Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 9,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

a ja znow z prywata :)

kobitki mile, co sadzicie o tym zyrandolu :

<a href=http://img594.imageshack.us/img594/6009/8948491587.jpg' alt='8948491587.jpg'>

Uploaded with ImageShack.us

facet sprzedaje dwia sztuki za 170 euro. Nie wiem czy warto... Oczywiscie u mnie bylby pociagniety jakas farba i przetarty :)

Jeju, ta szafa jest po prostu przepiękna i idealnie wkomponowała się w schody :) Jestem pod ogromnym wrażeniem!!!

A moje drzwi wejściowe mogą nie doczekać się finału bo tatko nie chce ich zrobić :( z prostego powodu, nie ma jakieś tam maszyny do czopowania drzwi i uważa że nie będą wytrzymałe, a to przecież ma być dąb... może uda mi się go namówić, może ta się część materiału obrobić w jakiejś stolarni - ja to zawsze mam nadzieję, no nie???

Chyba żartujesz, Twój dom, tak jak to piszesz w dzienniku będzie dla potomności inspiracją, ja bym się bała że życia mi zbraknie żeby się tym wszystkim nacieszyć co Ty tam już masz, a wolę nie myśleć jak będzie w Twoim dworze za kilka lat... To perełka wielkopolski ;-) a na pewno na muratorze nie znajdzie drugi tak misternie wykonany dom, z tak dużą ilością drewna i innych detali, od których nie można oderwać wzroku! Mam nadzieję, że z czasem choć w niektórych wykończeniach uda mi się "podrobić" Twój styl :) np. teraz strasznie mi się spodobały płytki na parterze i jeśli tylko nie są zbyt drogie (wiem, że kiedyś o nich pisałaś, ale nie mogłam ich nigdzie znaleźć) to u mnie chciałabym je w hollu na parterze ;-)

a tatę mam nadzieję, że urobię bo wiem, że te drzwi nie były by gorsze niż wykonanie jakiegoś stolarza...

:oops::oops::oops:Dziękuję Ci bardzo ,zatkało mnie ,nie wiem co odpowiedzieć!!:):)

Jak tylko będziesz chciała namiary na te plytki to daj sygnał ,odszukam nazwę ,bo zapomniałam już . ! Cenę natomiast pamiętam-1gatunek ok.200zł za m2 ,a drugi 90zł.. które oprócz ceny nie różniły się praktycznie niczym ,. Drugi miał więcej w sobie szarości,niekiedy trafiła się płytka troszkę nierówna.Ale większych wad nie było.Ja musialam w wiekszosci kupowac pierwszy ,bo wtedy nie miałam czasu na czekanie .Przesuwając termin wypadłabym z grafiku u glazurnika i musiałabym sporo odczekać w kolejce.

Ale jak masz jeszcze czas ,to radziłabym już teraz się zadeklarować w sklepie i spokojnie czekać.

Uświadom mnie Iwonko ,co znaczy to czopowanie?

To rzeczywiście duża różnica w cenie tych płytek - a piękne są, nie da się ukryć :)

Na ogrodzenie czekam z niecierpliwością, bo strasznie mnie ciekawi jak to wyjdzie?!?

Czopowanie (choć nie wiem czy to profesjonalna nazwa) to łączenie tych wszystkich desek w całość, np. w skrzydło drzwi + oczywiście kasetony... a takie wiercone może nie wystarczyć i tata mówił że to trzeba jakąś drylownicą łańcuchową, w każdym razie łańcuchową na pewno (hihi).

Jejku jak to skomplikowanie brzmi;)

A na ogrodzenie niby plan w głowie mamy ,ale jak przyjdzie co do czego ,to pewnie się jeszcze zmieni.W końcu zdecydowaliśmy ,ze będzie lity mur od frontu,tylko teraz trzeba jakoś rozstawić proporcjonalnie słupy ,ustalić ich wielkość.Pod ten mur znowu trzeba kopać fundament na 90 cm.i znowu stal ,betony .....Wzór bramy (a raczej jego brak ,bo będą tylko pręty ) już ustaliliśmy z kowalem .Ma być na września.

Juszczakówna witam cie w naszym kółku zainteresowań .Im będzie nas więcej ,tym weselej.Dzięki za wszystkie pochwały ,które działają nadzwyczaj kojąco na mą duszę i ciało wt ym żarze tropików.

Na całym parterze za wyjątkiem kuchni i łazienki jest położony gres .Jest to wytwór włoski ,ale skoro wygląda jak trawertyn ,tym bardziej się cieszę.Zaglądaj częściej....

Kasiorku jest mi niezmiernie milo ,że szafisko Ci się podoba .:)Brawa należa się mojemu stolarzowi ,który ja perfekcyjnie wykonał ,a Mężowi za pomysł.Ja optowałam za szafą wolnostojąca ,ale M uparł sie ,żeby wnękę zabudować całą ,żeby nie było tak standardowo.I mu kolejny raz uległam ,chociaz boje toczyłam ,nie powiem.Podam Ci adres do tej hurtowni .Jest w czym przebierać ,mają bardzo duzy wybor tkanin i kraty widziałam tam piękne ,ale co do taft ,to ne jestem pewna....Może zapytaj tam

http://www.dekoma.pl/