Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Ujawnię się i ja, bo to podobno nieładnie podglądać :oops:.

Gratuluję pięknego domu, i już nie mogę doczekać się kolejnych etapów.

Na razie jestem tylko marzycielem o dworku, czekamy na decyzję od Agencji Nieruchomości Rolnych o tym czy nie chcieli by przypadkiem kupić MOJEJ działki :evil: :evil: :evil: .

Pomimo iż realizacja moich marzeń jeszcze daleka, z zapartym tchem będę śledzić postępy w Twoim domku.

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 9,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam cie Arctica w moich skromnych progach!! :D :D :D Cieszę się ,że zachorowałaś na dworek,będzie nas dworkowiczów ciut więcej. :wink: Ciekawa jestem ,czy już masz upatrzony projekt swojego przyszłego domku i jaką będziesz miała działkę?Wiesz,z tą Agencją to ściema ,chyba tylko po to ,aby notariusz łyknął więcej kasy :lol: Fajnie ,że Ci się mój dom podoba,może udzielisz mi parę rad i wskazówek odnośnie urządzania,bo ja już mam lekki chaos w głowie.

Cześć!Kuchnia będzie raczej w ecru,ale to jeszcze też się może zmienić :lol:

Piękny kolor :D Gdybym zdecydowała się na jasna kuchnie wybrałabym właśnie taki kolor.

Były takie momenty,że chciałam mieć kuchnię w odcieniu złamanej bieli,ale zdecydowałam sie ostatecznie na ecru ,gdyż jest cieplejszy ,a takie barwy są mi zdecydowanie bliższe.

Witam cie Arctica w moich skromnych progach!! :D :D :D Cieszę się ,że zachorowałaś na dworek,będzie nas dworkowiczów ciut więcej. :wink: Ciekawa jestem ,czy już masz upatrzony projekt swojego przyszłego domku i jaką będziesz miała działkę?Wiesz,z tą Agencją to ściema ,chyba tylko po to ,aby notariusz łyknął więcej kasy :lol: Fajnie ,że Ci się mój dom podoba,może udzielisz mi parę rad i wskazówek odnośnie urządzania,bo ja już mam lekki chaos w głowie.

Dzięki za przywitanie, caffe poproszę :wink: ... no dobra poczekam na kuchnię.

Na projekt jestem już "zachorowana" ma to być

http://projektydomow.gazetadom.pl/dom_przy_jodlowej.htm

tyle, że bez garażu oczywiście, bo pasuje tutaj jak kwiatek do kożucha :roll: .

Z Agencją też słyszałam że ściema, a wczoraj dzwoni do mnie pani i mówi, że za duży areał...., za dobra ziemia..., a ja przecież nie jestem rolnikiem...

Pochwalę się troszku, upatrzyłam sobie podworski park z przyległymi łąkami i pastwiskami o pow. ponad 5ha. Tyle, że te łąki to w rejestrze gruntów rola III klasy, i jest podobno problem, bo ustawa.....

Twój domek jest przepiękny, wnętrza się już zapowiadają bosko. Ja niestety odnośnie aranżacji dopiero łykam bakcyla dworkowego, tak że za wiele nie pomogę. :oops: .

Pozdr

O qrczę!Ja przez pewien pewien czas tez przymierzałam się do tego projektu, wtedy to on nazywał się UPB i jakiś numer dalej,ale mój oszczędny Małżonek stwierdził ,że jest za duża powierzchnia dachu i odpuściłam.Cholerka zazdroszczę Ci tych hektarów i starodrzewu,bo na pewno takowy jest? a kawa będzie i nie tylko ,ale jak nauczę się wklejać takie pikne łobrazki,bo jak na razie należę niestety do niegramotnych komputerowców :lol: :lol: :lol:

Beauty nie mogłam się oprzec tym drzwiom- każde z nich są piękne! Sama takich szukam.... :roll: Przyglądałam sie drzwiom Klimek i Kluś ale to nie sądrzwi drewniane tylko z płyty :o , choc piękne. Więc chyba nie warte swej ceny... :roll:

Zresztą kuchnię masz w planie też cudną. Po prostu cudną :)

Ale , niestety przylączę sie do zdania Twego męża- cholernie trudno będzie utrzymac te rzeźbienia w czystości- no chyba,że kogoś wynajmiesz do sprzątania i co tydzień wyszoruje ci te wszystkie wcięcia i rzeźbienia :wink: [/b]

No to stawiam pierwsza :lol: , z mleczkiem może być?

http://images50.fotosik.pl/124/562e1f3bef09152am.jpg

Właśnie ten starodrzew mnie zauroczył, i 300-letnia lipa :roll: 8) :roll: 8) .

Pozdrawiam i życzę nie wykańczającej wykończeniówki

Kawa dzisiaj jak najbardziej,dopiero wstałam i jestem jeszcze obecna ,nieprzytomna :lol: :lol: A tego starodrzewu ci najbardziej zazdraszczam :o

Beauty nie mogłam się oprzec tym drzwiom- każde z nich są piękne! Sama takich szukam.... :roll: Przyglądałam sie drzwiom Klimek i Kluś ale to nie sądrzwi drewniane tylko z płyty :o , choc piękne. Więc chyba nie warte swej ceny... :roll:

Zresztą kuchnię masz w planie też cudną. Po prostu cudną :)

Ale , niestety przylączę sie do zdania Twego męża- cholernie trudno będzie utrzymac te rzeźbienia w czystości- no chyba,że kogoś wynajmiesz do sprzątania i co tydzień wyszoruje ci te wszystkie wcięcia i rzeźbienia :wink: [/b]

Inez spoglądalam na te drzwi klusia ,piękne ,to może i są ,ale cenę to najwyraźniej wzięli z kosmosu ,dolicz sobie jeszcze okucia i montaż ,to wychodzą niebotyczne sumy . :o :o Poszukaj dobrego stolarza ,to za 2,5 tysiąca zrobi Ci dębowe.

Z tym czyszczeniem ,to na pewno masz rację ,ale wiesz sama ,jak to jest ;jak sie baba uprze,to nawet jak tysiąc osob mowi co innego to i tak zrobi , jak se umysliła :lol: :lol: :lol:

Dużo już jest zrobione ,ale dzisiaj obchodząc swoje włości dotarło do mnie, ile jeszcze przed nami. :o Najgorsze jest to ,ze zbliża się moment ,kiedy trzeba będzie dokonywać od razu dość dużych wypłat ,za robociznę ,za materiały ,za kuchnie i nie wiem ,czy podołam finansowo :evil: :evil: Nie wspomnę o ogrodzie , ogrodzeniu ,drodze dojazdowej.

A zapomniałabym ,pytałas o łazienkę.Ma 12,4m,jest dość fajna i ma 2okna,kształt prostokąt ,szczerze mówiąc wolałabym w kwadracie.Szerokość 2,80

Ale pięknie już u Ciebie :o Tak ciepło i domowo :roll: :D a córci pokój na prawdę duży :o Ze nie wspomnę o cudownym widoku, który cieszy oczy przez kuchenne okno!!!

Napisz mi Beatko, jak to z tymi tynkami??? Najpierw były cem-wap. a teraz docieracie gipsem??? To chyba drogie rozwiązanie??? Mogłabyś tak cenowo podać???

Ale pięknie już u Ciebie :o Tak ciepło i domowo :roll: :D a córci pokój na prawdę duży :o Ze nie wspomnę o cudownym widoku, który cieszy oczy przez kuchenne okno!!!

Napisz mi Beatko, jak to z tymi tynkami??? Najpierw były cem-wap. a teraz docieracie gipsem??? To chyba drogie rozwiązanie??? Mogłabyś tak cenowo podać???

Jak ja bym mogła zamurowywać to okno ,mając przez nie taki widok!

Tynki Iwonko mam cementowo -wapienne z tzw.filcowaniem-koszt 14zł za metr.

Gipsowane natomiast jest tylko poddaszu(karton-gips+gładz)i łazienka,bo sobie pomyślałam ,że z tą moja boazerią ładnie będą się komponowały gładkie ściany.Gdzieniegdzie będzie stylowa tapeta ,np.w holu.Zastanawiam sie nad kuchnia,czy na gładko ,czy na szorstko?

.

:lol: :lol: :lol: :lol:

Hej Beauty, nie wiem czy jeszcze walczysz z deskami na podloge bo znalazlam na allegro deske debowa za 93 zl (lita debowa deska rustikal czterostronnie strugana - dokladnie to czego szukam!). Sprzedawca jest z Poznania (FAST), dzis zadzwonie i sie o wszystko wypytam. :wink:

Na razie jestem umówiona z facetem z Ustronia i na tym poprzestałam .ale jak trafi się lepsza okazja ,to przecież zawsze mogę zrezygnować .Ja muszę mieć warstwowe,ponieważ mam wszędzie podłogówkę.Wywiedz się wszystkiego i daj znać . :wink: :wink: