Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 9,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOch Karol, dobrze że dopiero teraz obejrzałam szafę...będę miała piękne sny, będę śniła o Twojej szafie...............

Jest, jest ....po prostu słów brak - moje klimaty, moje wizje. A Ty już masz ....

Oooochchc Amtluś! daję Ci moje "pozwoleńswo" na odkserowanie sobie tej szafy! Ktoś musi być prekursorem i trafiło na mnie!:lol2::lol2:

:rolleyes: Cześcć Beauty .. Szafa jest piękna jak wszystko u Ciebie... Ale mnie interesuje fakt dlaczego kobiety lubią mieć wielllkie szafy ;) i tak nieopatrznie dochodze do wniosku że maja gdzie schować wiele niepotrzebnie zakupionych ciuszków ;) nooo i kochanka jest gdzie schować:wiggle: , jak mąż wraca wcześniej jak zwykle ;) Więc nie wiem czy mąż może być tak bardzo szczęśliwy z tak dużej szafy ( oczywiście pięknej )nooo bo przecież można wpaść w nawyk ciągłego zaglądania do niej ;)...... Ps. z mojej strony to tylko zarty , kobiety tego tekstu nie mogą traktować poważnie :wiggle::wiggle:

Witaj doctor w moich progach .Widzę ,że jesteś dobrym psychologiem i znawca natury kobiecej.Przeznaczenie takiej szafy może być wielorakie ,jak słusznie zauważyłeś ,ale zapomniałeś o jednym .Ja będę ją jeszcze wykorzystywać jako konfesjonał,gdzie w ciszy i spokoju m będzie mógł się wyspowiadać ze swoich grzeszków.:):)

Beatko, kusi mnie zmiana zamówienia w Igies odnośnie okrągłego okna. Zastanawiam się nad wykonanie tej okrągłej szybki jako fazowanej. Co o tym sądzisz? Widziałam takie okienko w firmie na ekspozycji - piękne. Masz doświadczenie odnośnie fazowanych szyb - myślisz, że w tym przypadku ma to sens?

Jeżeli masz możliwość zamówienia okienka z fazowanym szkłem ,to zamów!Może moje zdanie nie jest obiektywne ,bo jak zauważyłaś ,jestem fanką takich szybek i w domu mam ich może aż za dużo.Ale wyglądają pięknie a poza tym dochodzące promienie słońca rozpraszają światło ,co daje efekt niesamowity od strony pomieszczeń ..Nie wiem , jak by to wyglądało od zewnątrz. Za portykiem zaplanowałaś jakiś pokój? ,czy jest to powierzchnia połączona z holem?I I od jakiej strony świata ,masz wejście? Edytowane przez Beauty

Dardurdko, ja raczej się obawiam, ze tego nie bedzie wcale widać :lol: Przesadnie nie będzie, bo ja nie przewiduję nadzwyczajnych zdobień. Z kolei chciałabym fazę głównie ze względu optycznego pomniejszenia okienka i nadania głębi. Moje obawy wynikają bardziej z faktu, czy to w ogóle będzie widoczne. Z kolei okno i tak nie będzie duże, bo będzie otwierane obrotowo, więc to już pomniejszy 'światło' okna.

Beatko, wejscie jest od strony północno- zachodniej, a okno stanowi doświetlenie łazienki.

Ja w okrągłym okienku nie mam fazki ,ale w tym oknie zamykającym przestrzeń za portykiem i mnie się to bardzo podoba

No właśnie - widziałam takie okna w Igies&Igies - mają na ekspozycjach właśnie w profilu retro, którym są moje okna i byłam zachwycona. Jakby nie cena, to zamówiłabym takie wszystkie okna - bardzo pięknie i jednocześnie delikatnie to wygląda. NIestety cena za fazowanie w jednym oknie takim jak w naszym domu to dopłata 1000zł, czyli jedno okno to byłby koszt ponad 3tys., więc zrezygnowałam, bo biorąc pod uwagę 8 okien.... Teraz to okrągłe miałoby być o 300zł drozsze, to znowu nie aż tak wiele, gdyby miało dać fajny, a nie rzucający się w oczy efekt.

Jak okno ma być w łazience ,to ja bym wzięła z z fazką.

Mój M. też mówi, że już tyle kosztowały te okna, że 300zł w tę lub drugą stronę nie gra roli, a później mogę żałować, a zmienić się już nie da. Wewnątrz domu nie bedzie szybek fazowanych poza tymi, które mam w meblach i ewentualnie w meblach, które jeszcze dokupię (kuchnia, łazienka). Będą tylko jedne oszklone, 2-skrzydłowe drzwi między przedpokojem a wiatrołapem, a poza tym nie będzie drzwi z szybkami, bo w salonie chcę łuki obite drewnem, a resztę drzwi pełne. No dobra, dzwonię, żeby robili z fazą.