Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 9,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Moniko Twój ogród jest przepiękny!!!Masz już tyle roślin,:eek: Ale też jest bardzo pracochłonny. Wymaga ciągłej pielęgnacji.Ja chyba bedę musiała wybrać opcję z przewagą roślin małowymagających ,a więc myślę o przewadze krzewów ,dereni ,jałowców,pewnie leszczyna isię pojawi .Kwiatów nie bedzie duzo ,bo 0ne wymagają nieustannej opieki.Nie mam czasu na to ,pracuje głównie popoludniami ,a w soboty ,to nadrobić cały tydzień nieobecności w ogrodzie było by ciężko. Milo ,ze lustro Ci sie podoba .Zobacze ,jak przyjdzie przesyłka ,czy rzeczywiście wygląda tak ,jak na zdjęciu. Planuję zawiesić je w łazience ,ale jak nie będzie pasowało ,to miejsce alternatywne - nad kominkiem.Ten sprzedawca ,ma wiele pięknych rzeczy ,ale to ,co mi się podoba jest dość drogie i muszę się na razie wstrzymać z zakupami.

Beatko kostka wygląda super! Strasznie mi się podoba ta kręta ścieżka do domu :) a lustro będzie idealnie pasowało do boazerii łazienkowej i ogólnego dostojnego klimatu dworu!!! Zdradź mi proszę co to za malutka bateryjka przy zlewie w kuchni???????

Iwonko miło mi ,że się podoba kosteczka,ale przyznasz ,że ta z kamienia polnego jest p[piękna .Szkoda ,że droższa .;) Moja bateria kuchenna jest firmy tres .Nazywa się chyba top tres retro .Jakoś tak ,ale znalazłam o wiele tańszaąw ikei .Powiedz ,wygląda identycznie

http://www.ikea.com/PIAimages/74288_PE191093_S3.jpg

Kosztuje około 400zł.

:lol2:Jeszcze Wam opiszę fakt ,na potwierdzenie tego ,że wszystko muszę "po dwa razy "robić.Niby nic takiego ,ale jednak..... Dzisiaj mój syn nie poszedł do szkoły na okoliczność tego ,że trzeba ziemię z tyłu domu przewieźć na przód i wysypać w wysepkach utworzonych przez kostkę .M kupił jeszcze jedną taczkę ,bo syn dobrał sobie kumpli do pomocy.Po chwili telefon ,że trzeba taczkę wymienić ,bo po dwóch transportach ,kolo się rozjechało,łożyska wypadły

Beatko, ja też nie mam czasu za wiele na ogród, ale z każdym rokiem staje sie on mniej wymagający, ponieważ byliny skutecznie zarastają w pustkach pomiędzy różami, tworząc barirę dla chwastów. Najgorzej z nowymi rabatami, gdzie dużo wolnego miejsca - tyam natychmiast pojawia się perz i inne chwaściory. Jałowców nie sadź blisko róż, ponieważ mogą im przekazywać choroby ;)

http://forum.muratordom.pl/../image.php?u=121450&dateline=1276109324 ZarejestrowanyMay 2010Posty5

http://forum.muratordom.pl/../images/icons/icon1.gif

Droga Beatko, jaki rozmiar ma ta twoja pięknie ułożona kostka, byłam w Strzegomiu, jest tam dużo ładnej kostki, ale nie mogę zdecydować się na rozmiar, 7x9, 8x11, czy 4x6???
http://forum.muratordom.pl/../images/smilies/wiggle.gif
Myślę o ułożeniu szarej kostki a obrzeża z czerwonego....nawiązanie do dachu i płotu który ma być z czerwonego granitu...

isabele
ta szara kostka jest na pewno większa ,dokładnie wymiaru jej nie pamiętam ,ale jak będę na budowie to sprawdzę .Wiem ,że z tony wychodzi jej 4,5m2 wiec na pewno jest to ta największa.Jeżeli mam Ci doradzić ,to na ścieżki daj mniejsza ,bardzo ładnie wygląda ,natomiast tam ,gdzie będą jeździły samochody, musi być większa.Pozdrawiam i dziękuję za pochwały,bo była bym zapomniała:)

Kostka wygląda pięknie, lustro jest śliczne!

W domku wszystko dopieszczone:) tylko się wprowadzać i cieszyć się cudnym wykonaniem całości ! :)

Pozdrawiam :)

Witaj Karola! Już ochłonęłaś po wojażach?Dawno Cie na forum nie było.Pewnie obowiązki małzenskie Cię tak wciągnęły ,że na forum brakuje już czasu?Podziwaiłam Waszą poweselną sesje zdjęciową .Ale Was ten fotograf po Lublinie przeciągnął !!!