zakłócać mojego wyobrażenia o estetyce a i m chodził zadowolony i szczęśliwy w nowym domu. Więc stanęło na tym ,że jednak sprzęcicho zostanie w salonie ,a ja w najgorszym przypadku kiedy uruchomione zostaną wszystkie walory efekciarskie ,zamknę się w swojej pięknej kuchni.Na szczęście porobiłam wszędzie drzwi..Jeszcze jest jedno wyjście ,powiesić ten telewizor na zupełnie innej ścianie.........,ale znowu tv koło kominka? A wracając do spotkań towarzyskich ,to zapewniam Was ,że nikt u nas nie ogląda wtedy tv .Wtedy się gada ,gada,,, i tez troszeczkę .....pije:lol2::lol2:

• Odpowiedzi 9,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ooo, Beatko, masz wieloletnie szałwie omszone :) - jak Ci się rozmnoży biała szałwia, to prosze o kawałek kępki ;) Ja mam ich bardzo dużo (fioletowych i różowych), ponieważ baaardzo pięknie wyglądają wśród róż. Polecam Ci równiez bodziszki do sadzenia przy rózach - delikatnie podkreślaja ich urodę i nie dopuszczają do rozrostu chwaściorów. Funkie nabyłas z tych niebieskich i widać, że są poparzone przez słońce - posadź je w donice i daj do cienia, to nowe liście będą ładniejsze ;)

Moniko ,zapewniam Cie ,że jeżeli mi się wszystko przyjmie ,co dzisiaj wsadziłam ,to tę białą szałwię Ci w zębach przywiozę:D:D

Angie ,przy takiej długości salonu jaka ja mam ,taki sprzęt odpada ,bo musiałabym podwiesić całe urządzenie na jego środku.To ma szanse bytu ale faktycznie w pokoiku multimedialnym.Wiesz ,troche przesadziłam z tym uzaleznieniem sie m d telewizora .Wiadomości i polityka muszą być śledzone na bieżąco ,a juz "katastrofy w przestworzach" to nie opuści:lol2: Na dobry film ,to tak naprawdę wolimy wybrac sie do kina.No i zapomniałam o sporcie i discovery

Gość Flawia
jak ja się cieszę że nie mam kina domowego po przeczytaniu tych tu postów! Może na początek zdejmijcie wszystkie głośniki ze wszystkich ścian, niech dźwięk dobiega tylko z miejsca gdzie jest TV i będzie łatwiej żyć z grającym telewizorem... A kino domowe rozstawiać TYLKO w wydzielonych pokojach telewizyjnych. U mnie są 2 tv, jeden w salonie, drugi w sypialni. Ale my nigdy nie oglądamy nic w sypialni, dzieci mają tam non-stop minimini, wystarczy tylko włączyć i wyłączyć. Mnie też wkurza jak telewizor gra mimo że jakby nikt go nie oglądam, ja go tylko ciągle wyłączam, ale zawsze ktoś go włączy znowu. Ale nie robiłam w projekcie osobnego pokoju tv żeby salon nie stał pusty... Jak ja pójdę na tv do "kina domowego osobnego" to kto będzie wtedy w domu? w salonie, w kuchni? Dobrze jest też oglądać seriale jednym okiem podczas jakiejś czynności. W każdym razie grający tv u nas nie utrudnia rozmów, może przez brak osobnych głośników...

Beauty kostka wygląda imponująco. Bardzo ładnie jest ułożona. A propos tv i kina domowego w salonie - to był to temat nr 1 kłótni pomiędzy mną a mężem, który nawieszał 7 głośników w połowie domu :stereo::jawdrop:, a że zachwycony głosem był to słuchal tv coraz głośniej - masakra. Teraz mu własciwie przeszlo, ale ile musiałam sie nadenerwować to moje...Powiem szczerze żałuję, że nie mam zamknietego salonu......no cóż nie o wszystkich człowiek jest w stanie pomyśleć...

Gość Flawia

:-) muzyka, hm, naprawdę macie czas słuchać pięknej muzyki? Zazdroszczę... Oczywiście że muzyka z kolumn, ale tv raczej nie.... Tak mi się zdaje po tej tu dyskusji. Nie wiem jak by to miało byc zorganizowane, żeby tylko extra filmy przełączać na głośniki... bo teleekspres czy moda na sukces chyba mogą być na płasko?? :-)

Ja słyszę tylko na jedno ucho, w związku z tym nie rozróżniam, skąd dochodzi dźwięk, często. Gdybym miała te głośniki w wielu miejscach, to czasami chyba bym była zdezorientowana, które słowa mówi TV, a które moi bliscy... chyba :-) Albo gdy dwa źródła gadają naraz, to nic nie rozumiem. A jednak nie mam zlych doświadczeń z posiadania tv w kuchniosalonie o pow 29 m2. Po tej tu dyskusji myślę, że dzieki brakowi głośniczków, zwłaszcza gdyby były w znacznej odległości od TV. No i jakoś mąż nie miał bzika żeby uzbierać wieżę, kolumny i inne super sprzęty. Działa to tak, że jak kogoś cos w tv zaciekawi, to podchodzi bliżej i ten system powtórzę w nowym domu, zwlaszcza że ściana z tv faktycznie wyląduje na samym końcu salonu, nie wiem czy z kuchni zdołam odróżnić obraz, może gdy będzie bardzo duży ekran :-)

Beauty,

faktycznie warto było czekac, aby zobaczyć podjazd i wejście w całej okazałości. Efekt godny właścicielki :):) a wykonawcom warto powinszowas wykonania....

Biureczko Zuzanny rewelacujne, sama chciałabym mieć takie w jej wieku....po raz kolejny jestem zauroczona kolorem w jej pokoju :rolleyes:

Mam jeszcze pytanko o parapety wewnętrzne: czy to breccia jakaś tam na S ?

pozdrawiam cieplutko:)

Dziewczyny , kable do kolumn mam oczywiście wyprowadzone,co nie znaczy ,że każdy program będzie oglądany uruchamiając wszystko,co możliwe .Tego bym nie zdzierżyła.:lol2::lol2:Ale muzyczka ,owszem ,owszem.Poza tym z doświadczenia wiem ,że pomimo tego ,że dzieci mają swoje pokoje ,to odkąd mamusia pojawia się w drzwiach ,dzieciaczki już są prz niej.Oby jak najdłużej tak było.:) I wiem ,że całe życie mimo wszystko toczy się wokół kuchni ,salonu i też m,in.tv.I nawet bym nie chciała mieć takiego oddzielnego pokoju telewizyjnego,żeby mi się m w nim zamykał ,czy dzieci;)

A bardzo się cieszę ,że kostka Wam się podoba .Tak jak pisałam ,ta z kamienia polnego i mnie podoba się najbardziej i nawet się cieszę ,ze zdecydowaliśmy się na taras wejściowy z tej kostki:) Nawiązuje do ścieżki i w zestawieniu z cegłą i białą elewacją podkreśli taki wiejski charakter mojego domu.Pod oknami , oczami wyobraźni widzę jakieś kwiaty przemieszane z ziołami,a po środku wolnej przestrzeni uformuję z bukszpanu klombik ,z różami wewnątrz.(Tu już uklony ślę w kierunku Moni)

Moniu spróbuję wkleić ten portyk

http://www.dwory-polskie.pl/repository/images/foto/Groch.Szlach_herb_Mohra_z.jpg

Oglądałam dzisiaj album Rydla i myślę ,ze jak dam chcociaz trzy ,nawet waskie gzymsy ,to troszke głębi ten mój portyczek dostanie.Z zamówieniem głowic wstrzymywałam się ,bo nie wiedziałam , o ile optycznie skrócą się kolumny po założeniu kostki.I stwierdziłam ,że kupię tylko podstawy ,a gzymsem ozdobię jeszcze dookoła ten odcinek stropu pod portykiem,.Wiesz o co mi chodzi.....będzie tak dobrze?

Beauty,

faktycznie warto było czekac, aby zobaczyć podjazd i wejście w całej okazałości. Efekt godny właścicielki :):) a wykonawcom warto powinszowas wykonania....

Biureczko Zuzanny rewelacujne, sama chciałabym mieć takie w jej wieku....po raz kolejny jestem zauroczona kolorem w jej pokoju :rolleyes:

Mam jeszcze pytanko o parapety wewnętrzne: czy to breccia jakaś tam na S ?

pozdrawiam cieplutko:)

Myślę ,że to biurko najrozsądniej wygląda na tych kozłach ,pomimo tego ,ż trochę tych kolorow się w jej pokoju namnożyło ,doszła czerń blatu.Nie wiem ,ale cały czas jeszcze kombinuje z podłogą ,Coraz częściej myślę o tym ,aby przemalować ten parkiet zupełnie na biało .Nie do końca jestem zadowolona z efektu .Czas teraz na to ,aby wybrać kolorystyke pokrowców na fotele i zasłon .Myślę o brudnej ,oliwce ,prawie szarej ,pasowałby ten kolor do tapety.Mam dostać próbki z deccorii,to zobaczę jeszcze .

a jeżeli chodzi o parapety ,to masz rację ,to jest breccia sarda

Będzie OK :)

Jeśli chodzi o klomby różane ... pamiętaj, że w pobliżu brzóz nie będą rosły, zresztą raczej niewiele urośnie w ich okolicy, bo brzozy to niesamowite pijawki.

To róż tam nie będzie?:bash: To co w takim razie mogę tam wsadzić ? Te brzózki Moniu to one są w pewnej odległości od tego miejsca ,gdzie zaplanowałam klombik

Z tymi ziołami, kwiatami, to uważaj, bo powstanie Ci angielski, koloroqy ogród, jak u mnie - kwiaty poplątane ze sobą powoli tworzą barwny busz :lol: - w moim przypadku było to zamierzone, bo chciałam ogród różano - ziołowo - bylinowy ;) Jeśli jednak chcesz mieć mocno uporządkowane rabaty, to trzeba dać folię, pojedynczo posadzić roślinki i na folię dać korę. Klombiki z bukszpanem mam tylko w kółeczkach na środku trawnika i jeszcze w dalszej części ogrodu, przy przejściu łukowym, ale nie widać na zdjęciach.

http://www.fototube.pl/pix/img5/org/d41d8234a05f1fda974f5ea17fe8d435.jpg

http://www.fototube.pl/pix/img9/org/d41d8fbce6287bbee63f9a0f7ab34728.jpg

http://www.fototube.pl/pix/img9/org/d41d8c5d210b707eb94230759a0109cc.jpg